Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (511)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

DC jde ke dnu. Batgirl zmizela v propadlišti dějin a nikdy jí nikdo neuvidí. Jak to bude s Aquamanem je ve hvězdách a tahle blbost s nebinárním hovadem (což je však v dnešní době nepochybně cool) potápí tohle kdysi slušný komiksový studio na úplný dno. Zasloužený propadák a vidět to v kině tak se picnu.20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nečkal som, že ma to bude až tak baviť. Mám veľmi rád Snyderovú trilógiu (MoS, BvS, ZSJL), prvú Wonder Woman, Ayerov Suicide Squad a aj Aquamana, no zvyšne filmy zo série za opakované pozretie moc nestoja. Obzvlášť tie posledné a tak som čakal od Flasha podobne zlý výsledok. No prekvapivo som si niekedy pred koncom uvedomil, že sa vlastne ani na chvíľku nenudím. The Flash sa vlastne ani nerozbieha, ale začína už rozbehnutý a behá až do konca. Hneď na úvod dostaneme lahôdkovú dvojitú porciu akcie v Gothame. Potom sa už rozbehne príbeh, ktorý nás posunie do alternatívnej reality, kde Batman nie je Batman, Superman nie je Superman a kde Flash nie je Flash. Príbeh je vynikajúci a veľmi ma bavila každá kapitola (dve porcie Barryho, hľadanie cesty von, pomoc od Batmana, záchrana matky) a aj to ako to skončilo. No najväčším plusom je réžia Andyho Muschiettiho, ktorý ma na hranie obrovsky arzenál a vôbec sa ho nebál využiť (úvodná akcia s Batfleckom, absolútne štýlový návrat Keatonovho Batmana, drsná Supergirl, štýlová akcia, ktorej nechýbajú dobre nápady a aj ten humor je výborne načasovaní a nie trápny). Tak isto potešilo zapojenie do širšieho sveta DC a tak odkazy na predošlé filmy, či cameo roličky nechýbajú. S predošlých filmov nebolo úplne jasné ako Flash získal svoje schopnosti (jasné fanúšikovia to vedia), no aj nedotknutý divák komiksovou predlohou na tuto otázku tento krát dostane odpoveď. Veľké plus sú aj zvukové efekty a hudba Benjamina Wallfischa, ktorý do vlastnej hudby ešte aj kombinuje prvky s predošlých dielov. Spomenul som, že film funguje bezchybne v akcii, v príbehu a aj v tých vtipných scénach, no Muschietti (okrem vlastnej cameo roličky) zvládne aj emócie (Ezra Miller podáva asi najlepší výkon v jeho kariére!) a celý film funguje hlavne vďaka príbehu, ktorý je postavený na záchrane rodičov. Najväčšie mínus je nevýrazný vzťah Iris a Barryho a hlavne vizuálne efekty, ktoré miestami nevyzerali najlepšie, ale to je pre mňa len drobný škrabanček na filmovom kotúči. Veľká spokojnosť, chcem dvojku od Andyho! P.S.: za titulkami vás čaká jedna vydarená scéna. 90% - 5* ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Flash je hoodně neortodoxní superhrdinovka, která se svým dějem vymyká standardům a která je svým průběhem tak strašně nepředvídatelná, až si mě díky tomu získala a já jsem spokojen! Flash se díky své schopnosti běžet rychleji než světlo vrátí zpět v čase kvůli záchraně matky, ale jak už to tak bývá, vše se pokazí a dostane se do světa, ve kterém se teda dějou věci. Většina superhrdinů neexistuje, Batmanem je Michael Keaton (nostalgie!!), lítá nám tady Superwoman a k tomu přibude nový Flash ze současnosti dané linie. Na jednu stranu jsem zpočátku remcal, že se ani DC nevyhne paralelnímu multiverse nápadu, ale ve výsledku si s tímhle pohrál velmi dobře a tolik nápadů, postav, cameí a změn, které ukázal, mě dostalo. První polovina filmu jede čistě v komediální stránce a až ve druhé dostaneme záporáka, akci a nečekaně poutavě rozehraný multiverse a vše v něm, až do finálního záběru, který naznačuje, že v pokračování ještě bude na co koukat. Nápad “procházení zdí” a vracení v čase jsou fajn ozvláštnění tak “basic” postavy jako je Flash a ukazují, že je to postava pro DC verse daleko důležitější, než původně vypadala a když připočítám i odhalení backgroundu, jak a kdy dostal své schopnosti, máme tady dalšího plnohodnotného superhero, kterého chci na plátně ještě určitě vidět! No ve výsledku úplně dostatečně uspokojivá popcornovka, u které si nejsem jistý, proč ji všichni takhle hejtí. Jo a cameo Nicolase Cage a George Clooneyho je absolutní top! Na režiséra tří hororových celovečeráků rozhodně kvalitní prvotina v žánru! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jedinců se superschopnostmi si postupně odškrtávali, který z hrdinů už se představil ve svém sólovém počinu a jedním z posledních byl zlatorudý "rychlík" Flash. Další dluh byl splněn. Hodnotit film není vůbec jednoduché – jde o evidentně perfektně zvládnuté řemeslo a záběry z úvodní akce, časového přesunu a bitvy se Zodem snesou absolutorium. Na druhou stranu však nadějný potenciál ztrácí hodně rychle na síle a s přibývajícími minutami nabízí stále méně. Bylo by krajně neuctivé mluvit scenáristce Christině Hodson do díla, ale celý "Flash" je hrozně moc šablonovitý: akce, překvapení, hledání nápravy, překvapení podruhé, finální řežba a (v tomto případě) slzavě rozumné zakončení – samozřejmě se nezapomíná na řádné vysvětlení, proč je Flash tím, kým je a jak se mu to stalo. Možná by to chtělo se vymanit z tohoto syžetu a vydat se jinou cestou, vytvořit něco docela originálního. Pravda, padnou námitky, že by se tím narušil tok děje jednotlivých postav, ale když se nad věcí zamyslíme do důsledků, v případě Batmana snímek zcela ignoruje události z filmů "Batman navždy" a "Batman a Robin" a zjevně se nad tím také nikdo nepozastavil. Na závěr jednu malou radu (rozhodně ji nelze nazvat spoilerem). Ačkoliv titulky mají téměř 7 minut, vyplatí se počkat, až se ten poslední rozplyne do černé tmy. Následný bonus vás jistě pobaví – tedy alespoň doufám. /40%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo něco strašně špatného a velmi těžce stravitelného. Snímek jsem zhlédl asi na 3 fáze, protože 2 hodiny bych v přítomnosti toho slizkého homosexuála Ezra Milera rozhodně ve zdraví nepřežil. Z celého DC Univerza to byl bezesporu ten nejotravnější člen. To jsem ovšem netušil, že jeho 18letá verze z paralelního vesmíru bude ještě o několik řádů otravnější. Příběh je neskutečně špatný. Bytostně nenávidím všechny možné verze batmanů a jiných superhrdinů z jiných vesmírů, neboť je zde tvůrčí tendence zastoupit všechna pohlaví a barvy. Byl jsem tedy dost zaskočen, že jsme se dočkali Superwoman v bílé variantě, protože pořádná gorilka s afrem bylo to poslední, co téhle sračce chybělo k dokonalosti. Linka s Batmanem byla rovněž enormně trapná. [15 %] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Snímek způsobil studiu ztrátu ve výši 200 milionů amerických dolarů. S rozpočtem 220 milionů film v kinech utržil pouze 271 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Všechny scény, kde se na scéně objeví oba dva Barry Allenové, byly natočeny pomocí Ezry Millera a Eda Wadea. Všechny tyto scény následně Ezra Miller předělal pomocí 140 kamer, aby byly zachyceny všechny pohyby Ezry. (VojtechAllen)
  • Warner Bros. po vydání Zack Snyder's Justice League (2021) prohlásilo, že kánonem nadále zůstává původní Justice League (2017) a žádné petice ani žádosti fanoušků to nezmění. I přesto Flash navazuje právě na verzi Zacka Snydera, kdy se přímo odvolávají na události z jeho verze, a to když Barry (Ezra Miller) mluví s Brucem (Ben Affleck) o cestování časem ve městě Pozharnov. Tuto teorii podporuje i fakt, že Iris West (Kiersey Clemons) ve filmu tvrdí Barrymu, že ho musela nedávno vidět. Mluvilo se o scéně, kdy Barry zachraňuje Iris při autonehodě. Obě scény v původní verzi z roku 2017 nejsou. (Glouwer)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama