Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (511)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $108,133,313Tržby Celosvetovo $270,633,313▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Riadne elektrizujúci nášup. No veru po veľkom komerčnom prepade, som čakal maximálne jemne nadpriemernú "tuctovú" komiksovku. Aké sa chrlia ako na bežiacom páse posledné roky. A čuduj sa svete, je to veľmi svižné podané, z dôvtipom, má to príjemnú komiksovú patinu, no ono to proste šľape na plné obrátky po celý čas. Nuž ten nešťastný psycho zmetok Ezra Miller je pán vo svojej úlohe a náramne ju ovláda v dvojúlohe a každý jeho úlet baví. Má to veľa silných priam ikonických momentov a každý cameo návrat akejkoľvek postavy poteší. Akčná stránka skvelá, vizuál vycibrený, triková stránka nie je zrovna najlepšia ale zas tam nebolo nič strašné čo by nejak náramne bilo do očí. Potešia aj hudobné motívy každého zúčastneného hrdinu. Záver riadne zamáva s pocitmi, je nabitý emóciami. Nečakal som ale neskutočne ma to dostalo a je mi ľúto že toto zoskupenie z Justice League končí. Poklona pre režiséra Andy Muschietti, zvládol to pri všetkých úskaliach viac než zo cťou. Rád by som ho uvidel pri nejakom ďalšom projekte. /videl v kine: 90%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní desítky minut mě ještě docela bavily, ovšem pak přišel masivní chaotický bordel, růžky ve velkém vystrčila nefunkční dramaturgie, nefunkční chemie mezi postavami, nefunkční množství zápletek. Úvodní expozici s explodující nemocnicí a vzduchem svištícími nemluvňaty nahrazuje linie, jak se Flash snaží zabránit vraždě své matky, tvůrci nás mezitím zásobují přepáleně humornou stylizací, přičemž atmosféra absentuje, do toho skočí dvě verze batmanovského comebacku a v závěru na širé pláni dětinská bitva vesmírných obrů (jestli si to dobře vybavuju, protože jsem už podřimoval). K tomu je tu množství (nijak zvlášť zajímavých) postav, řada zápletek nemá uspokojivé vyústění a celé je to navíc bolestivě digitální, přeplácané a otravné, trikově až ostudné. Nejen od DC Comics si dám zase na čas pauzu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po nie najlepších recenziách som dúfal, že "The Flash" nebude žiadnou filmovou komixovou tragédiou. To sa chvalabohu nestalo. Vlastne si myslím, že v rámci toho, čo sme tu mali vidieť to bolo celkom dobré. Výraznejším problémom je pre mňa len veľké recyklovanie námetov a fórov, ktoré sme videli miliónkrát. No rovnako má v sebe malé momentky, ktoré sú samé o sebe vynikajúce a dávaju filmu to niečo, čo ho robí pre mňa zapamätateľným. Mimo toho, že ide o komixový film. Najlepšie časti sú pre mňa keď je Barry so svojou mamou. Najmä v závere. Celá tá časť je tak skvele spracovaná, že sama o sebe je veľmi silným a kvalitným momomentom. A nebudem to nijakým spôsobom zahmlievať. No film nevyzerá veľmi zaujímavo, príbehovo nemá toho veľa na ponúknutie a koncept o teórii motýlich krídel je už neskutočne starý a tento do toho moc veľa neprináša. Dokonca miestami Barry robí ďalšie chyby, ktorými sa nejako snaží vykompenzovať tie, ktoré urobil a veci sú len horšie. Neviem. Som rád, že som film videl, no vrátiť by som sa k nemu už asi nevrátil. Aj pre jeho dĺžku aj pre fakt, že mi nepriniesol niečo, čo by som výraznejšie ocenil, okrem niekoľkých skvelých momentiek, ktoré stoja za to, aby si človek pozrel film aspoň raz. Hodnotenie: C+ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

DC jde ke dnu. Batgirl zmizela v propadlišti dějin a nikdy jí nikdo neuvidí. Jak to bude s Aquamanem je ve hvězdách a tahle blbost s nebinárním hovadem (což je však v dnešní době nepochybně cool) potápí tohle kdysi slušný komiksový studio na úplný dno. Zasloužený propadák a vidět to v kině tak se picnu.20% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Tom Cruise bol jedným z prvých ľudí, ktorí videli film, keďže mu bola zaslaná jedna kópia mesiace pred uvedením v kinách. Premietal ho vo svojom dome v Beverly Hills a tak sa mu páčil, že hneď zavolal režisérovi Andymu Muschiettimu, aby mu zablahoželal. (Arsenal83)
  • Keď sa nedokončený zostrih tohto filmu v roku 2022 ukázal testovaciemu publiku, údajne získal jedny z najvyšších hodnotení v testovacej projekcii akéhokoľvek filmu Warner Bros. od Temného rytiera (2008). Warner Bros. boli s touto reakciou tak spokojní, že takmer okamžite potvrdili dátum vydania. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama