Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele Spooner k tomuto seriálu (1)

Expozitura (2009) 

Na Novu celkem sympatický pokus o tuzemskou kriminální žánrovku. Seriál sice trpí mnoha neduhy, počínaje slabším scénářem (hlavně u úvodních dílů) a totálně přepálenou stopáží jednotlivých dílů. Proč musí každý díl trvat skoro hodinu a půl, když se to dalo v pohodě skrouhnout na hoďku a celý by to tak uteklo podstatně rychlejc? Po technický stránce si ovšem není na co stěžovat, pár dílů je vysloveně vynikajících (epizoda ve věznici) a po herecké stránce je skoro v každým díle na co koukat. Teda až na Hanu Vagnerovou, ta byla strašná konstantně a tu postavu a její drsný voiceovery jsem jí vůbec nevěřil. Robert Jaškówa jako drsný poldu bych si dal ale znova kdykoliv, ten chlapík má potenciál. Jen škoda, že poslední díl byl absolutně nevyužitej a celý to vyšumělo do ztracena. Ale i tak celkem obstojnej seriálovej projekt, který se musí v tom současným českym televizním bahně ocenit. Navíc je to asi jedinej českej seriál za posledních 5 let, který jsem dokoukal bez problémů od začátku do konce. A to se počítá. ()

Reklama

Reklama