Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 3

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (479)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Máme tu další začátek. Tentokrát začíná Hannibal, který po Batmanovi a Supermanovi má dost obtížnou situaci. Jeho předešlé díly měli kvalitou sestupnou tendenci (i když Červenému drakovi nejvíce ublížila ta nutnost obsahovat postavu Hannibala...) a tak přichází jako záchranná brzda, která však nefunguje. Nápad, vrátit se na počátek a ukázat všechny odpovědi k otázkám "Proč?" , není nejoriginálnější, ale do příběhu Hannibala Lectera se hodí možná nejvíc. V Mlčení jehňátek nás fascinoval Anthony Hopkins a neskutečná atmosféra, v druhém díle už zbyl jen Anthony Hopkins a ve třetím díle tu zase většinu filmu dostal na svá bedra chudák Edward Norton, kterému scénář zrovna nepomohl. Teď přišla chvíle, kdy nováček Gaspar Ulliel má dokázat, že patří mezi smetánku a po Příliš dlouhých zásnubách dostává asi největší šancí ukázat svůj talent a prorazit. Bohužel on moc lidí nepotěší. Je chladný to ano, ale nemá charizma hodné Hannibala Lectera, kterého nám představil Anthony Hopkins a osobně si myslím, že bude ještě trvat hodně let než se najde někdo kdo by mohl hrát ne Hannibala Lectera za mlada, ale Anthony Hopkinse za mlada. Li Gong jako exotická krasavice trochu postrádá důvod být ve filmu. Možná si někdo ve studiu řekl, že musí film vydělat nějaké peníze i v asijských zemích... Malé rolička Marka Vašuta opět pouze potěší. Nevím čemu se více divit. Castingu, scénáři nebo prvotnímu úmyslu začít znovu? Hannibal Rising není tak úplně špatný film, ale nemá to co potřebuje každý film s Hannibalem, atmosféru, hrdinu, kterého se bude bát divák stejně tolik jako ho bude obdivovat a někoho kdo mu bude zdárným soupeřem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, prečo je tento film tak vlažne prijatý, predsa len sa opiera o slávnu filmovú postavu, kultového Hannibala Lectera, pričom jeho históriu podal dosť béčkovým spôsobom. Tu mohli tvorcovia prísť aj s niečím nápaditejším a originálnejším, ale ak si to celé odmyslím a beriem film len čisto samostatne, čo pre mňa nie je zase až taký problém, keďže pôvodné filmy boli síce kvalitné, samozrejme hlavne kultové Mlčanie jahniat a postava Lectera bola perfektná, celkovo ma to zase nebavilo až tak moc, aby sa pre mňa stali nedotknuteľnými dielami, dostal som stále veľmi solídny film. Tématika pomsty ma nikdy neprestane baviť a tentoraz je jej prevedenie dostatočne drsné, trochu úchylné a hlavne s dostatočne silným motívom, pomsta za vraždu a zjedenie sestry skupinou vojnových zločincov ponúka silný náboj a tak som hlavnému hrdinovi nemohol nefandiť. Ako som spomínal, nie je to síce tak nápadité, ako by si táto postava zaslúžila, ale aj tak mi to dejovo v rámci žánru dosť vyhovovalo, úvod behom vojny je dostatočne zaujímavý, následný vzťah s tetou mi tu síce moc nesedel a rovnako celý ten samurajský duch sa k postave Hannibala absolútne nehodí, ale dá sa cez to preniesť a nasleduje už tradičná cesta pomsty, ktorú oživuje aj postava detektíva, ktorý ma dosť bavil. Samotné vraždy sa dajú len chváliť, je ich pomerne dosť a sú celkom pestré a našťastie aj dosť drsné a morbídne s príchuťou kanibalizmu, takže takúto pomstu som si teda dokázal užiť. A veľkým plusom je aj obsadenie, Gaspard Ulliel sa za nič hanbiť nemusí, jeho postava