Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Označil bych Rájena Filipa za jednoho z nejhorších herců všem dob. Tima Robbinse budu zřejmě mít navždy spojeného s Vykoupením, tady to zase tolik slavně nedopadlo. Jeho variace na Billa Gatese působí místy až nedůvěrihodně. Odpustím filmu že okopíroval Firmu s Tomem Cruisem. Místy solidně napínavé scény jsou většinou hned vzápětí zase pohřbeny. 60% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nekdo si stezuje na slaby a neuveritelny dej nebo nekter herce ci, ze takove tema je jen pro pocitacove nadsence. Da se to brat v potaz, ale ja se dobre bavil a (Tim Robbins) mi opravdu pripominal vseobecne znameho ted uz byvalou jednicku Microsoftu. Na podobne tema je filmu az zalostne malo, takze jsem rad za kazdy novy do vinku. 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mohl to být další z tuctových thrillerů, kde dobro zvítězí nad zlem. Moderní pohádka to sice je, ale filmové kvality bezesporu má. Milo Hoffman promoval na Stanfordu a je špičkovým programátorem, o kterého se zajímají movité firmy, které hodlají být díky jeho schopnostem ještě movitější. Lukrativní nabídka tak na sebe nenechá dlouho čekat a Milo se dostává do velkého světa, který představuje přesný opak toho, když spolu s kamarády doslova na koleně vyvíjel špičkový software. Jenže v mamutí firmě zdá se není všechno úplně košér.. a kostlivci brzy začnou vyplouvat na povrch.. Elita přesně rozděluje svět na ty hodné a na ty zlé (neskrývaně se tu kritizuje Bill Gates a jeho impérium) a sic se velmi úzce zaměřuje na určitou skupinu diváků, i „skoro“ naprostý laik si tu přijde na své. Napínavá podívaná totiž několikrát totálně promíchá kartami (už čtu ty žvásty, že zvraty ten či onen předpovídal po prvních patnácti minutách) a přehoupne se do vod konspiračního thrilleru, kdy nejen hlavnímu hrdinovi půjde o kejhák.. Pro mě zafungovalo i herecké obsazení – mladé tváře (příjemní Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook i Claire Forlani) doplňuje ostřílený Tim Robbins, který zřejmě více než pečlivě studoval Gatesovy gesta a grimasy, a dodává téhle happyendové báchorce další plusové body. Pro programátory povinnost, pro ostatní svižně natočené a rozhodně nejlepší filmové dítko Petera Howitta. Já se bavil.. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Je to už řádka let, kdy jsem poprvé viděl Sandru Bullock ve filmu Síť. Ten mě zaujal svou napínavostí, ale hlavně nadčasovostí. A tady je všechno v bledě modrém, akorát s mým dalším oblíbeným hercem, Ryanem Phillipem. Jasně, režie není dokonalá, scénář možná někdy taky, ale o to mi nejde. Příběh, nápad...to je ono. Díky tvůrcům :-) ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Vcelku se tento film neda hodnotit normalnim zpusobem protoze kdyz ho uvidi 30 lidi tak 2 tretiny vubec nepochopi o cem ze to vlastne bylo... A je to skoda! "Tento film nema rad Billa Gatese a Bill Gates nema rad tento film!" Pro me je tohle film jako by byl natoceny na mou zakazku. Nejsem sice zastancem "hnuti OpenSource" ale na druhou stranu tuto aktivitu neodsuzuji. A protoze jsou pocitace muj konicek ze vsech nejvetsi, tak jsem byl absolutne nadsem a poprve jsem ho videl v jeden den hned 2x! Ale jak jsem napsal je to jen pro zasvecene do daneho tematu a s tim pochopitene pada celkove hodnoceni filmu, coz je skoda! Podobna situace je i s filmem Nebezpečný kód (Takedown), ktery hodnotim podobne... ;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Na vonkajšie zábery ústredia NURV poslúžila Univerzita Simona Frasera vo Vancouveri. (sWONDER)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)
  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama