Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Brutální masakr pro otrlé, zbytečný film pro všechny. Patologův deníček, jen náhodou se opírající o mytologii Leatherface a jeho famílie. Proklamovaný Počátek se však nekoná, pokud nepočítáte prvních pět minut. Zbývá tuna zohavených údů a pár smějících se dementů. Zosobnění podprůměrné žánrové jednohubky, kterých se "moderní" Hollywood naučil za pár babek plivat celou souvislou řadu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je to ve své podstatě pořád jenom rutinní řezačka, ale oproti prvnímu dílu se cítím o třídu spokojenější. Ať už za to může moje slabost pro Jordanu nebo to, že tradičně složená partička hlavních postav tentokrát primárně neslouží jen jako materiál pro titulní nástroj. Navíc hlavním záporákem naštěstí není Leatherface, ale jeho sadistický pěstoun a rádoby šerif v jednom, jehož přehrávání a hláškám se dá podlehnout velmi snadno. 50% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Píčovina, ale zábavná. Když to vezmu prdelí místo mozkem. Šel jsem do toho s tím že si odpustím nejaké souvislosti s původním TCM, prostě si vyčistit hlavu a bavit se. Kupodivu to šlo a nic kromě konce mě neiritovalo. ('proč kurva vždycky běží zrovna do těch jatek....?') Jo, nějaký Ed Gein už je úplně mimo. Remake TCM mě naštval, protože se prostě nešlo ubránit srovnání s původním filmem. Byla to tupá kopie a to mě vytáčí. Ale tenhle film se mi vůbec nezdá zbytečný, když nic tak je to pořádně brutální oddychovka. A to jsem se bál na to podívat, tady díky komentům..... nakonec 7/10, i když se asi zdám být malinko mimo:) Damn, I just killed the entire police department! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sakra! Zrovna jsem zabil šerifa i s úřadem." Na počátku byla jatka. Tedy zavřená jatka a Thomas neměl žádné maso, které by odděloval od kostí. Ještěže má milující rodinu a ta mu dodá materiál. Já tedy krájení lidí nemám v oblibě a to ani z pozice, krájeného, krájícího a vlastně ani dívajícího se. Pro mne je tohle prostě jenom nudný a zbytečný film, ve kterém jsem se ani jednou nezapotil, nezasmál ani jsem si necvrnkl do trenek. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mäso je mäso. Kosti sú kosti.“ Mne sa to páčilo. Liebesmanov prequel k TCHM univerzu sa nesie v svižne brutálnom duchu jatiek. Je zábavné sledovať umne pospájané nitky (napríklad to, ako sa z Charlieho stal šerif Hoyt). Napriek tomu, že snímka používa otravné klišé (hľadanie kľúča) a logické nedostatky (ponechanie zbitého, ale živého, zajatca uprostred voľného priestranstva), je brutálna, dravá, sexi (Jordana Brewster), atmosférická a horúca. Záporom je absencia napätia, keďže vďaka remaku z roku 2003 vieme, ako niektoré postavy dopadli (kto skončil s amputovanými nohami, kto prežil atď.). ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Natáčení probíhalo v Pflugerville v Texasu. (J*A*M*A*L)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 39,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 51,8 mil. (NIRO)
  • Film sa odohráva v roku 1969, no v rádiu odznie skladba "Alright Now", ktorá vyšla až v lete 1970. (FromHell)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama