Reklama

Reklama

Země mrtvých

  • Kanada Land of the Dead (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Země mrtvých George A. Romera je dlouho očekávaným návratem zakladatele žánru zombie hororu k jeho kořenům. Muž, který před 35 lety hororovým fanouškům naservíroval kultovní Noc oživlých mrtvol, natočil film, při kterém živí umírají hrůzou a mrtví ožívají vzrušením. V Romerově děsivé představivosti se zrodila Země mrtvých, místo, v němž svět, tak jak jsme ho znali, je pouhou vzpomínkou. Pozůstatky lidské civilizace přežívají uvnitř opevněného města, zatímco živí mrtví se potulují pustinou, která ho obklopuje, a hladově hledají známky života. Uvnitř města ale také existují dva oddělené světy. Ti vyvolení obývají mrakodrap Fiddler´s Green, v němž si užívají absolutního luxusu, ti méně šťastní pak živoří na ulicích. Obě dvě skupiny jsou ale závislé na týmu žoldáků, kteří v obrněném transportéru pravidelně vyrážejí z městských bran do země mrtvých, aby v ní doplnili zásoby. V jejich čele stojí dva muži, kteří se navzájem liší jako voda a oheň. Cholo (John Leguizamo) si chce nebezpečnými výpravami zajistit vstupenku do Fiddler´s Green, Riley (Simon Baker) touží najít svět bez zombií a bez plotů. Konflikt, který se mezi nimi rozhoří, ohrozí nejen je samé, ale i poslední baštu lidské civilizace. Armáda mrtvých stojí před jejími branami, připravená využít i sebemenší zaváhání jejích ochránců. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Film pre deti od 10-15 rokov. Romero vytvoril zombie žáner, to mu nik už nezobere. A aj jeho zombie trilogiu považujem za skvelú, ale toto? V dnešnej dobe utekajúcich zombíkov v krásnych sviežich filmoch toto už nezabere. V porovnaní s remakom Dawn of the Dead či sériou 28 Days/Weeks later je to úbohá sračka. Romero má svoj šlýl zomie filmov, ale dnes to už nebude zaberť na nikoho(možno na totálnych fanúšikov režiséra). Aj v porovnaní so svojimi predošlými zombie počinmy, ide iba o slabý priemer. Scenár úplne trápny. Postavi sú nesympatické a bez akéhokolvek charakteru. No a gore? To možno aj bolo fajn, ja neviem. Film sa odohrávl prevažne v tme a tak som hovno videl. Remaku Day of the Dead(2008) som vytýkal skákajúcich a šplhajúcich zombie. A tu plávajú, ba dokonca strielajú so samopalov! Nie, dakujem. To naozaj neprosím. Dávam 40% a nechápem 5* hodnotenia. To má meno režiséra až taký velký vpliv? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Zombie film úplně mimo mísu. Ale naprosto. 1. Zombíci začali přemýšlet, no kde to jsme? A když už, tak ať to je pro příště zpracováno nějak koukatelně. Tohle bylo opravdu hrozně stupidní. Spíš to vypadalo jako parodie na zombie filmy. 2. Zombie se z vás stane i když normálně zemřete. Tak tady tvůrci taky dost přestřelili. Tenhle film se Romerovi opravdu nepovedl. Ne že by jeho ostatní díla byla o tolik lepší, ale aspoň se na to dalo koukat. Země mrtvých je hloupý, nekoukatelný film s tragickým dějem. O hercích ani nemluvě. Stupidní scéna sřídá stupidní scénu. Téměř nekoukatelné. Jediné co se mi líbilo, byly některé scény, kterým nechyběla akce, a taky pěkné kulisy. 30% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jaj. Hrozně nepříjemné a nesympatické herecké seskupení vedení tím blbounem co hraje hlavní postavu v tom hloupém seriálu Mentálista. Celkový příběh mě tedy taky zrovna nenadchl. Inteligentní zombie? A to má být jako co? Zombie si po celý film vesele plavou, vesele používají k zabíjení kromě svých úst i pracovní nástroje, které zrovna potkají ležet na cestě a hlavně je tam jeden zombie supernegr, kterému nečiní žádné potíže po ostatních střílet. Tohle už je trošku moc. Zombie však nejsou jediným důvodem ke kritice. Ten film je špatný úplně celý. A ten jejich superkaravan, který má pod kapotou vojenskou základnu na mém hodnocení taky nic nepřídá. Odpádek! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Škoda, že legenda George Romera není už taková jak bývala. Mluvilo se o něm jako o otci zombies , ale on se vrátil a bojim se říct ne v nejlepší formě. Pravděpodobne ukázal co chtěl, ale mě jako dnešnímu trochu více naročnému divákovi to nestačí k uspokojení. Jeden myslící zombík mi v evoluci přijde málo a že uměj plavat je horší než že běhají. Temnota filmu je fajn, ale něco této záležitosti chybí. Možná srdce, možná styl. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to měl srovnávat s remakem Úsvitu mrtvých z roku 2004, tak tohle prostě musím posoudit lépe, i když vidím, že mnozí "běžní diváci", kteří podobné filmy nevyhledávají a hodnotí jen akci a efekty, to hodnotí hůř. Podle mě jsou zde zombíci mnohem realističtější, efekty nejsou přehnané, příběh je propracovanější, místy se vyskytnou nějaké omyly, ale jinak mnohem zajímavější. Závěr sice není tak drsný, ale myslím, že celkově je to opravdu mnohem lepší. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Film je částečně založen na scénáři Dne mrtvých (1985), který byl původně o dost delší. (imro)
  • Charlie (Robert Joy) používá pušku M1 Carbine ráže .30, tedy 7,62 mm. Jedná se o lehkou samonabíjecí karabinu, vyvinutou a používanou v období druhé světové války, ale i poté. Další historickou zbraní, kterou lze spatřit v rukou Charlieho spatřit, je revolver Colt Single Action Army, známý také pod přezdívkou "Peacemaker". Jedná se o revolver s 4,75palcovou hlavní ráže .45 Colt, tedy 12,2 mm. Původní model byl navržen již v roce 1873 a dočkal se mnoha provedení v rozličných rážích a délkách hlavní. Často je tento revolver označován jako "zbraň divokého západu". Útočná puška Big Daddyho (Eugene Clark) je pak rakouský model Steyr Aug. (Kirman)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Předělaný Romero podruhé

Předělaný Romero podruhé

13.07.2006

Když se nejaký ten čas zpátky začalo proslýchat, že jeden z pionýrů vyvražďovaček Steve Miner rozjíždí natáčení remaku Day of the Dead, mnozí fanoušci originálu byli skeptičtí. A budou asi i nadále,… (více)

Druhá Země mrtvých

Druhá Země mrtvých

02.12.2005

Po našich kinech si právě v Zemi mrtvých vykračují hordy zombies, díky kterým se k tomuto hororovému žánru vrátil jeho praotec George A. Romero. A protože konec filmu zůstal poměrně otevřený, dolary… (více)

Reklama

Reklama