Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (511)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejrychlejší superhrdina Flash dostal svůj sólový film. A hned je ho dvakrát, musí absolvovat časoprostorové hrátky i časové paradoxy, co umožnily jeho rozdvojení, a taky se musí vypořádat s různými verzemi Batmana. Prvořadým úkolem je ale zabránit jeho velké rodinné tragédii. V titulní dvojroli exceluje kontroverzní Ezra Miller. Působí poměrně neokoukaně a dokáže být i vtipný a akční. Film má ještě více předností. Velmi zajímavým se ukázala postupná originální prezentace netopýřích mužů. A je v rámci vypointovaného důvtipného záměru dobré vědět, kdo v minulosti Batmana ve filmových verzích ztvárnil. Začneme u Bena Afflecka, největší prostor si ale urval veterán Michael Keaton. O režii se postaral talentovaný Andy Muschietti, který tlačí na to, aby z filmu udělal mumraj, přičemž dokázal zachovat přehlednost dění. Pochopitelně celé dějství provází velká porce trikové složky. Záchrana mimin z bortící se budovy nemocniční porodnice na úvod ukázala nápaditý potenciál celého filmu, který využíval nápaditost scénáře. V této spojitosti se objevila i na pár okamžiků hříšně svůdná Gal Gadot jako Wonder Woman. Pochopitelně záchrana budoucnosti, což je zde prvořadá zápletka, nepředstavuje žádnou velkou originalitu. Pokud ovšem režisér nezačne na neoriginálním základu tvořit drobné i výraznější vylepšování, vtipné a nápadité nuance. Dozvíme se tak (mimo jiné), že se v budoucnosti po zásahu mění i hlavní představitel sci-fi trilogie Návrat do budoucnosti. A takových důvtipných špeků obsahuje film nemalé množství. Akční scény jsou kvalitně zvládnuté. A kdo fandí zrození ženských superhrdinek, tak pro něj je zde bojovná Sasha Calle. DC se svými comicsy u mě boduje více než stagnující Marvel. Flash je osvěžující comicsová lahůdka, která má příjemně překvapivé rozměry. 10/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Flash, kde Flash sám sobě nadává do čůrá*ů nemůže být zase tak špatný. Skvěle přeložené titulky jsou polovina úspěchu! Rozloučení se Snyderovým světem plné pomrkávání a nejrůznějších miniroliček rozbíjí multivesmír a bohužel v něm nechává tu nejhorší věc... věci. Ezru Millera. I když je všechna čest ve své starší verzi už docela snesitelný, ve své mladší zfetované verzi je na pěst dvakrát tolik. I jeho styl běhu je hrozný. Proto je vlastně nejlepší když neběhá a mentoruje. Muschieti vyloženě čaruje a staví příběh na záchraně maminky. To funguje dokonale a celá ta omáčka s vesmíry díky tomu i přes okatě počítačové cestování časem (jasně že to bylo schválně, po všech těch pretáčkách na nic lepšího nemohly být peníze) celkem šlape. I přesto že nedává smysl a obsahuje logické lapsy. Proč Kara umí anglicky a ne rusky? Finální bitva je oproti dynamickému úvodu docela nuda. Batmani jsou všichni super a Keaton si svůj návrat celkem užívá. Je to solidní popkornovka, která sice přichází s křížkem po funuse, ale je to po dlouhé době DC, které si rád pustím znovu. Potitulková scéna by teoreticky mohla Aquamenovi hodně pomoct. P.S: Sasha Calle je boží a doufám, že se s ní budeme na plátně vídat častěji. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Je to velké, hlasité a barevné a vůbec to nedává smysl. Co to je? Ano, nový Flash se ladně zařadil po bok žánrové konkurence a bohužel není ničím výjimečný. V jádru totiž jde o DC verzi plácání se v mnohovesmíru, která má hodně styčných ploch s dvojkou Doctora Strange a trpí hlavně slabou prací s postavami a přemírou digikejklí. Proč se finále odehrává na nudné pláni, kde nic není? Proč jede (hlavně „mladý“) Ezra tak vysoký level otravnosti? A proč to celé vede odnikud do bodu, který má vyvolat akorát nekonečnou debatu v hospodě? Tempo naštěstí není úplně marné a příběh má silné jádro ve Flashově vztahu s matkou (tyhle scény fungují na jedničku). Pokud ale čekáte něco víc než komiksový výplach, v němž je Michael Keaton docela fajn a Sasha Calle prakticky zbytečná, těšíte se zbytečně. Třeba kreslený Spider-Man je se svým mnohovesmírovým dobrodružstvím v úplně jiném (mnoho)vesmíru. (6/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečkal som, že ma to bude až tak baviť. Mám veľmi rád Snyderovú trilógiu (MoS, BvS, ZSJL), prvú Wonder Woman, Ayerov Suicide Squad a aj Aquamana, no zvyšne filmy zo série za opakované pozretie moc nestoja. Obzvlášť tie posledné a tak som čakal od Flasha podobne zlý výsledok. No prekvapivo som si niekedy pred koncom uvedomil, že sa vlastne ani na chvíľku nenudím. The Flash sa vlastne ani nerozbieha, ale začína už rozbehnutý a behá až do konca. Hneď na úvod dostaneme lahôdkovú dvojitú porciu akcie v Gothame. Potom sa už rozbehne príbeh, ktorý nás posunie do alternatívnej reality, kde Batman nie je Batman, Superman nie je Superman a kde Flash nie je Flash. Príbeh je vynikajúci a veľmi ma bavila každá kapitola (dve porcie Barryho, hľadanie cesty von, pomoc od Batmana, záchrana matky) a aj to ako to skončilo. No najväčším plusom je réžia Andyho Muschiettiho, ktorý ma na hranie obrovsky arzenál a vôbec sa ho nebál využiť (úvodná akcia s Batfleckom, absolútne štýlový návrat Keatonovho Batmana, drsná Supergirl, štýlová akcia, ktorej nechýbajú dobre nápady a aj ten humor je výborne načasovaní a nie trápny). Tak isto potešilo zapojenie do širšieho sveta DC a tak odkazy na predošlé filmy, či cameo roličky nechýbajú. S predošlých filmov nebolo úplne jasné ako Flash získal svoje schopnosti (jasné fanúšikovia to vedia), no aj nedotknutý divák komiksovou predlohou na tuto otázku tento krát dostane odpoveď. Veľké plus sú aj zvukové efekty a hudba Benjamina Wallfischa, ktorý do vlastnej hudby ešte aj kombinuje prvky s predošlých dielov. Spomenul som, že film funguje bezchybne v akcii, v príbehu a aj v tých vtipných scénach, no Muschietti (okrem vlastnej cameo roličky) zvládne aj emócie (Ezra Miller podáva asi najlepší výkon v jeho kariére!) a celý film funguje hlavne vďaka príbehu, ktorý je postavený na záchrane rodičov. Najväčšie mínus je nevýrazný vzťah Iris a Barryho a hlavne vizuálne efekty, ktoré miestami nevyzerali najlepšie, ale to je pre mňa len drobný škrabanček na filmovom kotúči. Veľká spokojnosť, chcem dvojku od Andyho! P.S.: za titulkami vás čaká jedna vydarená scéna. 90% - 5* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nechtělo se mi do tohoto filmu. DC ve mně stále budí mírnou nedůvěru, byť se s každým dalším filmem reálně zmenšuje, a k tomu se hlavní role zhostil Ezra Miller, nejnesympatičtější tvář Hollywoodu současnosti. Jenže chyba lávky diváku. DC s každým dalším filmem vstává z popela a podkopává současnému Marvelu hrob. Flash je totiž neuvěřitelně příjemná, odpočinková záležitost, která si jednoznačně zaslouží statut adekvátního blockbusteru. Ezra Miller je možná pro kdekoho krypl nemytej, ale tady se asi po psychině srovnal a střihnul si sympatickou dvojroli jak z partesu. K tomu je tu celá řada super odkazů na různé paralelní dimenze a divák musí být nadšen. Především návratem Michaela Keatona, co si budem. Ve výsledku je tento kousek nečekaně dobrým superhrdinským dobrodrůžem s klasickým tématem časového paradoxu, o kterém, když to nečekáte, o to víc Vás potěší. Mě teda potěšil fest. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Film byl po neúspěchu Ligy spravedlnosti (2017) několikrát odložen, původní premiéra měla proběhnout v roce 2018. (JG9)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama