Reklama

Reklama

Star Wars: Klonové války

(seriál)
  • USA Star Wars: The Clone Wars (více)
Trailer
USA, (2008–2020), 48 h 58 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Anthony Daniels, Tom Kane, Matthew Wood, Ian Abercrombie, Corey Burton, James Arnold Taylor, Ashley Eckstein, Tom Kenny, Ron Perlman, Olivia d'Abo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(133)

Obsahy(1)

Námětem tohoto seriálu jsou stejně jak u jeho jmenovce události mezi druhou a třetí epizodou, tzv. Klonové války. Dějovou linii se ovšem snaží přenést na vedlejší postavy a rozvijí zde příběhy, které nám mají pomoci v pochopení všech událostí a třetí epizoda na něj přímo navazuje. Setkáme se zde tudíž s Yodu, Obi-Wan Kenobim a dalších rytířů Jedi vedoucí armádu republiky proti nové Separatistické armádě droidů. Rozdíl mezi animovanou sérií je 3-D animace tohoto kousku a také to, že se má jednat o seriál s cenzurou PG-13 a tudíž jeho vysílací doba, která musí být po deváté hodině večerní, napovídá starší cílovou skupinu diváků. I stopáž jednotlivých dílů je delší. (Redswif)

(více)

Recenze uživatele clump k tomuto seriálu (5)

Star Wars: Klonové války (2008) 

Hromady droidů, deště lejzrů a mračna vesmírných bitev, akce střída akci, planeta planetu a temná strana nenápadně postupuje. Ačkoliv je série cílená i na mladší publikum, nebojí se občas přitvrdit a zneklidňovat. Neztrácí ze zřetele širší kontext příběhu a s přibývajícími díly získává období klonových válek zajímavější a komplexnější texturu. Některé díly jsou sice průměrné, jiné pak vyloženě dementní, ale celkově jde o hodně zábavný, imaginativní a zvláště s přibývajícími díly sympaticky nejednoznačný seriál - v řadě ohledů lepší než prequelová trilogie. Nicméně zejména u pozdějších příběhově hutnějších epizod mě celkem mrzí, že mají jen cca 22 minut a více vyniká jistá zkratkovitost. Přesto naprosto jednoznačných celkových pět hvězdiček, jeden z mých úplně nejoblíbenějších seriálů a srdcová záležitost, na jejíž lepší části můžu koukat nekonečněkrát a furt se skvěle bavim a tlemi jak idiot. Závěr 7. série je pak čirá dokonalost, nejen absolutní emocionální vrchol Star Wars, ale i celkově jedna z nejsilnějších věcí, co jsem v životě viděl. A důkaz, že i muži pláčou. U animáku „pro děti”. Finální čtyři díly jsou zkrátka v mých očích Lucasův a Filoniho opus magnum, jenž ještě prohloubil mou velkou lásku k nedokonalým prequelům. Kvalitativních vrcholů má však seriál celou řadu i v předchozích sériích. ()

The Final Season (2020) (S07) 

A je to všechno v hajzlu. Skončily Klonový války, jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Ale jak skončily! Nevesele – co taky čekat od finále odehrávajícího se paralelně s Pomstou Sithů, pádem Republiky a vyhlazením Jediů. Nevesele – ale tyvole, tohle je ta pravá težkotonážní kvalita, kterou jsem naivně očekával od poslední trilogie filmů. A nakonec se mi jí dostalo od animovanýho „seriálu pro děti“. Rozplakal mě animák! // TLDR: Pravděpodobně nejlepší finále seriálu, co jsem viděl, a nejuspokojivější Star Wars od... já nevim, od Impéria nebo Pomsty Sithů? Jsem z toho úplně naměkko. // Teda ne že bych tohle všechno nepředvídal. Klonový války jsem si oblíbil už u první, ještě značně nedokonalý série. U druhý jsem jim pak už vyloženě propadl. Některý díly jsou sice průměrný, jiný pak vyloženě dementní, jenže s postupujícím časem začalo těch kvalitních, šťavnatých a významných pro celou ságu přibývat. Už dřív se některý momenty seriálu daly řadit k tomu nejlepšímu ze Star Wars. No a aktuální finále (respektive poslední čtyři díly, který lze vnímat i jako jeden dlouhej film) tomu všemu nasadilo korunu. Je to po nepovedený filmový Epizodě IX balzám na duši a z konexí nejen na Epizodu III mě ještě teď mrazí. Lucas musí mít radost. // P.S.: Závěr Klonových válek taky mimo jiný opět ukázal, jak silnej materiál prequelová éra a zvlášť období okolo Pomsty Sithů představujou. A jak velkej rozdíl dělá dobře vymyšlená a šťavnatá politická rovina, kvalitní budování světa a dlouhodobá a pečlivá práce s postavama – přesně to, co Disnyeho sequelům z větší části chybí. A přestože seriál a zvlášť finále pracuje se znalostí Lucasových filmů a odkazuje na ně, není to jen laciná nostalgie pro member berries efekt jako u filmových epizod Síla se probouzí a zejména Vzestup Skywalkera, ale jde o obohacování a prohlubování původní látky. ()

Old Friends Not Forgotten (2020) (S07E09) 

Narozdíl od mnoha jiných se mi velmi líbily i předchozí epizody o Ahsoce a sestrách (šlo o příjemnou změnu tempa a úhlu pohledu). Ale tohle je o řád výš, čirá extáze a zatím jeden z vrcholů Star Wars. ()

Shattered (2020) (S07E11) 

Čistá magie. ()

Victory and Death (2020) (S07E12) 

Nejlepší finále všech dob. Tragédie Anakina Skywalkera konečně dokonána. Sám jsem byl překvapen, jak mě to naprosto zdevastovalo, že jsem po zbytek dne nebyl schopen slova. Nevim, jak se jim to povedlo, asi nějaká temná magie, ale tyhle poslední čtyři díly byla absolutní dokonalost. Star Wars snad nikdy nebyly lepší. Prostě wow. ()

Související novinky

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

Seriálová Ahsoka verbuje záporáka

13.02.2022

Zatímco proslulý námezdní lovec Boba Fett svou seriálovou pouť již čerstvě završil, dle mnohých kritiků a fanoušků snad i nadobro, hrané Star Wars univerzum se na streamovací službě Disney+ teprve… (více)

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

Hayden Christensen se vrátí v hrané Ahsoce

24.10.2021

Studio Disney se naplno začalo soustředit na produkci nových hraných Star Wars seriálů, jež zatím alespoň u fanoušků sbírají daleko lepší ohlasy jak ty filmové. Po Mandalorianovi tak už letos o… (více)

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

Lucasfilm oznámil nový Star Wars seriál

14.07.2020

Streamovací služba Disney+ si objednala nový animovaný seriál od společnosti Lucasfilm. Novinka The Bad Batch bude vycházet z animovaných Klonových válek a bude vyprávět o titulní skupině klonových… (více)

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

Mandalorian nabírá hvězdnou posilu

20.03.2020

Ve druhé sérii seriálu The Mandalorian od Disney+ si podle čerstvých informací zahraje taky herečka Rosario Dawson (Zombieland: Rána jistoty, Trans). Herečka by měla ztvárnit postavu Ahsoky Tano,… (více)

Reklama

Reklama