Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (246)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Ale jo, šlo to, možná bych i řekl, že je to lepší než The Nun. Jen mě štve, jak celé Conjuverse využívá už naprosto pravidelně děti jako oběti démonů. Asi abychom s nimi více soucítili? A jestli něco neumí dělat, tak jsou vždycky tak přepálená epická finále, kde se ztratí atmosféra. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podobne ako prvý film je "The Nun II" pre mňa neskonalá nuda bez nejakého hlbšieho strašidelného momentu. Teda až na jeden, ktorý zahŕňa veľké množstvo rozličných časopisov. Okrem toho to má ešte v závere nejakú dávku kreativity, ale v rámci niečoho výrazne silnejšieho to poprvde nefunguje. Strašiace momenty sú veľmi predvídateľné, atmosféru to síce má, ale nevie s ňou pracovať, a okrem toho film občas pôsobí, že nebol ideálne zostrihaný, alebo si tvorcovia nedali pri určitých momentoch pozor. Poviem to tak, že v jednom momente sa určitá postava objaví na úplne inom mieste, než by mala a nikdy to nie je vysvetlené. Fanúšikovia moderných hororov, ktoré sa zameriavajú na strašidelných duchov a klasické metódy, ktoré sme videli tisíckrát to bude asi postačujúce. Ja som tak nejako dúfal, že to bude kvalitnejší zážitok ako naposledy, ale v princípe je to veľmi podobné. Určite nie najhorší film čo som videl, ale stále poriadna dávka nudy, k akej sa nikdy nevrátim. Hodnotenie: C- ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď opäť za tri, tu sa oproti pokračovaniu viac šľaplo na plyn. Režisér Chaves, ktorý pri THE CONJURING 3 trošku tápal, pomaličky zisťuje o čo m horor je. Rozhodne to nieje dokonalé, ale je to určite mrazivejšie ( hlavne pre ortodoxných veriacich ), ako minule. Záverečné posledné sekundy ( dúfam, že sa naplnia ) ma napínajú k ďalšiemu ´´dobrodružstvu´´ z tejto série. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hezky vypadající rutina s fajn atmosférou, kterou dotváří zejména prostředí. Když pominu strach z přicházejících jump scarů, nebál jsem se ale ani na minutu, což je u hororu trochu problém. Ve druhé polovině se to překlopí skoro až v temné survival fantasy, kde je ústřední boss na jednu stranu totálně overpowered hovado, co probouzí všechno mrtvé v okolí, ale hlavní postavy mají naštěstí plot armor, takže je jen tak někdo lusknutím prstu rozsračkovat nemůže. Blbé, ale v této fázi celkem zábavné. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím, zda jsem moc náročný, ale imho by mainstreamový horor neměl být tak nudný, abych jej musel koukat nadvakrát, protože napoprvé u něj usnu. Druhá Sestra je erupcí kreativní hororové nemohoucnosti. Vizuálně sice hezky vypadá, to prostředí starého francouzského kláštera dělá své, ale jinak ze mne nedokázala vydolovat jedinou emoci. I akčnější sekcence jsou tu prostě natočeny nudně. Smutné, kam se Conjuring universum dostalo. Originalitou sice nevynikalo nikdy, ale když jej měl v drápech Wan, byla zaručená alespoň řemeslná funkčnost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu můžeme vidět obraz, na kterém je vyobrazen Valak. Stejný obraz již byl ve filmu V zajetí démonů 2 (2016). (Kejf.)
  • Natáčení probíhalo mj. v Couvent des Prêcheurs ve městě Aix-en-Provence v departementu Bouches-du-Rhône ve Francii. Natáčení začalo 6. října 2022. (noelcoward73)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama