Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (82)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil režisér Stuart Rosenberg kultový horrorový snímok "Horor v Amityville"  (The Amityville Horror). Zachytáva príbeh rodiny George Lutza, ktorá sa nasťahuje do krásnej vily na Ocean Avenue na Long Islande. Ukáže sa, že tento dom je pekelnou bránou, ktorá žije temným životom, sídlia v ňom démonické sily, je v ňom koncentrované zlo. V roku 1982 natočil režisér Damiano Damiani voľné pokračovanie tohto titulu, ktoré nesie názov "Amityville 2: Posadnutosť" (Amityville II: The Possession). Je to prequel, ktorý sa vracia pred udalosti prvej časti. Film je inšpirovaný knihou "Vražda v Amityville", ktorú napísal Hans Holzer. Šesť členná rodina Montelliovcov sa nasťahuje do veľkej vily na brehu jazera. Netušia, že je to sídlo temných, satanistických síl. Ich najstarší syn Sonny sa postupne stane obeťou démonického posadnutia. Pod vplyvom pekelného zla vyvraždí celú svoju rodinu. Tento snímok je veľmi podarený následovník pôvodného filmu. Je to okultný horror s hustnúcou atmosférou, ktorá vygraduje do dychberúceho exorcismu. **** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Amityville 2: Posedlost“ je jiný film než první díl, a to je strašně dobře, protože je to film dobrý. Děs se zde stupňuje plynule, až graduje v různých formách a vy si skutečně nejste jisti, jak to s postavou Sonnyho opravdu je. Tohle je hodně dobré a na diváka to správně působí. Navíc je scénář dobrý, má tah a nenudí až do samotného konce. Od druhého dílu, přiznám se, jsem tohle nečekal. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Dvojka není klasickým prequelem prvního dílu. Je to spíše alternativní prequel, neboť události osudné noci se odehrávají s podstatnými rozdíly oproti tomu, jak nám byly prezentovány v předchozím filmu. Rodina má o jednoho člena méně. Okolnosti vzniku domu byly pozměněny. Způsob, jakým posedlý mladík vyvraždí svou rodinu, se také lišil od toho, který jsme viděli v úvodu jedničky (tam byly oběti postříleny ve spánku). Ale tím nejpodstatnějším rozdílem je, že posedlý mladík vůbec není zarostlý, nemá vousy! A to prvnímu dílu odporuje zásadně (podoba George Lutze s vrahem). Chápu, že tento prequel vychází z knižní předlohy, která má jiné kořeny než ta k prvnímu dílu. Chápu, že produkce měla navíc problémy s právy. Jenže já jsem hnidopich a puntičkář a mně prostě tyto rozpory vadily! U podobného filmu bych takové boty ve scénáři normálně neřešil, jenže tady mi to kazilo dojem z filmu. Je to dvojka, takže je zde všeho víc. Více mrtvých, více krve, více projevů zla v domě. Zlo v tomto díle na nic nečeká a útočí pěkně zostra už od prvních chvil. Žádné postupné budování atmosféry, které bylo v prvním dílu tak dobré. Tady se jede rovnou zhurta. Občas až moc. A to atmosféře dost ubírá, ačkoliv napínavé momenty se zde najdou. Herecké obsazení je docela iritující, včetně Burta Younga. Koho jednička nebavila, čekal od ní víc a přišlo mu, že se zlo v domě projevovalo málo, tak bude dvojkou nadšený. Ale mně se styl druhého dílu moc nezamlouval. Slabé 3 hvězdičky. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikající horror o posedlosti a strašidelném domě, který dějově předchází slavné Hrůze v Amityville. Damiano Damiany je zručný řemeslník, který ví, jak diváka vystrašit a nebojí se jít až na samotnou hranici (incestní nádech). Bohužel, vymátačský dojezd mi přišel jako trochu zbytečná koule na noze, která táhne předchozí hodinu děje trochu ke dnu. Celkově nedosahuje dvojka decentní vytříběnosti jedničky, ale s přehledem strká do kapsy všechny další díly. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je fakt vynikajúci! Stopáž sa skrátila o 20 minút, čo filmu iba pomohlo. K tomu sa akcia rozbieha hneď po prvých minútach filmu a nemusíme absolvovať hlúpe začiatočné klišé tohoto hororového subžánru. Akcia je tu oveľa lepšia, tvrdšia. Veci lietajú cez celú izbu, taniere sa rozbíjajú, ceruzky píšu nemravné veci atd. Samozrejme ocko to všetko zvalí na deti. Hlavným hrdinom je najstarší z detí. Vyzerá to tak, že malo ísť o prequel ku jednotke, no akosi tu nie sú dodržané niektoré veci. 1. Mal sa podobať, na hlavného hrdinu z jednotky. 2. Polícia ho mala nájsť v bare. Nestalo sa tak, takže nech si každý spraví názor sám, či je to prequel, alebo nie. Koniec ma veľmi nadchol, prepáčte že to prezradím, lebo sa podobal trochu na exorcistu. Škoda tej trápnej masky na konci. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Plakát z filmu Rocky (1976) visí na zdi Sonnyho (Jack Magner). Burt Young, který hraje Sonnyho otce ve filmu Rocky (1976), hrál jednu z hlavních rolí. (Epistemolog)
  • Rodina Montelliobých v tomto filmu byly fiktivní postavy, ovšem volně založeny na skutečném životě rodiny Defea. (Epistemolog)
  • Závěrečná scéna s explozí je skutečná. Vysoce výbušné chemikálie během natáčení údajně selhaly a v záběrech můžeme vidět hořící stranu domu. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama