Reklama

Reklama

Přichází Satan!

  • Velká Británie The Omen (více)
Trailer

Obsahy(1)

Narodil se v šest hodin, šestého dne šestého měsíce... Britsko-americký film Přichází Satan! režiséra Richarda Donnera patří ke komerčně nejúspěšnějším hororům s okultistickou tematikou, které prožívaly svůj rozmach ve Spojených státech 70. let. Působeni Satana je v Donnerově filmu dáno do souvislosti s politikou: americkému diplomatovi Robertu Thornovi je za podivných okolností podstrčen k adopci chlapec Damien, ve skutečnosti vtělení Antikrista. Po řadě záhadných nehod, jejichž oběťmi jsou lidé odhalující pravou tvář dítěte, vyhledá Thorn v zoufalství kněze, který mu vyjeví, co musí udělat. (Česká televize)

(více)

Recenze (573)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Znám jenom pár hororů, které se kvalitou filmařiny mohou rovnat s tímhle skvostným dílem Richarda Donnnera. The Omen je Áčkové hororové drama s důvěrně známým námětem, skvělým sedmdesátkovým provedením, atmosférou, výpravou, vizuálem, no prostě vším čím tuhle dekádu považuju za nejlepší ve filmové historii. Je to znepokojující depresivní film, kde se všechno od začátku jenom zhoršuje, a kde každý tuší že to prostě musí skončit strašně špatně. Rád bych vypíchl nejlepší scény, ale nemá to cenu - film je jimi tak přecpán že funguje jako celek perfektně, a aby toho nebylo málo, tak nám to doprovází chlupy ježící hudební podklad. Tenhle film je prostě klasika ! ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Atmosférický detektivní fatalistický horor, ve kterém divák společně s hlavními protagonisty postupně rozplétá podivné události, jež se dějí v životě rodiny amerického velvyslance Roberta Thorna. Herecké výkony Gregoryho Pecka a Harveyho Stephense, hudební podkres a práce s napětím, patří ke špičce žánru. Jedinou výraznější kaňkou na kráse a plném filmovém prožitku je v řadě míst značně zkratkovitý scénář, což divák pocítí zejména v jeho druhé polovině, kdy se stříhá až přespříliš. Čtyři hvězdy. 👍(12.04.2024) ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

U filmu s takovou pověstí bych nečekal, že se s přibývajícími minutami bude proměňovat v béčkovou vyvražďovačku, kde navíc většina mordů postrádá očekávanou ďábelskou děsivost. Scénář zkrátka od půlky přestává dávat smysl a Richard Donner nedokáže k vybudování atmosféry využít ani takové atributy, jakými jsou starý hřbitov, kostelní prostory nebo krvelační psi. Opravdu bezchybnou práci z mého pohledu předvedli pouze nikdy neselhávající pánové Peck a Goldsmith. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotim 1/2 filmu jelikož jsem 2/2 zaspal, takže ta první byla velice napínavá hrozně natočená a v celku hodně překvapivá. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Strašidelná záležitost. A je úplně jedno, co či z jakého úhlu pohledu hodnotím. Herci skvělí všichni do jednoho, Gregory Peck dokonalý, chůva velmi přesvědčivá a ten malý kluk byl mrazivý, obzvláště když se usmál. Mít ho doma, sama si sbalím, bleskově vypadnu a nebudu čekat na to, až mě sejme. Hudba absolutně paralyzující, tuším, že jsem doposud neslyšela nic tak hrůzu nahánějícího, od prvních tónů jsem pociťovala tíseň a obavy. No a námět filmu raději nebudu pitvat vůbec, neb to bych zas nemohla v noci spát. Challenge Tour Special, červen 2015. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Bojíš se rád/a, a nejen tím příjemným strachem, kde zdánlivě nic nehrozí a vše dokáže zachránit peřina či pevný stisk partnerovi dlaně? Jsi navíc náročný divák, který se nespokojí s teenegerovským bafáním? Přešlo kolem Tebe někdy v dětství takové to období, kdy si je již človíček téměř 100% jistý, že veškeré náboženské otázky se nedají shrnout do vánočních dárečků od ježíška a že je určitě něco víc mezi Nebem a Peklem? Nebo dokonce u Tebe na chvíli zakotvila jakákoliv "satanská" bible, knížky o čarodějnictví a Tvůj mozek nechápavě sledoval vývoj křesťanství v dějinách? Nebo jen miluješ atmosféru něčeho strašidelně nadpozemského? (k čemuž bohatě postačí již dokonalý soundtrack z tohoto filmu puštěný v noci na aparatuře s efektem koncertní síně či chrámové lodi) Chceš vědět, jak vypadá zhmotnělé synonymum pro "satanský horor"?..... abych ten můj výlev (film jsem viděl poprvé před dvaceti lety na polské TV coby 10-letý klučina, ale příjemně mne potěš(děs)il vždy) zkrátil...... tak jestli čteš až sem, pak je toto film pro Tebe.... věř mi ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po EXORCISTOVI, TO zásadné dielo satanského hororu. Napätie vám vlezie pod kožu a nevylezie až do úplného záveru. Klasika s veľkým K. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání se tak úplně nenaplnila, ale jinak musím uznat, že se jednalo o moc povedený horor s kvalitní atmosférou, zajímavými nápady a dobrými herci. ()

Qasa 

všechny recenze uživatele

Obsah včetně závěru: Manželce diplomata zemře při porodu v Římě děcko. Kněz nabídne náhradu, tak že se to matka nemusí dozvědět. Manžel získá místo velvyslance v Británii a tráví zde všichni šťastné roky. Na dětskou oslavu přijde černý pes, chůva se s výkřikem „Dělám to pro tebe, Damiane. Miluju tě.“ oběsí skokem ze střechy. Za velvyslancem přijde kněz, který řekne, že musí být Damian zabit než zavraždí i svou náhradní matku. Jeho pravá matka, že je šakalí samice. Nevolána přijde nová chůva a černý pes, D. odmítá návštěvu kostela, matku shodí z patra, ta potratí. Kněz je za bouřky proklán věžním křížem. Velvyslance kontaktuje novinář, který na fotkách všech zúčastněných našel záhadné šmouhy věštící smrt a knězův pokoj vytapetovaný stránkami z bible a kříži. Vydají se do Říma pátrat po D. původu. Porodnice vyhořela, původní kněz ochrnul, na starém etruském hřbitově najdou v hrobě pravé D. matky kostru šakala a vyženou je odtud černí psi. Manželka je v nemocnici chůvou vyhozena z okna. V podzemí u Jeruzaléma dá vyháněč ďábla velvyslancovi dýky, kterými je třeba na oltáři D. zprovodit ze světa. Novinář je zabit přesně tak jak to předpověděla fotografie. Po boji s ďábelskou chůvou se již velyslanec v kostele chystá vykonat popravu, ale je zastřelen policií. Na pohřbu drží za ruku D. americký prezident, přítel zesnulého. Celý film provázejí zajímavé pohledy (záběry na oči) chůvy, psa a hlavně Damiana. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Videl som remake z roku 2006 až potom tento.Nechcem porovnávať lebo tento od R.Donnera je originál. Ale som spokojný.Film si po celú dobu trvania buduje slušnú atmosféru a k tomu ta hudba bola neskutočne mrazivá a filmu dotvárala ešte strašidelnejší dojem.A tá scéna keď zomrel ten reportér bola viac než vydarená.Jediné čo by som zmenil je hlavná postava G.Peck je vynikajúci herec,keď sa natáčal tento film mal 60 rokov a tu by mal byt dravý a to on už nezvládal,tam by mala byt mladšia resp.živšia postava,ktorej veríte že ide na plné gule a nie ako bolo tak bude.A H.Stephens ako malý satan mňa moc nepresvedčil,už som videl aj lepších.Ale toto je len malá námietka,ako celok to nemalo chybu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Výborný napínavý horor , kdy třeba smrt trepanací mě kdysi vyděsila. Každopádně remake je oproti tomu jako peklo a dudy! ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Malý Damiánek, jeho kolobrnda, božský Gregory... jeden z prvních hororů, které jsem jako mladé děvče viděla. Zanechal vzpomínku. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Totální hororová klasika, která budí úctu i po tolika letech! K tomu jeden z nejkrutějších soundtracků filmové historie vůbec!!! ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Právoplatně jeden z nejlepších satanských hororů. Tento dnes již 33 let starý snímek, na kterém se ani náznakem nepodepsal čas, dokonale demonstruje cit pro souhru obrazu a zvuku. Navíc výborně načrtnuté motivy okultismu hledají v této tématice jen těžko sobě rovného. I s minimálním množstvím krve, nechybí scény plné úděsů a přiškrcené atmosféry, jež mají za úkol diváka psychicky deptat. Do toho přidejte konfrontaci morálních zásad, zbožnosti a zla, která vás nenechá jen chladně přihlížet, ale pěkně vás v tom vymáchá. Omenu náleží pět hvězdiček zcela bezesporu. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

no tedy, za poslední týden druhý horor s touto tematikou - satan v podobě narozeného dítěte... čekal jsem, že damien bude ve filmu mít více prostoru a bude to ten největší prvek zla ve filmu... kdyby ve filmu nebyl kněz, psi a služka... tak by to byl pouze zlobivý fracek... paradoxně je nejlepší zrovna konec, kdy chlapec skončí v nejvyšších rukou... ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor ze staré školy, kdy ještě záleželo na atmosféře, ne na efektech a prolité krvi. Gregory Peck je vynikající, Lee Remick trochu hysterii přehrává. Proto o hvězdičku méně. Ze série Omen I-V ale zdaleka nejlepší. ()

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Von Trier vyvolává Ďábla

Von Trier vyvolává Ďábla

19.04.2008

Lars von Trier a horor? Kdo viděl jeho seriál Království, ten ví, že na tom vztahu není nic nového ani neobvyklého. Tentokrát do toho ale dánský svéráz praští v celovečerní formě. Už letos v létě se… (více)

Reklama

Reklama