Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze... Tommy Riordan se po letech vrací do rodného Pittsburghu a požádá svého otce, někdejšího trenéra a nyní alkoholika, aby ho připravil na turnaj MMA, který výherci nabízí nejvyšší finanční odměnu v historii tohoto bojového sportu. Tommyho bratr Brendan, bývalý MMA bojovník, se také potýká s finančními problémy, proto se rozhodne pro návrat do amatérského ringu, aby zabezpečil svou rodinu. Střet, ve kterém se oba bratři musí postavit křivdám, které je kdysi rozdělily, je nevyhnutelný… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (2 267)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovouhle zápletku by za tři rumy vymyslel i Franta Vodtáhlo. Rodina, bráškové, otec, ach bože ani ryba se nechytí na prut bez návnady. Film má jediný štěstí že má dobře udělaný souboje a vydařený herecký výkony i když na pochopení Tommyho pohnutek bych musel asi na Mars, když holky maj k chápání Venuši. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší podoba a absolutní vrchol sportovního dramatu. Každý divák bude v daném žánru mít několik jiných titulů, které pro něj zůstávají co do osobního prožitku intenzivnější (pro mě např. japonský "Gachi Boy"). Ale "Warrior" představuje až neuvěřitelně dokonalé využití a naplnění všech prvků a postupů své kategorie. Vyprávění bravurně skládá a dávkuje informace, aby vedlo diváky k sympatiím s oběma hlavními hrdiny skrze ustanovení a prohlubování jejich motivací i osobních linií. Casting dokázal vyhmátnout nejen Toma Hardyho coby kredenc s úzkostlivě skrývaným srdcem, ale především vynikajícího Joela Edgertona, který sálá onu podmaňující kombinaci inteligence, síly a medvídkovitosti potřebnou pro roli sympaťáka táty a učitele, který shodou okolností je taky zápasník. Už od začátku tenhle do milimetru dokonale vysoustružený stroj na emoce jede na sto procent, takže o to větším překvapením je, když v poslední třetině vyřazovacího zápasu přeřadí ještě na vyšší rychlost. Ohromně dynamická kamera a rychlý střih tu mohou dělat nehorázné divočiny, protože díky preciznímu zvukovému mixu, scénáři a vedení herců to vše zůstává přehledné. Jednak tu tvůrci skvěle využívají role moderátorů sportovního zápasu, ale také zužitkovávají všechny předchozí motivy, aby diváky zaplavili nejen fyzickými, ale i emocionálními bombami. Fakt, že se tenhle film svého času vyhnul českým kinům, byť tu na něj práva byla koupena, zůstává jednou z největších křivd místní distribuce. Tím spíš jsem rád, že jsme tohle mohli alespoň jednou projekcí v Aeru napravit, protože v kině je "Warrior" opravdu nehorázná nálož a vyloženě intenzivní zážitek. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Vezmu to odzadu, neboť závěr je na filmu to nejdůležitější, nejsilnější a také nejkrásnější - bratři v ringu zúročují svůj hněv na těžký život, nepříznivý osud i špatného otce, dávají do souboje vše... Na konci svých sil však nalézají smíření, odpuštění a lásku, je to nefalšovaně krásné, ale má to své velké ALE... Celý film je vykonstruovaný, aby k této silně předvídatelné katarzi vedl, životní útrapy obou bratrů jsou nám vyměřeně a ne zcela přirozeně předkládány, s emocemi je manipulováno, divák je zasypávan kilami klišé a patosu. Což o to, stále se na to dívá dobře, film balancuje na hranici, kdy váš mozek cítí ošálení, ale díky slušné filmařině a perfektně charismatickému Hardymu se tomu dobrovolně poddáváte. Řekl bych, že je jen na vás, zda v tom spatříte Rockyho s Fighterem dohromady, nebo jen uslzenější Mortal Kombat... 8/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ještěže jsem s bráchou zadobře a neplánuju refinanci své hypošky. Nechtěl bych se zrovna s ním (a s tím) dostat do tak frapantní situace jako hrdinové tohoto drama. Mno, pokoukání bylo napínavé do samotného závěru, pěkně natočené, zkrátka všichni, kdo na tom filmu makali, odvedli dobrou práci. Ve výsledku je to znát, stejně jako ve finále samotného zápasu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Výborná řezačka. Tom Hardy má fakt bestiální trapézy, to jsem fakt čuměl. Bavila mě ta rozdílnost stylů dvou bráchů, Hardy totální zvíře a mrzačící mašina, kdyžto jeho subtilnější (tzn. hodně namakanej) brácha byl o dost technicky zdatnější. Rodinný drama ok, ale těšil jsem se na bitky a jejich příběh mě nechytl tolik, jak třeba ve Wrestlerovi. Jako arénovej nářez ale bomba. Chyběl už mi tam snad jen Fedor Emelianenko v cameo roli. :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (45)

  • Postava Franka Campana, kterého ztvárnil Frank Grillo, byla napsána podle slavného MMA trenéra Grega Jacksona. S ním se v jeho tréninkovém centru Frank Grillo a Joel Edgerton, představitel Brendana Conlona, fyzicky připravovali a trávili volné chvíle. Mnoho dialogů z průběhu bojových scén pak bylo navrženo právě Jacksonem. (oje)
  • Ve scéně, kdy v televizi oznamují, že se turnaje zúčastní ruský bojovník Koba (Kurt Angle), se v roli spolukomentátora objevuje Rashad Evans, skutečný bojovník MMA zápasící pod organizací UFC, který občas jako spolukomentátor skutečně působil. Mimo to je Evans vítězem divize těžké váhy druhé řady reality show The Ultimate Fighter (od r. 2005) a bývalým šampionem UFC v kategorii Light Heavyweight. Ve studiu ESPN jsou vedle Evanse také Jonathan Anik, skutečný komentátor UFC, a Stephan Bonnar, bývalý zápasník UFC. (JardaBauer)

Související novinky

Seriálový Warrior nabírá obrysy

Seriálový Warrior nabírá obrysy

18.07.2022

Už pár měsíců víme, že režisér Gavin O’Connor (Zúčtování, Cesta zpátky) pracuje na převedení svého úspěšného MMA dramatu Warrior do seriálové podoby. Snímek z roku 2011 se tak má dočká desetidílného… (více)

Z Warriora se stane seriál

Z Warriora se stane seriál

13.09.2021

Snímek Warrior režiséra Gavina O’Connora patří mezi nejpopulárnější sportovní dramata vůbec. Film vypráví strhující příběh o střetu dvou bratrů, bývalého mariňáka Tommyho (Tom Hardy) a učitele na… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno