Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď prekročíš určitú hranicu, nemôžeš sa už vrátiť späť.“ Dobre vyvážený film. Je v ňom tak akurát napätia (De Palma je expert na 10-minútové scény, kde prvých 9 minút tušíme, že sa chystá niečo strašné a krvavé a hrozne nebezpečné a v poslednej minúte sa to skutočne stane) a tak akurát dialógov, kde sa traja ľudia rozprávajú o živote a je to rovnako zaujímavé, ako keď dôjde k priestrelom hláv. A je radosť sledovať „mafiánske“ gestá počas dialógov, predovšetkým Pacina a Guzmána. Carlitova cesta je skvelý mafiánsky film, ale je to skôr taký pokojný epilóg k nim; kto bude čakať jazdu á la Mafiáni, bude sklamaný. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vic. Pribeh gangstera, kterej bejval legendou a chce toho nechat, sice neni tak obvyklej a tudiz je i misty zajimavej, ale ve filmu se toho deje prilis malo, aby dokazal zabavit 140 minut. Pacino porad dokola opakuje, ze uz nechce a vsichni okolo neho se ho snazi zase zpatky stahnout a nebo ho podrazit. Do toho vseho misty otravnej Pacinovo hlas popisujici situaci a od prvniho momentu, kdy se objevi na platne, jasnej Pacinuv vrah. Navic je to vsechno takovy ubreceny, i kdyz se porad vsichni tvari jako drsnaci a opravdu napinavejch nebo akcnich scen tu je jen par. A do toho vseho spis nudna hudba. Takze to, co nezvladl scenarista, musi zachranit herci a to se nastesti povedlo. Pacino si strihnul presne roli, kterou zvlada nejlip a hraje skvele, navic ma cool vzhled. Pak tu je, podle me, jeste lepsi Sean Penn, ze zacatku sice upouta jen svym harem, ale jakmile vlitne na drogy, je z neho paradni magor. Z ostatnich hercu me jeste zaujal docela k nepoznani nalicenej Viggo Mortensen, sice ma malou rolicku, ale je dokonalej. Mezi nejlepsi gangsterky se tohle nezaradi, ale kriminalka je to nadprumerna. ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Za tenhle film jsem Palmovi vdecny. Konecne film o mafinanovi se srdcem, ktery se chce zmenit a jit za svym snem(a neni to zrovna hromada koksu ani penez). Muzete jen vahat zda se mu jeho Escape to paradise podari.. Kazdopadne je to natoceno skvele, obzvlaste super je i Sean Penn (jako vzdycky???) v roli zkorumpovaneho Carlitova advokata. Moje oko zustalo sice suche ale mel jsem na krajicku... Nikdy jsem nemel kladne hrdiny nijak zvlast v oblibe ale po Scarface a Goodfellas jsem uz potreboval nejakou zmenu. V Carlitove ceste jsem ji nasel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

"Sorry boys, all the stitches in the world can't sew me together again. Lay down... lay down. Gonna stretch me out in Fernandez funeral home on Hun and Ninth street. Always knew I'd make a stop there, but a lot later than a whole gang of people thought... Last of the Moh-Ricans... well maybe not the last. Gail's gonna be a good mom... New improved Carlito Brigante... Hope she uses the money to get out. No room in this city for big hearts like hers... Sorry baby, I tried the best I could, honest... Can't come with me on this trip, Loaf. Getting the shakes now, last call for drinks, bars closing down... Sun's out, where are we going for breakfast? Don't wanna go far. Rough night, tired baby... Tired...." Jeden z nejlepších mafiánských filmů všech dob. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak tahle gangsterka se mi líbila dokonce více, než legendární Kmotr. Jinými slovy mě naprosto uchvátila. Carlito Brigante v podání Al Pacina je přesně tak akorát kladný gangster, že kdyby byl jen o kousek více kladný, už by to byl nerealistický kýč. Kdo mě uchvátil skoro stejně jako on, to je k nepoznání maskovaný Sean Penn, který si tady asi vystřihl životní roli. Tuhle silnou dvojku tady doplňuje sice méně výrazná, ale do koncepce filmu přesně zapadající Penelope Ann Miller. Naprosto brilnatní režie Briana De Palmy jen umocňuje celkový vynikající dojem. Víc takových filmů ! ()

Galerie (97)

Zajímavosti (37)

  • Sean Penn (David Kleinfeld) podal brilantní výkon, přitom vzal roli pouze kvůli penězům, aby pak mohl financovat svůj vlastní film. (don corleone)
  • Právník David Kleinfeld (Sean Penn) posloužil tvůrcům počítačové hry „Grand Theft Auto: Vice City“ jako inspirace pro postavu advokáta Kena Rosenberga. Autoři hry zároveň převzali design interiéru Kleinfeldovy pracovny. (selviskhed)
  • Režisér Brian de Palma má malé cameo v spomienkovej scéne, kedy sa predstavuje postava Lalina (Viggo Mortensen), jedná sa o muža, ktorý si s ním práve potriasa rukou. (Elessar.)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama