Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

Gediman

Gediman (hodnocení, recenze)

Film byl fajn, jsem s ním spokojen. Miller to zahrál docela fajnově, hlavně tedy rozdíl mezi starším a mladším Flashem. CGI efekty rychlosti, fázování a cesty časem byly obstojné. Je tu několik nečekaných cameí a v sekvenci s paralelními vesmíry i několik pěkných narážek na starší filmy a seriály (hlavně ta jedna mě naprosto dostala :D). Finále nebylo epické, ale bylo dojemné. Jak říkám, jsem spokojen.

Mám tu zase klasickou audiorecenzi... se spoilery.

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

okrem ineho, ako chcu pokracovat v tomto chaose, co vytvorili? zlaty MoS. totalne znehodnoteny odkaz.

na příspěvěk reagoval dragon94

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

otrasne cgi, kto toto schvalil netusim. kamera je otrasna. hudba ziadna. ludia bozi, hovorte si co chcete, snyder sice mal digifest ale aspon si vedel dohliadnut na kvalitu cgi…

franzkfk

franzkfk (hodnocení, recenze)

Musím říct, že to nebylo zase tak hrozný. Dokonce mě mile překvapily momenty, kdy Ezra řval sám na sebe, případně některé dialogové výměny byly relativně dost slušně zahrané.
Vlastně si říkám, že se nedivím, pokud se to Cruiseovi opravdu líbilo. Oproti ostatnímu Marvelu a těm hodně slabým DC filmům (Birds of Prey, apod.) to místy připomínalo - relativně - normálně vystavěný film, který se snaží odvyprávět standardní dilema. Ovšem negativa převážila positiva (kterých je fakt málo). Potenciál z toho ale cítit je. Škoda.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

W.Dow

Snyder měl plán, že Bruce si uplete dítě s Lois zatímco je Superman mrtvý... Po oživení mu neřeknou, že to dítě není jeho a z toho dítěte pak vyroste nový Batman.

Snyder se prý inspiroval skutečnými válečnými příběhy, kdy jde muž do války, je prohlášen za mrtvého a jeho žena si pak začne něco s jeho nejlepším kamarádem... a následně se ukáže, že jejejí muž nezemřel.

Ben Affleck by si tak zopakoval svou roli z Pearl Harboru. 😂

na příspěvěk reagoval W.Dow

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

dragon94

Fisher měl problém s Hamadovým režimem. Ten byl ale tou dobou už ze hry, takže jednání o návratu byla možná. A i kdyby to nakonec neklaplo vždycky bylo možné Cyborga z Crisis vypsat. S Affleckem to bylo obdobné, ten měl zase problém s producenty co spískali Whedonovu verzi Ligy, ti ale také byli tou dobou dávno pryč. WBD měla tak otevřené dveře ke všem množným jednáním a Affleck měl zájem se k roli za lepších podmínek vrátit. A minimálně do podzimu se skutečně jednalo o všem možným.

Co se pak Black Adama týče, ten měl krapet jiné problémy, než nezájem o DCEU vesmír, a Shazam 2 už pak byl prvním filmem, který vychytal následky rebootového rozhodnutí. Znovu pak říkám, problém nebyl DCEU vesmír samotný, ale naprostá absence direkce, která vyústila v roztříštění a zmatení publika. A právě tenhle problém mohl řádný crossover vyřešit, nebo při nejmenším přispět k menšímu sjednocení fanoušků. Teď ale bohužel spějeme do fáze, kdy poslední skupinky fandomu se tříští na ještě menší a napadají navzájem a obecné publikum kompletně ztrácí zájem. A v takovém stavu to i jakýkoliv reboot bude mít HODNĚ těžké. A pokud studio pořád bude pokračovat s mindsetem, kdy na každý menší neúspěch následuje 180 stupňová změna směřování, tak pak je DC absolutně bez šance.

Uživatel Clark_Cent smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Fishera určitě neměli... Afflecka taky ne. Jasně chtěli ho nahradit Keatonem to je pravda.. Ale víc než cokoli byl ten jejich plán.. jak se ukázalo právě na Black Adamovi a Shazamovi 2, spíše posmrtná křeč. I ten Flash je jen ozvěnou universa, které nikdy pořádně nefungovalo a je už více jak 5 let úplně v háji.

Začít znovu a s jasně daným plánem je teď jejich jediné řešení.. A je to dobré řešení. Jen se tho plánu budou muset pro změnu skutečně držet.

Ono by mohlo být i hůř.. Mohl se vrátit Snyder a dokončit svou vizi, ve které je Bruce otcem Supermanova dítěte a Wonder Woman Kryptoňanka.

na příspěvěk reagoval W.Dow, Clark_Cent, Clark_Cent

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

dragon94

Myslím, že ti úplně uniká kontinuita celých věcí. V době, kdy se konec s Crisis plánoval, tak všichni herci byli na palubě. I proto jsme měli na podzim oznámení Cavilla o jeho návratu k roli a jeho cameo v Black Adamovi. To o čem mluvím je, že právě tehdy se Zaslav neměl unáhlovat kvůli slabým výsledkům Black Adama a nechat De Lucu rozject co plánoval. Nemám totiž nejmenší pochyb, že řada lidí by tak aktuální filmy vnímala podstatně jinak a dnes bychom nebyly před fakticky téměř nevyhnutelným prodejem celé společnosti. Bohužel Zaslav tehdá to rozhodnutí udělal. Oznámil DC Studios v čele s Gunnem a Safranem a kolem Prosince je nechal aby všechno poslali k čertu. A teď už jsen pociťujeme následky toho tehdejšího rozhodnutí. 

Ano, teď už je minimálně pro WBD pozdě cokoliv spasit, ale tehdy měli na stole solidní plán a nerozvážně ho smetli ze stolu.

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel Clark_Cent smazal svůj příspěvek.

Uživatel Clark_Cent smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Zvolený konec se nezavděčuje vůbec nikomu, protože ten film není vůbec takový jak byl prezentován. Měl zrestartovat stávající vesmír a neudělal to... Cameo na konci na tom vůbec nic nemění.

Netvrdím, že by setup na Crisis způsobil horší stav. Jen tvrdím,že by celá crisis byla stejně zbytečná jako většina dosavadních filmů. Obzvlášť když DCEU ztratilo podstatnou část svých herců v průběhu posledních pár let. A pokud se s Crisis nepočítá, tak proč tam cpát nesmyslný setup kde se sejde celá Liga před budovou soudu pár vteřin po osvobození Henryho Allena.

Jo kdyby se tak sešli třeba v nově vzniklé Watchtower, kde by byl i Manhunter, Cyborg by neexistoval a objevil by se tam jeden z Lanternů.. To by byla jiná.

na příspěvěk reagoval Clark_Cent, Clark_Cent, Clark_Cent

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

dragon94

No, když sis tak jist. 😅

Já jen vím, zvolený konec se nakonec nezavděčuje vůbec nikomu, WBD posílá úplně k čertu a Gunn nyní stojí před kompletně apatickým a na mnoho frakcí rozervaným fandomem, se kterým už možná ani nebude mít pořádně šanci cokoliv udělat.

Těžko si představit, že by setup na Crisis způsobil ještě horší stav.

na příspěvěk reagoval dragon94

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

W.Dow

V původním konci z Hamadova režimu multiverse fungovalo na klasickém realitu přepisujícím režimu. A na konci se historie z alternativního vesmíru permanentně vepsala i do hlavního DCEU. Takže prostě byl nový kánon, že Kal-El byl zabit jako mimino Zodem a Kara byla jediný kryptoňan, který kdy na Zemi dorazil a stejně tak Keaton byl vždycky jediným Batmanem. Úmysl prostě byl kompletně vyšulírovat Cavilla a Afflecka a nastolit zcela novou ženskou Trinity (Keaton měl předat pochodeň Batgirl v jejím filmu). Určitě si dovede představit jaké nuance zde Sarnoff a spol chtěli nastolit. 😂

Druhý konec z De Lucova režimu už pracoval s multiversem alá špagety maglajz, kdy změna v realitě vyústí v přeskočení v jiný paralelní svět. Na konci pak díky tomu co Barry udělal skončí v další realitě, kde Keaton je pořád Batmanem, ale Cavillův Superman je nyní na zemi společně s Karou. A potitulka s Affleckem volajícím portálem z původní reality měla nastavit kurz na Crisis.

V konci který jsme pak viděli Gunn prostě jen hodil do koše celou Crisis a místo toho celou věc zaplácl oním rádoby legračním cameem, které k ničemu nevede.

na příspěvěk reagoval PKD

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

PKD , dragon94

Tak myslím, že celý ten konec byl nejspíš v jiném kontextu, prostě se ty dva timeliny sloučily do jednoho, takže smysl to dávat mohlo :) Jen by mi to nepřišlo o nic horší než co tam je teď :D

na příspěvěk reagoval PKD, Clark_Cent

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

PKD

To určitě. Ale horší bude pokud film započne produkci a uprostřed toho koupí WBD někdo další a hned si na rozjetou produkci začne klást vlastní podmínky. To hnedle se bude Flashovská historie opakovat. A jen aby měl Gunn Muschiettiho nervy to dotáhnout do kloudného konce.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Clark_Cent

Taky si nekoho jako on u Supermana neumim zatim predstaviti.To uz spise paradoxne u te Kary. Bud to bude pruser nebo bomba. Nedovedu si predstavit prumer/neco mezi. 

na příspěvěk reagoval Clark_Cent

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

sugythesugar

To možná má. Ale Gunn adaptoval jednu z již existujících inkarnací. Proto si dovedu představit, že někomu nevoní nerespekt k původnímu charakteru. Celkově co jsem pak vypozoroval, Gunn obecně si vše dělá po svém. To není problém, když původní charakter je relativně neznámý nebo ne nejlépe vykreslený a Gunn při nejmenším skutečně dokáže svým variantám dát patřičné srdce. Ovšem trošku se bojím, co se stane, když Gunn začne vrtat do tak stěžejní postavy jakou je Superman. A už jsme si tu někde říkali, jak těžce uchopitelný Superman je, a jak těžce skalní fanoušci jakékoliv změny nesou. Aby tak Gunn ve výsledku neskončil nakrknutím mnohem větší fanouškovské základny, než jakou má Vigilante a celkově všechny postavy, které doposud z komiksů adaptoval, dohromady.

Uživatel Clark_Cent smazal svůj příspěvek.

Clark_Cent

Clark_Cent (hodnocení, recenze)

dragon94

Evidentně ne pro člověka, který ho zná z původních komiksů. Já osobně tu původní postavu sice moc neznám. Ale z toho co mi bylo řečeno, tak komiksový Vigilante je prý postava na úrovni Punishera. A v tom případě se docela nedivím. Co dodal Gunn je totiž dost zásadně odlišná postava.

na příspěvěk reagoval sugythesugar

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama