Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele RedRose k tomuto seriálu (2)

Expozitura (2009) 

Vzhledem k tomu, že je to podle skutečných událostí, to samotný děj opravdu silně umocňuje. Natočeno je to dobře, bylo to drahé a na poměry našich TV projektů je to nadprůměrné! Casting fakt není "Novácký", ale normálně český... Hodně se mi líbil Dolanský, který ty hajzly fakt zahrát umí. Prachař jako František Mrázek byl taky skvělý. Jašków, Bydžovská, Sitta, Kramár, Dlouhý, vše super! Trošku jsem měl problém uvěřit Pavlu Zedníčkovi toho šmejda, protože se do takové role moc nehodí, ale zahrál to taky dobře. Ale největší slabinou celého seriálu zůstává Hana Vágnerová... Bohužel! Fakt netuším do jaké míry je zde autentická k Heleně Kahnové, kterou hraje, ale na mnoha místech přehrává až moc velkou hysterku, jindy až tragicky přecitlivělou a ufňukanou citlivku! Jako sorry, ale jako elitní policistka musí už být otrlá a něco musí vydržet a ne podívat se na mrtvolu a podlomí se jí nohy... Mnohdy tady působí jako studentka, která se někam omylem připletla! A protože je to hlavní role, tak to celý dojem dost kazí a ten dlouhý úvod každého dílu: "Jmenuji se Tereza Hodačová a jsem... ...bla bla bla..." tomu taky nijak nepomáhal... Cekově 72% ()

Únosy (2009) (E07) 

teprve tady to dostalo pořádné tempo... ()

Reklama

Reklama