je síce podaná jednoducho, ale psychopata zahral veľmi dobre, Gong Li sa tu moc nehodí, ale zase vždy ju rád vidím, k tomu Dominic West ako detektív a veľmi dobre zvolená zostava záporákov, sú dostatočne sadistickí a slizkí, aby som im prial len to najhoršie. Režijne by som čakal podstatne viac, vzhľadom na slušný rozpočet to pôsobí až prekvapivo televízne, ale na ten potrebný štandard to predsa len stačí. Takže na jednu stranu si nemyslím, že postava Hannibala Lectera mala mať takýto zúfalo neoriginálny úvod, ale v prípade konkrétneho filmu je predsa len najdôležitejšie, ako som sa bavil práve pri ňom a mňa Hannibal: Zrodenie zla bavil viac, než dosť a to aj po viacerých pozretiach. Ako obyčajný film o pomste funguje veľmi dobre. 81% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamaní, jednoznačně nejslabší Hannibal. Děj je hrozně nenápaditý a nudný, vraždy nezajímavé, zato je zde spousta zbytečných scén a nelogičností. Gaspard Ulliel na mne spíš než démonicky působil trapně, u dvou vražd mi kvůli němu smíchy cukalo v koutku, což se mi zpravidla nestává a stávat by se hlavně nemělo. 50% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek je můj nejmilejší thriller a Hannibal Lecter v podání Anthony Hopkinse pro mě jedna z nejvíce fascinujících postav filmového plátna. Na tomto nezajímavém filmu mě nejvíc mrzí, že se k Hannibalovi a Jehňátkům hlásí. Thomas Harris, jehož knihy jsem kdysi hltal asi ztratil soudnost a postavě, kterou stvořil, sebral všechno tajemno a vymyslel jí minulost silně přitaženou za vlasy. Gaspard hraje přiměřeně, ale zázrak to není (byl zajímavější, když ho ostřelovali v zákopech první světové). Snad jen celkem zajímavá hudba stojí za vyzdvihnutí. Jinak spíš nuda. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá posuzovat ze dvou úhlů. Jako samostatný příběh o tak trochu jiném zabijákovi nebo jako prequel k Hannibalovi. Z prvního hlediska film vůbec není špatný, pokud pomineme několik nepříjemností např. samuraiský výcvik. Ulliel hraje dobře, jeho vraždící zápal mu bez problému uvěříte a jsou tu chvíle, kdy je opravdu děsivý, většinou vás to ale nutí s ním víc soucítit než se ho bát. Závěr filmu je dobrý, máme tu i ukázkově odporné záporaky a nechybí i několik jídelních či kousavých momentů. Pokud si ale film spojíme s Hannibalem, musí jedna nebo i víc hvězd dolů. Jistě je to kvůli Hopkinsovi, protože podle mě není herec, který by ho předčil, i bez něj ale máte pocit, že Hannibal si zaslouží víc. Já hodnotím spíš jako samostatný film Hannibalovi trochu podobný, protože přes všechny chyby se mi docela líbil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Peter Webber během natáčení údajně poslal Gasparda Ulliela na exkurzi do pohřebního ústavu, aby viděl, jak vypadá práce s mrtvolami. A jemu se tam prý tak zalíbilo, že tam další den chtěl jít zase. (109)
  • Thomas Harris vymyslel pro knižní předlohu, která dala filmu jméno, množství názvů, takže jsme se nakonec mohli dočkat tohoto filmu s názvy jako Behind the Mask: The Blooding od Hannibal Lecter, Hannibal 4, Hannibal IV, The Lecter Variations, The Lecter Variation: The Story od Young Hannibal Lecter, Young Hannibal anebo The Adventures od Young Hannibal. (imro)
  • Při závěrečné scéně s odjíždějícím autem je na levé straně silnice vidět novodobá hliníková dopravní značka. (ZaFi.)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama