Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider

  • Velká Británie Lara Croft: Tomb Raider (více)

Obsahy(1)

Lara Croft, dcera známého a bohatého vědce, je připravena kráčet v jeho stopách. Dostalo se jí dobré průpravy. Studovala na nejlepších školách, domluví se mnoha jazyky, ovládá bravurně nejrůznější druhy sebeobrany a hlavně se svým otcem, který před lety zemřel za nevyjasněných okolností, procestovala celý svět. Lord Croft hledal vzácné, ztracené krypty i dávno zapomenutá a často navěky pohřbená místa. Tentokrát, už zcela sama, musí Lara Croft překonat největší překážku. Nalézt obě části prastarého "šému", který jí zajistí neomezenou moc nad časem a prostorem ve jménu lidstva. Aby toho dosáhla, je třeba zvítězit nad nebezpečným a přísně utajovaným společenstvím, které má stejný cíl, jen touha po moci je motivována zcela jinak... Mladá Angličanka Lara žije v rozlehlém zámku, který zdědila po svém otci, lordu Croftovi, jenž zahynul před patnácti lety za nevyjasněných okolností. Kromě ní v sídle žije jen její tajemník Hillary a počítačový expert Bryce, který ovšem bydlí v karavanu před domem. Jedno noci najde Lara v domě staré hodiny, které se samy uvedly do chodu. Začaly odpočítávat dobu zbývající do konjunkce všech planet sluneční soustavy, k níž dochází poprvé po pěti tisících letech. Je to jediná chvíle, kdy lze s pomocí dvou magických předmětů ovládnout čas a tím i chod světa. Najít se je pokouší nejen Lara, ale také tajný spolek Osvícených. Její člen Monafred Powell má už jen týden na to, aby našel klíč, s jehož pomocí by získal poloviny magického trojúhelníku, potřebného k ovládnutí času.
Lara najde starého otcova přítele, sběratele hodin Wilsona, který ji odkáže na Manfreda Powella. Ten jí sice tvrdí, že drahokam z hodin nezná, Lara však pozná, že lže. Téže noci je zámek Croftových přepaden komandem, které vede Powell. Žena s nimi svede tvrdý boj, ale nepodaří se jí zabránit krádeži drahokamu. Podle otcových pokynů pochopí o co jde a také, co je třeba udělat, aby se magické předměty nedostaly do rukou Osvícených, kteří chtějí ovládnout svět. Vydá se do Kambodže, kde je ve starobylém chrámu Angkor Vat ukryta první polovina trojúhelníku. Dovnitř se jí podaří dostat dřív než tam pronikne Powell se svými muži a ziskuchtivým archeologem Alexem Westem, Lařiným dávným konkurentem. Podaří se jí dostat k uložené polovině trojúhelníku, musí však společně s ostatními svést boj s oživlými kamennými sochami. Potom se v Benátkách setká s Powellem. On má drahokam, ona část trojúhelníku, a proto potřebují jeden druhého, aby dosáhli cíle. Lara pochopí, že Powell je druhým nejvyšším mužem Osvícených, ke kterým patřil i její otec. Ten se však postavil proti jejich plánům na ovládnutí světa, a proto ho Powell zavraždil. Společně se dostanou do chrámu na zamrzlém sibiřském jezeře, kde objeví sál s modelem sluneční soustavy. Začíná konjunkce planet doprovázená zatměním Slunce. Začíná boj o nadvládu nad světem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (556)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně se jedná o poměrně zdařilý film s prvky dobrodružství a akce. Na druhé straně stojí (spíš teda skáče a běhá) nádherná prsatá Angelina s božským tělem, které by chtěl každý muž potajnu poznat. Je to sexy ženská a tomuhle fimu dává moc... 3* ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Kdepak, takhle ne. Lara Croft je ukázkovým příkladem, jak se nemají dělat dobrodružné velkofilmy. Zas tolik by mi nevadilo, že je to neskutečná přehlídka všech možných klišé, jaké už známe od doby Indiana Jonese (otec, sluha, dobrodružné pojetí archeologie, blablabla....), protože takové Emmerichovy filmy jsou jimi přímo přecpané a můžu je velmi. Problém je, že Emmerich a jiní umí ze svých filmů dělat poutavou podívanou pomocí sympatických herců, dobrých hlášek a citu pro gradaci. Tohle všechno Laře chybí. Film se svým tuctovým tématem prokousává nudně tak, že je vám vlastně jedno, kdo ten trojúhelník získá (navíc pořádně nevíte, k čemu je to opravdu dobrý). Když se k tomu přidají směšné scény jako chodící kamenné sochy, blamáž je na světě. Poctivou jednu hvězdičku tak věnuji jediné fajnové postavě filmu a mnozí jistě už vím, kam mířím - ano, Arnie J. Rimmer i během několika minut svými pár ksichty nám věnuje alespoň malou satisfakci za promarněný čas. Moc rád bych přidal ještě něco za Angelinu, ze které živočišnost přímo čiší, ale dvě hvězdy by pro Tomb Raider byly až moc velkým dárečkem. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tomb Raidera jsem nikdy nehrál, ale samozřejmě ho velmi dobře znám. Musím říct, že Angelina Jolie je pro roli jako stvořená. Což je ve výsledku asi tak jediné velké pozitivum filmu (kromě Rimmerova camea). Scénář je poněkud slabší a celkově film působí dost lacině. Filmové adaptace počítačových her tímto neduhem bohužel trpí velmi často. Škoda nevyužitého potenciálu. 50% ()

emo 

všechny recenze uživatele

Aj keď som miloval hry je to kravina. To by samo o sebe ani tak nevadilo, ale je to nudná kravina... West po skvelom Con Air totálne sklamal. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Nic moc děj, průměrná akční podívaná, ale jednu hvězdu navíc za Angelinu Jolie a že jí zde hrál fotra její vlastní fotr. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Spád, humor, nadsázka, exotické destinace, perfektní soundtrack, Angelina ve sprše, Daniel Craig ve sprše, Jon Voight ve flashbacku. Netuším, co víc kdo čeká od filmu, který má v názvu 'Tomb Raider' .. snad ne logiku. Marně vzpomínám na lepší a zábavnější adaptaci akční počítačovné hry. "I woke up this morning and I just hated everything." ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Stále a stále si říkám, že Tomb Raider je naprostá kravina (jak film, tak hra) a nechápu jak jsem na tom mohl být pečený vařený. Poté ale mám nutkání a nakonec si film pustím. Nemůžu jinak než 4*. Akce je slušná a Angie je sexy. Vždy po shlédnutí filmu zjistím, co v mém životě TOMB RAIDER vlastně znamená. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Jmenujte jiný film, kde se sejde Lara Croft (A. Jolie), James Bond (Daniel Craig) a Rimmer (Chris Barrie). Už jen to přispívá k zábávnosti této slátaniny. Jen Lara je až moc "rozmazlená". Lepší průměr. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Lara Croft/Angelina Jolie je možná sexy, ale to je asi tak všechno. Nemá to styl ani švih, je to nezáživné a nijak zvlášť zábavné. Pár světlých momentů se najde ale jinak dost bída, prostě další nepovedená adaptace videohry, 2 hvězdy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Myslím, že řešením by bylo, kdyby místo Ageliny do filmu obsadili Listera, Kocoura a Krytona. Rimmer už tam je a byl by to rázem kultovní film napříč diváckou obcí. To už bychom byli ale jinde, byla by to jiná vesnice. My přece chceme sexuální idol s velkýma prsama a botox rtíky, aby se proháněla prastarými chrámy. Bez nápadu a bez vtipu (téměř). Skutečně jsem doufal, že to bude alespoň o ždibínek lepší. 40% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Angelina běží, Angelina je ve sprše, Angelina používá rozličné dopravní prostředky, Angelina kope, Angelina mluví s něčím jako malá holčička... Angelina dobrý, ale kde je ten film? ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Angelina je pěkná, to se musí nechat. Ovšem kromě ní jsem na filmu nenašel nic zajímavého. Scénář je průměrný, herci kromě Angeliny rovněž nic moc a akce mi místy přišla docela směšná. Nebýt hlavní představitelky a námětu vycházejícího z kultovní série PC her, určitě by tento film skončil v propadlišti dějin. ()

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Perfektně oblečená Lara a spousta dalších Američanů se zbraněmi ve vynikajícím oblečení a s nadpřirozeně heroickým výrazem ve tváři vstupující do chudé Sibiřské vesničky, jsou tou nejhorší propagandou jako kdy Hollywood stvořil. Nemluvě o dalších rádoby "hustých" grimasách a jiných výrazových prostředcích. Jednoduše brak, jak už to u Hollywoodské produkce bývá standardem. "Vydělá to prachy tak to uděláme." Vlastně ani nevím proč jsem dal tu jednu hvězdičku, svůdná Angelina mi s copem a dvěmi pistolemi v rukách nepřipadá tak sexy jako v jiných filmech. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem to jednou a to mi stačilo. Když sem to viděl dřív tak se mi to eště jakštakš líbilo, ale jinak nic moc. Když jsem se na to díval, tak mi vůbec nepřipadla nikde žádná podobnost s PC hrou. Je jasný, že nikdy to nebude jako něco... ale tohle mi fakt vůbec nejde k sobě... ()

Související novinky

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (více)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (více)

Angelina špiónkou a Bondův protivník

Angelina špiónkou a Bondův protivník

08.12.2007

Zní to jak z dob otrokářské společnosti, když si přečtete, že nějaké filmové studio zakoupilo life rights, tedy práva na život nějaké skutečně žijící osoby. Samozřejmě to není důkaz o všemocnosti… (více)

Reklama

Reklama