Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších dílů texaské série o krvechtivé pile. Nijak nápadité (což se dalo očekávat), ovšem ani nijak napínavé. Atmosféra nikde, Koženáč běžící lopotně lesem s pilou nad hlavou je k smíchu (škoda, že cestou nepodřízl pár stromků) a postavy jsou tak nesympatické, že jich škoda není. Nejlepší scénou je palba rozzuřeného Benna do příbytku kanibalské familie (ustřelené ucho, provrtaný rozpadající se děd i šílená matka s mluvítkem). Bohužel film nezachraňuje ani K.Foree, ani unylý Aragorn. Já měl ještě navíc smůlu na debilní dabing...Na jedno podívání a nazdar! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru se jedná o lehce nadprůměrný gore horor, který se může pyšnit tím, že v něm má zajímavou roli Viggo Mortensen. Bohužel musím však konstatovat, že oproti např. Jasonovi, Miku Meyersovi nebo Freddymu ztrácí každým dalším pokračováním Leatherface své kouzlo a již nic zajímavého nenabízí. Třetí pokračování však stále ještě ujde a fanoušek hororové klasiky si stále přijde na své. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Po bizarní dvojce se třetí díl vrací ke svým hororovým kořenům, třebaže dle dobré tradice této série i zde narazíme na postavy s prapodivným vzorcem chování. Svým scénářem trojka na přechozí díly příliš nenavazuje. Dvojku ignoruje úplně (díky bohu) a jedničku si bere spíše jen za vzor, přičemž lidožravou famílii rozšiřuje o nové členy. Přibyli další dva bratři (jednoho z nich NAPROSTO SKVĚLE zahrál Viggo Mortensen), bláznivého taťku vystřídala mamka, děda zůstal dědou a další generaci zastupuje malá holčička, která je jakousi třešíňkou na dortu úchylné domácnosti. Film se nebojí černého humoru, přičemž některé hlášky jsou úplně boží a převážně je má na svědomí Mortensen s šibalským úsměvem na tváři (třeba: „Proč nás nenecháte na pokoji?!“ - „Máme hlad!“ :-)) Celé je to rozumně krátké, řekl bych tak akorát, a přestože to autoři se znovuoživováním postav ke konci už přehánějí, jedná se o docela koukatelný kus. Na kultovní jedničku to ale pochopitelně nemá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je volným pokračováním obou svých předchůdců a přestože má blíže k jedničce, najdeme v něm i několik humorných pasáží – potažmo pokusů o černý humor. Jak vidno, scénárista si však příliš hlavu nelámal nad tím, co nám přinesli jeho předchůdci a vydal se vlastní cestou. Zvláště pak v nových členech této zvrácené rodinky, o kterých v předchozích dílech nebylo ani zmínky. Kde se tam vzali? Jak to že jsme o nich dosud neměli ani tušení? Raději o tom nepřemýšlet. Přece jenom někteří z nich byli docela zábavní a pro tento film i nezbytní. Zvláště když pobíhající Leatherface na všechno sám stačit nemohl. Ale i tak chlapec zřejmě používal teleport, protože jak jinak si vysvětlit jeho rychlé přesuny v močálech…To už ale nechám na posouzení každého z vás. Nicméně jeho nová hračka s nápisem „Pila je rodina“ byla vážně skvostná. Sice zde už nebyla zas až tak moc cítit ona syrovost jedničky, ale pořád se tento díl mohl opřít o slušnou atmosféru a nechyběla ani potřebná dávka napětí. Především pak v prostřední části filmu. Navíc tentokrát nebude chybět ani tak toužebně očekávané gore a několik lehce zvrácených scén. Nebylo to sice žádné galapředstavení morbidností/bizarností, ale slabší kousky i tak mohou odcházet značně znechuceni.60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série „Texaský masakr motorovou pilou“ považuji za o něco lepší než Hooperův druhý díl, který mě prostě nebavil. Tohle je klasický survival s černým humorem, což je něco co docela dobře funguje. Snímek nepřekvapí, ale herecké výkony jsou takové, aby vás neodradili. Je to ten film, který nenadchne, ale stejně tak ani nezhnusí jen dívání se. To průměrné hodnocení tady sedí nejlépe. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Původně měl být film uveden 3. listopadu 1989, ale premiéra byla nakonec odložena na leden následujícího roku. (henrycruel)
  • Dom z tohto filmu použil aj rocker Alice Cooper vo svojom klipe "House of Fire" (1989). (beso74)
  • Film se natáčel v Melody Ranch Studio v Kalifornii. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama