Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Tommassi3 k tomuto seriálu (17)

Expozitura (2009) 

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

Volavka (2009) (E01) 

"Hotová Johanka z Arku !!" ()

Hyena (2009) (E02) 

"Takže co máte ??" - "Vraha !! Akorát se ještě nepřiznal.." ;) ()

Hadí střela (2009) (E03) 

"Tak je to kurva bordel, nebo informační kancelář ??" ;) ()

Sedmý den (2009) (E04) odpad!

"Se nedivim, že je policie v takovym rozkladu, když už se musí spolíhat na sensibila.." ()

Tři králové (2009) (E05) odpad!

"Paranoia je strašná věc.. I když někdy může bejt docela užitečná.." ()

Smrt policajta (2009) (E06) 

"Kdo se vás vo tu vaši pravdu prosil ??" ()

Únosy (2009) (E07) odpad!

"Nikdo se už ani nikdy nedozví, co byla pravda a co byla jen póza tý jeho sekty.." ()

Řezníci (2009) (E08) 

"Tak proč se sakra nevoddělal jateční pistolí ??" Ivan Pokorný to dává především formálně na výbornou.. ()

Král je mrtev (2009) (E09) odpad!

"Takhle to dopadá, když někdo chce bejt televizní hvězda.." ()

Ruská spojka (2009) (E10) 

"Neposlouchej doktory, poslouchej instinkty !!" ()

Osamělá mise (2009) (E11) 

"Nechte si ty kecy !! Vždyť jsme si ještě spolu ani nedali panáka !!" - "Copak vy pijete, kaplane ??" - "Ne !! Ale s takovýma jako vy nejspíš brzo začnu.." ;) Jednoznačně vrchol celého projektu, jakkoli by této epizodě slušela spíš separace od zbytku seriálu, jako samostatný kus s dotaženým scénářem by rozhodně obstál, všem nedostatkům navzdory.. I jakési formální dvojakosti epizody.. ()

Pašeráci (2009) (E12) 

"Aspoň se podívá na skutečnej pohřeb.." Obrovský boj mezi formou a obsahem.. ()

Válka gangů (2009) (E13) odpad!

"Kdyby všichni, co by měli sedět, seděli, tak bys na ulici moc lidí nepotkávala.." ()

Loupež století (2009) (E14) odpad!

"Vo prachy tady vlastně vůbec nešlo.." Těžkej konstrukt připravuje půdu pro finální rozuzlení a těžkej tragéd Klíma ochotničí v kostele.. ()

Vysoká hra (2009) (E16) odpad!

"Takže Brousil v tom jede taky ??" - "Tos nevěděl, co ?! A víš ty vůbec něco, ty detektíve ??" Finále projektu s reklamní kampaní Avatara dojelo na novácké tvůrčí zoufalství a scénář tria šmíráků.. Postupy vyprávění i samotná forma s uzavírajícím se příběhem usvědčila většinu zúčastněných z amatérismu a nabubřelosti.. Takový potenciál a přitom taková šmíra !! ()

Reklama

Reklama