Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuálně si videoklipař Nispel vyhrál, ten barák je čupr a potěšila mě úvodní scéna se sebevraždou v autě, scénář je ale dál až příliš předvídatelný, než aby ve vás vzbudil nějaké napětí. Drastické je to místy slušně ("rekonstrukce" sebevraždy, euthanasie dranžírovacím nožem), ale tou dobou už jsem byl tak znuděný, že mi to bylo úplně jedno. Jessica je mňamózní, neherec R. Lee Ermey správně úchylný a LeatherFace na svou nadváhu a to, že vláčí motorovou pilu fest rychlý. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tenhle horor má jednu vadu a to že je docela hustej a napínavej do tý doby než se poprvé objeví Leatherface. Od tý doby jen chrochtá a sprintuje s pilou a je tak ňák k smíchu. Dostala mě scéna: "když Jessica Biel (to nejlepší co film nabídne) zaběhne do ňáký kůlny a v ní je jedniný místo kde se jde schovat a Leatherface místo aby tam vešel tak obejde budovu a prorazí rukama zeď aby jí moh chytnout zezadu"!!!!!!!!!!!!!! Ach jo. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

V Texasu je nějak rušno. Koncem sedmdesátých let tam začal řádit v jedné mýdlové opeře vychytralý naftařský sukničkář J. R. Ewing, ještě o něco dřív se ovšem dívky v upnutých tričkách strachovaly o svůj život, když se po okolí proháněl psychopat s kanibalskou rodinkou po boku. Alespoň tak o události vypráví Marcus Nispel, stejně jako před ním legendární Tobe Hooper. Vycházel ze skutečného případu bývalého zaměstnance jatek, v jehož domě policie našla 33 obětí, které mimo jiné likvidoval i motorovou pilou. Hooper roku 1974 s ultralaciným hororem solidně zabodoval, Nispel vzal několik sympatických teenagerů a natočil současný módní horor. A dalo by se napsat, že jde o horor dvou polovin. Zatímco v první se daří slušně budovat atmosféru texaského horka a je velmi solidně natočená (kamerové filtry, nápadité úhly snímání, výborné představení vedlejších vyšinutých postav), druhá je jen připitomělým pobíháním ve tmě (ač třeba s démonicky osvícenou barabiznou). Sic nabízí, stejně jako první polovina zajímavé kulisy, už jen ale natahuje stopáž o propálenou naftu v zapnuté motorovce. Nebo co se do ní lije. Mordy mladých jsou slušné, ale často mimo hlavní pozornost kamery. Ač to samozřejmě v roce 2003 mohlo vypadat tak, že leckdo odvracel zrak. Mě osobně víc bavili (kromě mokrého trička Jessicy Biel) členové rodinky, u které byl zřejmě incest naprosto běžnou zábavou. Jsou totálně mimo, takže hlavní zabiják, který si přikrývá znetvořený obličej cizí kůží, je vlastně takové přerostlé dítě. Michael Bay je cítit!! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Po třech dlouhých letech jsem se odvážil znovu podívat na tento mnoha horrorovými fanoušky proklínaný remake. A co? Změnil jsem radikálně hodnocení. Ten film je vážně dobrý a má i nepěkně nepříjemnou atmosféru a byl jsem skoro po celou stopáž znepokojen a vyveden z rovnováhy, což u horroru více než oceňuji, a to jsem si zhruba pamatoval, jak se bude děj vyvíjet. Škoda jen, že dobře budovaná atmosféra jde ke konci na procházku nebo spíše na úprk v klasicky nezáživné slasherové naháněčce. Právě v závěru měli autoři ještě více přitlačit na pilu jako v původním snímku. 14.2.2007 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Není to horor, kupte si rum, protože jinak to rozesměje celej dům! Tak takovou mám rýmovací náladu po zhlédnutí téhle "hororové" "pecky". A to jsem se na to díval od dvou do půl čtvrté v noci, nechtěl bych vidět svý reakce, kdyby bylo poledne. Na idiotské mládeže jsem už v tomhle typu filmů zvyklej a přestože je nijak nevyhledávám, viděl jsem jich hodně. Člověk by si měl rozšířit obzory ať už je to jakákoliv hovadina. A tohle teda je. Nevím jak vy, ale mně mohutná znetvořená postava retardovanýho kluka běhající a zlostně kolem sebe mávající puštěnou motorovou pilou v oblaku kouře ze splodin špatného spalování nejen že připomínala svého mnohem úspěšnějšího a nesmrtelnějšího kolegu Jasona Vorheese, ale ještě k tomu mě až neuvěřitelně rozesmála. Ono já myslím, že už jen představa toho, jak tenhle hromotluk běhá po lese za zoufalou stále se ohlížející vřískající obětí je dost humorná nejen proto, že takhle se s motorovou pilou v chodu opravdu běhat nedá, ale navíc vám Tommy připomene všechny ty neschopné cvalíky v rodinných amerických komediích. Pokud tenhle film viděl skutečnej T. Hewitt, bejt režisérem bych se obával o život, protože takhle ho zkarikovat a zparodovat, to se hned tak někomu nepodaří. Kdyby to byla komedie, byl bych ochotnější přimhouřit oko na punčošce, a přidat v hodnocení, jenže tohle se bere vážně a tak to taky hodnotím. Kravina k pohledání. Mimochodem, ani motorová pila neuřízne lidskou nohu tak lehce a ani ten nejostřejší sekáček neusekne lidskou ruku v pohybu jen pěti seky. Ergo pampeliška prostě musí být plná bílýho hořkýho mlíka. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (46)

  • Poslední den natáčení se Eric Balfour (Kemper) svlékl donaha, hodil šaty štábu a odešel pouze v baseballové čepici. (Kulmon)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama