Reklama

Reklama

3:15 zemřeš

  • Česko Horor v Amityville (více)
Trailer

14. listopadu 1974 dovedl policii zoufalý telefonát do domu DeFeových, kde nalezla šest těl obyvatel domu, zastřelených ve spánku. K vraždě rodičů a čtyř sourozenců se přiznal Ronald DeFeo, který tvrdil, že mu to přikázaly hlasy. O rok později, 18. prosince 1975, se do domu přistěhovali George a Kathy Luzovi se svými třemi dětmi. Mysleli si, že to bude dům jejich snů. Mohl být, pokud by to byly noční můry... Rodina Lutzových v domě vydržela pouhých dvacet osm dní, během nichž byli terorizováni démonickými silami. Film 3:15 zemřeš, natočený podle skutečné události, zachycuje jeden z nejděsivějších příběhů o strašidelných domech, které kdy byly vyprávěny - protože se skutečně stal. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (591)

3497299 

všechny recenze uživatele

Přes docela slibně se rozvíjející peripetii, ne příliš originální příspěvek do rodiny "amityville horrors", kterým vévodí ukázkový a vymykající se "The Shinning". Postupně zahušťovaná amityville atmosféra je poněkud rozporuplná. Narace neopouští archetypální strukturu. Proklamace, že je film inspirován skutečnou událostí, není v tomto případě nijak efektivní. I když jsou některé "žánrové" scény docela ucházející, žádné zvláštní překvapení se nekoná. !!!SPOILER!!!: nepsané pravidlo, že ve filmu nesmí zemřít matka a děti, tvořící hlavní charaktery příběhu, je přes občasné laškování důsledně dodrženo. Vzhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovy ani na chvíli nelze věřit, že chce někoho doopravdy zabít a myslím, že mu to nevěřili ani jím blízce ohrožované oběti a nevěřil tomu ani on sám (na rozdíl od Jacka Nicholsona v "The Shinning" vypadá se zbraní v ruce tak nešťastně, že jsem si z celého srdce přál, aby mu to těžké břímě role zabijáka už konečně někdo odejmul, uvařil mu horký čaj a zabalil ho do teplé deky), jde jen o to vyčkat, až se všechno dopracuje ke zdárnému konci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tož hodně depresivní kus!! A pro poslední dobou zklamaného fanouška hororů velké překvapení.. Přiznám se, že od dob Wese Cravena v polovině 90. let, jsem se takhle nebál a nelekal!! Temná síla vedla k děsivému masakru v domě na adrese Ocean Avenue 112, Amityville na Long Islandu, kam se po letech nastěhovala mladá rodinka. Začalo to jen divnými pocity, přerostlo v agresivní hru s démony. A alespoň pro mě všechno dokonale fungovalo. Ústřední duo je překvapivě příjemné, zvuk děsivý, kamera a střih působivá. Není se čemu divit, tvůrce je bývalý klipař a reklamní režisér. Ale tenhle remake, za jehož produkcí stojí i Michael Bay, stojí za Váš čas!! ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasickej priklad soucasne ackove horrorove produkce. Remake, ktery vyhazuje prakticky vse co je na originalu dobreho a strasidelneho a nahrazuje to zbytecnymi triky, nepresvedcivymi herci a lacinymi lekackami. Proste v jedny rade s prumernymi az srackoidnimi kusy jako je novej Dawn of the Dead nebo TCM. Netreba vic dodavat, ruce pryc, ponechat nezkusenym teenagerum. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Me se tenhle horor nahodou libil moc. Pribeh je sice klasika o strasidelnym dome, ale tady je to navic osvezeny tim nabadanim obyvatel k zabijeni. Navic lekacky fungujou, nejaky drsny sceny tu jsou taky a film dokaze skvele vybudovat atmosferu i bez haldy mrtvol. Navic i Ryan Reynolds, keryho furt vidim jako Van Wildera je tady velmi slusnej a i na ostatni si stezovat nemuzu. Takze par super napadu, skvela atmosfera a fungujici lekacky, to na dobrej horor staci. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Slaboučký horor. Pár lekacích prvků zde najdeme. I poměrně slušný příběh. Ale to zbytek už za moc nestojí. Někdy je film i dost táhlý. Herecké obsazení zaujme. Hudba průměr. Nějak tomuhle filmu nemůžu přijít na chut. Horory hodnotím přísně, musí mít opravdu dobrou atmosféru, lekcaí prvky, krev, strach atd .. to tenhle film nabízel tohle možná, ale v mnohem nižším provedení. Takže podprůměr pouze. Hodnotím na 37% = ** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Príbeh rodiny Lutzových vyšiel prvýkrát v roku 1977 a neskôr podľa knihy vznikla rada hororových filmov, ale aj veľa článkov tvrdiacich, že si to všetko rodina vymyslela, aby získali peniaze. Lutzovci sa samozrejme vždy bránili, dokonca autorov podobných tvrdení zažalovali, ale súd im nikdy nedal za pravdu. V tom istom dome po ich odsťahovaní už sa vystriedalo niekoľko ľudí a jedna rodina tam žila dokonca cez 10 rokov. Všetci hovoria, že sa tam nikdy nič mimoriadne nestalo. (Karush)
  • Opravdový George Lutz v dokumentárním filmu Skutečné Amityville - Dům hrůzy (2005) uvedl, že se mu zprvu nelíbil ani původní hraný film z roku 1979. Ale poté, co viděl tuto novější verzi, označil onu starou ve srovnání skoro za dokument. Novinka se mu znelíbila dokonce tak, že studio MGM zažaloval. Slyšení se ale už nedožil. (eleonnore)

Související novinky

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama