Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Zatím to úplně nezatracuju, ale nesedne mi ani hlavní představitel ani zbytečně trikama narvaná výprava. Scénář Johna zbytečně polidšťuje a kde je oblak cigaretového dýmu? Je vidět, že pilot pospíchá a chce toho stihnout co nejvíc, ale doslova to ničí tempo a vychutnávání hlášek je v tahu když se můžete přetrhnout abyste odhrkali svůj text. Dám tomu šanci, ale komiksovému protějšku a bohužel ani tomu filmovému to zatím nesahá ani po kotníky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V konkurenci současných seriálů je Constantine hodně slabá záležitost. Zatímco filmový Constantine (Keanu Reeves) byl vtipnej drsňák, kterej stylově vyfuckoval i toho nejohavnějšího démona, ten seriálový (Matt Ryan) je jen podivně arogantní a nesympatický cynik. Už samotný pilot mě málem odradil, protože něco tak špatně napsaného a ještě hůře sestříhaného jsem už dlouho neviděl. Z úvodního dílu bylo jasně patrné, že byl mnohokrát předěláván a zkracován a nakonec z toho vyšel zkratkovitě odvyprávěný nesmysl. Samotný děj je ryze epizodický, tak trochu po vzoru prvních sérií Supernatural (jak už tu někdo zmínil) a dlouhodobá dějová linka (kromě neustálého omílání o šířící se temnotě) prakticky neexistuje. Což by zas tak nevadilo, ale ona ani kvalita jednotlivých epizod není nijak valná. První polovina série je vyloženě slabá a po čtyřech dílech jsem málem se sledováním sekl - seriálu chyběly zajímavé postavy, emoce a dokonce i ten vtip. V polovině série se situace trochu zlomila: epizody více kladly důraz na atmosféru - vrcholem seriálu je nejspíše dvojdíl odehrávající se v klášteře. Ani finále nedokázalo překvapit, děj končí otevřeně, ale zas ne tak zajímavě, aby mi zrušení seriálu po první sérii bylo líto. Čekal jsem víc! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pre air pilotu příjemné překvapení.Trošku jsem se bál,jak bude Constantine vypadat ve chvíli kdy je okleštěn a jeden ze svých nejvýraznější charakterových rysů - kouření a nakonec to vypadá,že by to tvůrci mohli zvládnout.Pokud budou i následující díly vypadat minimálně takhle (ne-li ještě temněji) budu více než spokojen...80% ()

Kaluž

všechny recenze uživatele

Po třech epizodách nad tím lámu magickou hůl. Na starého dobrého Hellblazera nedám dopustit, ale tahle teenagefriendly volovinka zkrátka není pro mě to pravé oříškové kakao. Raději budu nadále navštěvovat svůj oblíbený kroužek démonologie a budu dělat, že jsem o tenhle paskvil zavadil omylem. Kdybych hodnotil, šlo by to do lehkého podprůměru, ale po třech epizodách hodnotí pouze jasnovidci, takže to nechám na nich. Oddaní fanoušci komiksové NEW52 slátaniny by mohli být nadšeni. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Což o to, Neil Marshall je prostě šikulka a hlavně díky němu je pilot svižný, vcelku zábavný a comicsový hrdina zde dokonce utrousí i nějakou tu povedenou hlášku. Již z pilotu je ovšem cítit silná televizní lacinost a hlavně fakt, že NBC si chce zde spíš vytvořit druhé duchařské Grimm, než poctivou temnou podívanou pro comicsové fandy. Obzvláště když televizní Constantine Matta Ryana má toho s tím comicsovým společného tolik, jako já se Sylvestrem Stallonem. Na děle jak sezónu to nevidím. 60% ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Poprvé se John Constantine (Matt Ryan) objevil v komiksu SWAMP THING #37 z roku 1983. (Bube1)
  • Po první sérii vznikla online petice, která měla přesvědčit ostatní televize, aby seriál převzaly pro druhou sérii. Petice určená televizím, jako jsou USA, The CW Network a El Rey, dosáhla více než 50 000 podpisů. (LUKICKK)
  • Telefonní číslo uvedené na Constantinově vizitce (404) 248-7182 je funkční. Po vytočení se spojí s odchozí hlasovou zprávou od Constantina (Matt Ryan). 404 je také předvolba Atlanty, kde se seriál natáčel a odehrával. (LUKICKK)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama