Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (450)

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Že je to béčko, s tim jsem byl seznámen už před zapnutím. Jenže i béčko by se mělo alespoň pokoušet splňovat jakés takés kritéria. U mě je nesplnil. Těžkej průměr, ne-li podprůměr. Nic tam nefungovalo. Napětí,strach nikde, mrazivá hudba hrála vniveč. robotická zombie vypadala sice dobře vizuálně, ale veškerá akce vypadala naprosto neúčelně komediálně nebo zbytečně odporně/detaily na trhání střev apod). Simon Baker byl fajn a celkem originální lidská bašta taktéž, takže za to dvě hvězdy a taky za to, že jsem se na to kupodivu nenuceně dodíval. ()

Alex24 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nejpříšernější zombie záležitost vůbec. Hrozivě trapné, příšerně levné, otravně blbé. Tenhle film jsem viděl na DVD zhruba před šesti lety, ale dodnes si pamatuji proč byl ten film tak hroznej a možná dokonce jeden z nejhorších filmů vůbec (který jsem viděl). Není to jen v tom, že film nekoresponduje s mojí vlastní představou o zombie apokalypse, ale i v tom, že ve srovnání s mým oblíbeným nemrtvým filmem Úsvit mrtvých ani nezaostává. Úsvit je už v cíli, zatímco tahle blbost ještě ani nepřijela na stadion. Remake Romera nakopal remake Romera pořádně do vajec. Debilita v podobě třídního rozdílu ve městě se ještě dá, ale to co tam předvádějí zombíci, ještě pod VEDENÍM vrchního zombíka (v životě bych neřekl,že zombíci mohou mít vůdce), kterým je nějakej černošskej automechanik, to je prostě do mého zombie nebe volající! Mluvím tu o schopnosti zombíků jakkoliv přemýšlet, hnát se za vůdčí osobností, používat zbraně atp. Nejvíc mě ale dožrala scéna s překročením řeky. To měla být jako volná variace na biblický příběh o Mojžíšovi a vyvedení Židů z Egypta? To, že zombies vlezou na jednom břehu do řeky, jdou po dně a vylezou na druhém, mě tíží ve snech ještě dnes. Celej film byl naprosto trapnou blbinou, kterou ani nelze spálit, páč i oheň to odmítá. A nakonec se to vlastně povedlo, až na to, že je shnilej, odpornej a děsivej film jako takovej a ne protagonisti v něm. PS:. Scéna se zombíkem, kterej hodí granát zpátky na člověka (zase to přemýšlení), nebo scéna kde pod člověkem vybuchne granát a zřetelně vidíte u utrhaných končetin dutá místa z figuríny je už pomyslná shnilá třešnička na hnusném dortu. Proooooooč?! ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po letech znovu podíval na Zemi mrtvých a ihned šel zrevidovat hodnocení zde na čsfd, a ejhle, já tento film ještě nehodnotil. Alespoň to vezmu rovnou z čisté vody najednou. V rámci zombie filmů je toto pro mne velký úlet, těch pár ucházejících scén vystačí leda tak na dvě **. Pořád mi zpracování nemrtvých sedí tak jak tomu bylo např. v Noci oživlých mrtvol 1968 (Romero) a 1990 (Savini), respektive v seriálu Walking Dead - tedy pomalejší nemyslící entity (žádné sprinty, používání palných zbraní). Mám-li to shrnout, tak mi film přijde jako slátanina všeho možného, jen ne zombie film. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vynikajuci zombie horor od rezisera Georgea A.Romera,ktory bol znamy tymto zanrom,nechyba akcia,skvele gore efekty a masky,ale aj pribeh zaujal,mne tam nechybalo absolutne nic,spokojnost...:-) ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se mi tetno počin líbil víc, než remake Dawn of the Dead. Zapomeňte na sprintujíci zombáky, čeká vás apokalyptická budoucnost, konec života vůbec. ()

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Celý film je o tom jak se ti roztomilý zombíci snaží najít svůj klid, svůj životní prostor. A hlavní hrdina, který se celý život živí zabíjením zombíků, jim ho umožní najít, když v samém závěru zabrání jejich vyhlazení. Asi si neuvědomuje, že většina zombii se živí lidmi, a nebo doufá že se stanou vegetariány.Je to blbost... ()

Cruchot 

všechny recenze uživatele

Kvalitní podívaná, ale člověk na to asi musí mít tu správnou náturu. Každopádně Romero určitě ještě nepatří do starého železa. Film má tak nějak všechno, co by měl mít. Příběh, pravda, nepatří k nejsilnějším, ale má hlavu i patu, spád, správný nadhled a místy i napětí. Vizuálně prostě lahůdka a nesouhlasím s názorem, že pomalu se pohybující zombík nedokáže vyděsit (zvlášť když se k vám odkudsi přikrade a zakousne). Herci jsou výborní včetně zombieho komparsu. Vše pěkně podbarvuje i hudba. Celkově určitě povedená záležitost. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk neočekává horor,ale velmi slušné sci-fi rozhodně se dočká.Velmi mile mě snímek potěšil.Není nijak originální ani plný převratných efektů(hlavně scény s trhánín lidských těl jsou velmi slabé),ale jako celek film působí velmi jako velmi dobře odvedená práce....moc příjemné a nenáročné ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Škoda Argento v tomto filmu. Obecně se mi zdá, že veškeré zombie filmy jsou pohé nedomyšlené bláboly. Atmosféru to chvílemi má, ale aby se tím trošku někdo zabýval a dal tomu pořádný děj...snad jen krásně to bylo v The Legend ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Povězte mi: Kdo by probůh jezdil na čtyřkolce, nebo hůř na motorce, městem kde se proháněj zombíci? Odkdy budujeme města mezi zombíkama? Jako by jste sami nevěděli, že všechna rádiová a jiná mediální zpravodajství o přeživších tu a tam, jsou falešná. Že ta oáza klidu a života, kde jsou vojáci a laboratoře a doktoři umí vyléčit nakažené, je jen Fata Morgana. Takhle by to tedy nešlo, pane Romero. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

ÁÁÁ zombíci, kteří již nejsou tak hloupý,pomalý a dokáží sami přemýšlet. Co se týče zombíků tak vypadají perfektně, v tomhle Romero asi nikdy nezklame a já se musim dokola opakovat, že je v tomhle božský. Na tohle je opravdu machr, i na scény jak je střílí do hlavy, nohou prostě kam to jde, přejíždí obrněným tahačem...atd. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální zombie horor a první film, co jsem od legendárního Romera viděl. Bylo tu pár zajímavých nápadů (speciální náklaďák, přemýšlející zombíci) a u některých jsem se dokonce i zasmál (ohňostroj). Celkově mi to přišlo natočený s přehledem a paradoxně vcelku "pohodovou" atmosférou. Příběh fajnovej, dějová linka s boháčem se mi hodně líbila. Zombíci slušně namaskovný, triky vcelku dobrý a herci taky v pohodě. Docela jsem si to užil, čtyři slabší hvězdy. ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Celkem tradičně pojatý zombie film. S příběhem si autoři asi velkou hlavu nedělali. Postavy snad nemají žádné emoce, jsou to pouze "drsňáci". A to, s jakou jednoduchostí nemrtví trhali lidská těla, mi přišlo trochu nereálné. (Nejsem si jistý, jesi lze chytit člověka za vlasy a vytrhnout mu tím hlavu z páteře.) Důraz je kladen hlavně na akčnost a rozhodně se tu nešetří krví. Po uspěchaném konci jsem byl hodně zklamaný. Spíš se mi zdálo, jakoby konec chyběl. ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Země mrtvých nepřichází s ničím novátorským, ale navrací se k samým základům zombie žánru, ke kterým patří zombie pomalé a zlověstné, jisté svým ziskem a o to víc hrozivější. Úvodní pasáže nájezdů do jejich území jsou správně ponuré a tajemné, nenechávající nikoho na pochybách, že jejich pasivita je to, co se má již brzy změnit. Hlavní hrdinové nevýrazní, hlavně Bakerovi bych nevěřil ani tu zbraň v ruce, naštěstí tíživá atmosféra prostupuje každým záběrem a zachraňuje každou scénu, u kterých mi závažnost sdělení v dialogu chyběla. Filozofický sociálněkritický podtext mě nechal chladným, stejně jako většina děje, která se ve filmu odehrála, protože mi chování jednotlivých postav často přišlo až zábavné. Ze svého pohledu jsem si užíval pouze tu atmosférickou složku s několika povedenými záběry, mezi kterými asi kraluje děsivě tiché vylézání zombíků z hlubin řeky. ()

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama