Reklama

Reklama

Každý hřích i zločin zanechávají nějakou stopu. Ambiciózní, chladnokrevný Rus Nikolaj Lužin pracuje v Londýně pro významnou mafiánskou rodinu. Jeho největší předností je rychlost a chladnokrevnost. Ani na okamžik neváhá porušit zákon, použít násilí či někoho dokonce zabít. Situace se změní ve chvíli, kdy porodní asistentka Anna objeví deník ruské dívky, která zemřela při porodu, a rozhodne se pátrat v její minulosti… Kriminální thriller režiséra Davida Cronenberga (tvůrce známých titulů eXistenZ, Moucha, Mrtvá zóna, Dějiny násilí) byl na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v roce 2007 oceněn hlavní cenou za režii (David Cronenberg), další získal za výpravu, střih a zvuk. Kromě toho mu patří ještě další významná filmová uznání. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 049)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

2 dlhé roky som čakal, kým som si mohol tento film pozrieť na DVD. Dočkal som sa a nebolo to vôbec také ako som očakával. Film vôbec nie je zlý avšak z môjho subjektívneho hľadiska je to sklamanie. Všade boli samé keci a keci a koniec filmu som už tušil dakde v strede. Proste sa cítim byť dáko podvedený Cronenbergom, lebo mi ponúkol niečo nové a nezvyčajné a po "zblajznutí" som zistil, že nič nové sa nekonalo. ()

marleyy 

všechny recenze uživatele

90% Pokud chcete pochopit význam slova syrovost, není nic jednoduššího než si pustit tuhle nádhernou žánrovku. Nebál bych se film drze přirovnat k věhlasnému Kmotrovi. Je to spíš jeho mladší, kratší ale hlavně údernějši brat. Da?! ()

Foma 

všechny recenze uživatele

On je to tak dobrej film (tedy až na pár hodně drsných scén, který by na muj vkus nemusely bejt tak explicitní), že neni moc co dodat. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře vybavuji Cronenbergovu filmografii, dalo by se o Východních příslibech říct, že je to jeho nejnormálnější film. Zručná režie a dobré herecké výkony dělají z Východních příslibů velmi dobře vypadajícíé chuťovku pro konzumenty filmů trochu drsnějšího ražení. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Východní přísliby - příslib lepší budoucnosti, který žene lidské osudy do západního světa. Že to zase tak růžová budoucnost není, nám Cronenberg servíruje způsobem jeho vlastním. Film můžeme vnímat jako sociální kritiku, nebo také jako naději, že existují lidé, kterým není osud druhých lhostejný. Porodní asistentka Anna je ojedinělým případem sestry, která se snaží vypátrat osud právě jedné z východních zbědovaných duší. Působí zde však velmi naivně a je zvláštní, že altruismus a empatie u ní vítězí nad pudem sebezáchovy. Obsazení Wattsové bylo na místě – málokterá herečka dokáže zahrát tak čistou a nezištnou postavu, kterou Anna bezesporu je. Úctyhodným partnerem je ji mafiánský řidič v podání Mortensena, který mě však přesvědčil více, než postava porodní asistentky pátrající na vlastní pěst (myslela jsem, že tohle dělá jenom sestra Stefanie) a to byla možná jediná vada celého příběhu. Cronenberg mě zkrátka jako filmový tvůrce začíná zajímat čím dál tím více, a doufám, že do budoucna bude tvořit přinejmenším stejně kvalitně ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

LONDÝN - šedivý ponurý s neustálým divným vlhkem, který leze za kabát. Změť všemožných kultur, jazyků a vůní... Do tohoto prostředí, kde na ulici běhají krysy, lišky a policajti náhání výtržníky na koních jsou zasazeny VÝCHODNÍ PŘÍSLIBY. Postupně se vykreslují postavy, jakoby někdo před vámi vybarvoval omalovánky. Zdánlivě se nic neděje, ale působí to nakonec obrovskou silou. Jednoznačně jeden z nejsilnějších filmových zážitků. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Ne, David Cronenberg mne opět zklamal. Zajímavý film do dvou třetin a najednou přijde závěr filmu...a příběh se utne. Zápletky zůstanou viset ve vzduchu, Watts si spokojeně žije, Viggo si sedí v restauraci a konec?! Mne to spíš naštvalo, příběh je nedotažený až naivní především kvůli nedořešené specifické úloze Vigga v mafii. Škoda...volba herců je ale perfektní, Naomi a hlavně Viggo hrají skvěle. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Pochybnosti o pětihvězdě nemůžou být. Mortensen skvělý, Müller-Stahl nezaostává. Hezky vytvořená atmosféra, fajn režie. Jeden z filmů roku, určitě. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Tohle opět potvrzuje pravidlo, že zážitek s filmu je nepřímo úměrný k očekávání. A já očekával hodně málo. Možná proto se mi to líbilo tak moc, od začátku se moje mínění zlepšovalo a zlepšovalo až to najednou skončilo a já si říkal, že to klidně mohlo být o dost delší... Taky mě mile překvapil Viggo Mortensen, který mi zde hodně připomínal mého oblíbeného Eda Harrise. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Je to k nevíře, ale zdá se, že mafiánská tématika přitahuje pětihvězdičkové hodnocení jako magnet. Tenhle drsný, syrový a nervy drásající dramo/thriller mě napnul jako strunu a džel u vytržení celých 100 minut u kterých jsem blaženě vzdychala nad geniální režií, kamerou, rozehranou pointou i nad Viggem Mortensenem, který mě stejnou měrou děsil i přitahoval a především absolutně dostal svým hereckým umem. A když nám pak pod okny někdo reálně zařval, málem jsem se zděšením skutálela z pohovky, že mi přišel nereálně odstříhat pár prstíčků:o) Pár záběrů mělo tak "Kmotrovskou" atmosféru, až to mě to doslova dojímalo, Cronenberg si navíc skutečně vystačil jen s pár symboly, náznaky či gesty, aby ve vteřině člověk pochopil i z mála naprosto vše, a udělal to tak mistrovským způsobem, že ani nedokážu popsat jakou porci koncentrovaného potěšení se mu podařilo mým směrem vyslat. Skvělé! ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, i když vlastně Cronenberg nikdy nebyl můj šálek kávy, ale jelikož opustil úchylný vody svých zvrácených představ, čekal jsem příslib něčeho nečekanýho, ale ono hovno. Kde je těch 25 melounů rozpočtu? Nikde je nevidim. Zápletka jak z béčkovýho akčáku, ale tady akci nečekejte, děj se nikam neposouvá, film skončí ve chvíli, kdy se měl děj rozjet. Naomi "hraje" naivní trubku z nemocnice, Vincent Cassel hraje další komickou figurku, jenom Viggo se vyznamenal ruským přízvukem, zatim jeho nejlepší herecký výkon. Výborně nasnímaná (Viggova nahá) scéna v sauně, solidní atmosféra, ani pár naturalistických záběrů na podřezaný hrdla to ale nezachraní. Nechápu tak vysoký hodnocení, prakticky průměrné komorní drama o druhořadých ruských gangstrech v Londýně s od začátku předvídatelnym chovánim všech postav. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná s fantastickým obsazením. Můj oblíbenec Viggo předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Po Nebezpečné metodě je tento film příjemný osvěžením, že na tu režii přece jen Cronenberg má. Vincent byl vážně skvělý, Viggovi bezvadně sekundoval a Naomi Watts role docela seděla. Námět dobrý, obsazení pecka, celkově velmi kvalitní film, kerý k plnému počtu nemá daleko. Možná na podruhé zvýším. EDIT: S odstupem času zvýšeno, leží mi v hlavě jako málokterý! ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Slušný, nenáročný malý film. Cronbergovo, dá sa povedať najzaujívavejšie dielo. Čo sa týka Mortensena, tak úloha splnená na 99%. ()

Vessper 

všechny recenze uživatele

Viggo je vážně super, pozadí, na kterém se děj odehrává je taky povedené, ale nemůžu se ubránit hodnocení s Dějinami násilí, které mi přišly lepší. Děj je takový nezabávný, navíc konec podle mě nedodělaný a čekal jsem víc. 70% ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Pokud mám zmínit klady tohoto filmu, je to rozhodně ponurá atmosféra v pověstně deštivé Anglii, násilné a akční scény (velmi realistické a jaksepatří krvavé) a pak velmi "šťavnatě" zahrané postavy ruských mafiánů (Vincent Cassel je perfektní slizoun a Viggo Mortensen je pro mě největším plusem celého filmu- dost možná v jeho nejlepší roli-- Už kvůli němu stojí za to tenhle snímek vidět!!!). Bohužel je tu i pár věcí, které mi scházely a kvůli kterým byl pro mě film trochu zklamáním. Scénář na mě působil nedotaženým dojmem a chyběl mi tu pořádný závěr hodný drsné gangsterky. Dávám 3 1/2 * a přeju Viggovi ještě hodně takto "krásných" rolí. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Syrová podívaná, která až zamrazí. Navíc Viggo mne tímto filmem přesvědčil, že i bez meče a prstenu mu jde hraní velmi dobře.. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Bez akce a bez napětí, slabý příběh a divný konec. Výborný Viggo Mortensen, který mě nadchl už v Cestě, Naomi Watts se vůbec nebojí ruské mafie, výborná scéna v sauně, celkem průměrný a přeceněný film. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím říct, že Naomi Watts je tele telatý a už jí proboha nedávejte někam, kde z toho chcete mít film, který bude stát za to. Její tupý výraz první polovinu, nudná schránka druhou polovinu a naprosto nezajímavá snaha diváka v záběru stáhnout, se v celém filmu jeví jako naprosto nevyhovující (zvlášť ve světle ostatních). Škoda, tohle film v mém pohledu obírá o tu pátou hvězdu. Omylem jsem to na DVD dala v českém znění, to by ubralo i druhou hvězdu, páč to snad u nás nemůžete myslet vážně? Cit zvítězil, sláva nepřepísknutým originálům. A musím se přiznat, že ačkoli nejsem divačkou filmů s mafiánskou tématikou, takže nevím co je zákon vorů, bylo mi to jedno. Tohle je totiž tak velká snaha, že byla opětovaná: já vám věřila každé slovo. Zvlášť mám dojem, že při některých scénách, a že teda nemívám problém s krví, jsem kvůli té studené brutalitě tak dobře natočené, musela zavřít oko. Ráda bych na závěr zdůraznila, že si Mortensen může Argorna nebo jak se jmenuje strčit do toho hezkýho zadku, tohle je teda pro ženské pohledy a myšlenky daleko zajímavější (nemluvě o tom hereckém umění). ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

U mě je problém ten, že na mě tak nedýchla atmosféra. Viggo Mortensen vložil do filmu velké úsilí, ale myslím si, že ostatní ho nedokážou doplnit ani z půlky. Mortensen na jedničku, vynikal, byl prostě muž na pravém místě, ale ostatní zaostávají. ()

Související novinky

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

Tvůrce Gangů z Birminghamu dělá seriál o Ferrari

15.07.2022

Tvůrce Gangů z Birminghamu a rovněž scenárista filmů jako Východní přísliby, Noční jízda nebo Spencer Steven Knight našel svůj příští námět. Britský veterán oznámil, že chystá novou sérii o životě… (více)

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

Statham v pokračování Východních příslibů?

Statham v pokračování Východních příslibů?

04.12.2020

Pokračování thrilleru Východní přísliby bylo v plánu prakticky od premiéry snímku v roce 2007. Hlavní roli v původním filmu o ruské mafii ztvárnil Viggo Mortensen (Zelená kniha) a patří mezi nejlepší… (více)

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

Anne Hathaway bude loupit během pandemie

11.09.2020

Režisér Doug Liman (Na hraně zítřka) a herečka Anne Hathaway (Interstellar, Debbie a její parťačky) společně chystají nový snímek Lockdown, jenž má podle všeho být mixem nízkorozpočtové romantiky a… (více)

Reklama

Reklama