Reklama

Reklama

Obyvatelé New Orleans se ještě nevzpamatovali ze strašlivé přírodní katastrofy a už jsou svědky dalšího neštěstí, při kterém zemřely stovky nevinných obětí. Vyšetřováním výbuchu nálože na trajektu je pověřen agent Doug Carlin. Při zajišťování důkazů ho neustále pronásleduje tajemný pocit, který se dá popsat jen dvěma slovy. Déja Vu. Poté se stane členem zvláštního týmu FBI a je zasvěcen do nejpřísněji střeženého vládního projektu. Vědcům se podařilo sestrojit prototyp zařízení, které je schopno sledovat události, k nimž došlo před čtyřmi dny a šesti hodinami. Agent Carlin se vydává zpět v čase, aby zabránil teroristickému útoku. Během cesty se seznamuje s tajemnou ženou, která má být o čtyři dny později cestující na osudném trajektu. (TV Nova)

(více)

Recenze (741)

blues 

všechny recenze uživatele

Excelentně vybraná hlavní postava, Denzel exceluje, Kilmer je řádně vyžraný:) Washington - hrdina, který nemá co ztratit. Příběh mi přišel dobrý, ale v některých místech je to bohužel více zamotané, než by bylo potřeba, třeba takový děj Next s Cagem mi přišel akčnější, rázný a rychle jdoucí. Tady ta dvojhodinová stopáž zavazí. Ale Bruckheimer nezklamal... ()

shimpy(CZ) 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ve kterých si tvůrci pohrávají s časem. Líbil se mi námět, i zpracování, ale i přes to jsem ve filmu objevil pár nelogičností a příliš rozmáchlých teorií. Nicméně pokud moc nepřemýšlíte, tak si film opravdu užijete... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Tony Scott se konecne vyflak na svoje dementni experimenty s filtry a kamerou a po vizualne uchylnym Dominu a Muzi v ohni, natocil zas "po staru" normalni a predevsim setsakramentsky dobrej film, kterej nepostrada silnej pribeh, paradni hudbu, skvelej scenar a (jako vzdy) vytecneho Denzela! Zajimava na Deja Vu je jeho zanrova rozpolcenost - jde vlastne o akcni-sci-fi-thriller, riznutej dramatem a romantikou (jak se ostatne pise i v popisku filmu), ale i tak to vse dohromady dokonale funguje. Parada! ()

MkSallam 

všechny recenze uživatele

Filmy, které si pohrávají s cestováním časem a časovými paradoxy to u mě mají těžké. Problémem je totiž udržení "realističnosti", tj. nutnost vyhnout se chybám týkajících se změn časových linií. Během samotné projekce (80+) jsem se zdejším systémem neměl potíže, ale aktuálně, dva dny poté, stále přemýšlím o některých paradoxech, které mi nedávají spát. Chyb se totiž vyrojilo až příliš a některé z nich v mnoha ohledech narušují stabilitu jinak solidního scénáře. Hrdina je totiž je totiž naveden k cestě zpět pomocí série "nápověd", které by si ale vzhledem k netypickému (navíc ne moc vysvětlenému) systému cesty časem nemohl připravit. Rovnováha mezi blbostí a pseudointelektuální rovinou časových hrátek je díky tomu tak mizivá, že se obě linie dají jen stěží oddělit a je čistě na divákovi kterou z nich si zvolí. To ovšem nic nemění na faktu, že Deja Vu velmi dobře funguje jako popkornový výplach. Tony Scott má své kamerové triky stále v merku a ta proklamovaná honička je na dnešní poměry sakra originální a zábavná. Při sledování ale nedoporučuju moc přemýšlet... 7/10 ()

asanakis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů u kterých nepochopíte o co jde, pokud ho nevidíte od začátku do konce. Přestože se zde místy objevila taková klišé, nad kterými jsem se opravdu musel smát, celkově na mě film zapůsobil dobrým dojmem a pokud nepatříte mezi odpůrce sci-fi prvků, užijete si skvělý thriller. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Po filme som siahol najmä kvôli názvu, no trochu ma sklamal. Akčná aj príbehová stránka je možno zobrazená dobre, ale akosi sa zabudlo na stránku technickú, teda na trochu hlbší pohľad na technológiu, ktorú vo filme hrdinovia používajú, na samotnú podstatu toho, čo to déja vu vlastne znamená. Cestovanie späť v čase, nazeranie do minulosti? Fajn. Každý vie aspoň laicky vysvetliť čo to je déja vu, ale vo filme o tom nepadlo ani slovo. Možno by to chcelo o niečo viac duchovnejšie poňatie ako natočiť len ďaľší akčný thriller. ()

kobe6 

všechny recenze uživatele

Osvědčená spolupráce Washingtona a Scotta se opět předvedla v dobrém světle. Napínavé a strhující, to je můj oblíbený koktejl. ()

Petullka.66 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že asi tak první půlhodinku jsem si říkala WTF (aneb co je na této prach-obyčejné detektivce)... Ale pak se děj tak rychle rozjel, že jsem ani přesně nepostřehla, kdy nastala tato příjemná a překvapivá změna. Příběh se nám pěkně zamotává, ale ke konci vše dostává smysl a je vysvětleno. Podle mě je toto originální, dobře promyšlený a velice zajímavý příběh. Po zhlédnutí pořád slyším chytlavou píseň Don't Worry Baby... Pěkné! /Dávám 4,5 hvězd z 5!/ ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Ach ta láska...bez té by v některých filmech nešlo ani dýchat. Asi nejhorší scifi, co sem za poslední dobu viděla. Zápletka založená na dost blbě uvěřitelném přístroji a na tom, že kdyby byla hlavní herečka škaredá, tak by se na ni Denzel asi vyprdl a nepokusil by se ve filmu asi o nic. Milionkrát omleté téma cestování v čase a tady inovované jen oním přístrojem, který vidí do minulosti. Ta honička autem, kde zabije nevím kolik lidí, jen aby zachránil jednu holku...no comment. Ale kdo má rád mělké americké filmy, kde vše končí láskou, tak asi ideálka. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Otázkou zůstává, jestli k natočení dobrého filmu stačí vymyslet něco, co vlastně ani nedává moc smysl a po zbytek času se tvářit, že se jedná o klasický detektivní thriller. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Po počátečních rozpacích a jisté zmatenosti (nevím jestli mojí nebo Tonyho) se začíná svižně rozvíjet sci-fi thriller s výborným (jako vždy) Denzelem Washingtonem-spoiler- trochu mi vadilo to vysvětlování časového kontinua, nejsu dítě z mateřské školky! Ale jinak docela dobrý film, bohužel se samozřejmě trochu do časových smyček zamotal a výsledek byl předem jasný- i když Tony Scott z toho na závěr brilantně vybruslil - suma sumárum...80% ()

1945 

všechny recenze uživatele

I když mi zůstalo v mysli pár okamžiků, kterým jsem neporozuměl, stála tato hra s časem rozhodně za shlédnutí. Kdyby podobný přístroj existoval, jistě by ze světa vymizel zločin, ale na úkor toho by lidé ztratili své soukromí... Déjà Vu... Celý film jsem měl vesměs průměrné pocity, ale koncová část přihodila hvězdičku, takže **** ()

Mírouš 

všechny recenze uživatele

Perfektní,strhující,ve finále dojemný,a přitom dost srozumitelně natočený film,bez tajemné atmosféry a na psychiku náročný,jako je třeba Donnie Darko. A Paula Patton je kus. Nedivím se Denzelovi,že jí šel zachránit život.Na jeho místě bych jednal stejně :-))) ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Satan premýšľa ako človek, ale Boh myslí s pohľadu nekonečna. "Tonyho robota ma neláka, ale toto bolo fakt dobré. Dobrí herci, zaujímavá zápletka, slušná atmosféra a pekná Paula. ()

Daqvid77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu parádní film si mě nezkutečně v průběhu získal a postupem čas mě nezkutečně vtáhl do děje. Jsem moc rád že jsem si ten film vybral prostě a jednoduše krásná 4. Navíc jsem moc rád že jsem zase viděl dobrý výkon od Washingtona po delší době. ()

Yoss 

všechny recenze uživatele

Akčná jednohubka s presvedčivým Denzelom Washingtonom a neuveriteľne krásnou Paulou Patton. Škoda, že to v Hollywoode nedotiahla ďalej. A tá kamera... Škoda,  že Tony Scott odišiel z tohto sveta predčasne. Aj keď pri jeho diagnóze sa mu vôbec nedivím. ()

kujon 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se do kina na Thriller... A co sem dostal? Dostal sem mix Terminátora a 60 sekund... :-/ Scénář místy značně pokulhává, triky alá Rambo se na mě už nějaký ten pátek nechytají a Sněhurka? No to byla největší slátanina ze všeho. Když k tomu všemu ještě přidám průhledný happy end, tak mě nevychází nic jiného, než dvě hnězdičky. Je mi to líto, ale je to tak :) ()

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Mission: Impossible trochu jinak

Mission: Impossible trochu jinak

01.09.2010

Film se především nebude jmenovat Mission: Impossible 4 ani M:I:IV. A Ethan Hunt nebude suverénním hlavním hrdinou. O velení se totiž podělí s dalším agentem v podání Jeremyho Rennera. Studio… (více)

Jake Gyllenhaal cestuje časem

Jake Gyllenhaal cestuje časem

16.01.2010

Britský režisér Duncan Jones svým Moon dokázal, že žánru sci-fi rozumí a má smysl pro oldschool. Doufejme, že to potvrdí i svým hollywoodským debutem Source Code, který natočí pro studio Summit… (více)

Tony a Denzel hubí teroristy

Tony a Denzel hubí teroristy

25.09.2007

Krvavý příliv, Muž v ohni, Déja Vu. Už jste určitě pochopili, co se vám snažíme říct. Ano, Tony Scott a Denzel Washington jsou kámoši. A když spolu natočí film, nikdy to není průšvih. U Sony Pictures… (více)

Reklama

Reklama