Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Velká Británie Survivors
Velká Británie, (2008–2010), 10 h 53 min (Minutáž: 50–86 min)

Série(2) / Epizody(12)

Epidemie. Svět zachvátí tzv. evropská chřipka. Smrtící virus se rychle šíří, téměř celá populace Země je nakažena, miliardy lidí umírají. A jak se hroutí vlády a státy, formují se skupinky lidí s jediným cílem – přežít! (oficiální text distributora)

Recenze (83)

Redi 

všechny recenze uživatele

Až na občasný odfláknutý střih (hodně zřídka) a občasný klišovitý scénář a místama horších her. výkonů ... přesto slušná podívaná... Apokalypsa v pilotním díle mohla být velkolepější. Postavy i jejich příběhy fajn, včetně epizoidních postav a jejich příběhů. Dobrých postaposeriálů není mnoho... pro mě první, který mě zaujal... proto si to jistě hodnocení jaké má zaslouží. Pokud by bylo takových seriálů na lepší úrovni více, tak by to už takové čísla nemělo, pač by bylo s čím srovnávat. Opět nedokončený seriál, ale říkám si, že je to možná dobře, pač mám obavy, že by kvalita hodně klesla (třeba na úroveň poslední serie Prison Break). ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Prvý diel katastrofálny, druhý som odkladal pár dní, ale rastúca kvalita bola poznať hneď ako sa prestala riešiť počiatočná chrípková pendémia. Od tretieho dielu som vedel, že som našiel ďalšiu návykový post apo záležitosť. Pozor, jedná sa o klasickú vzťahovku na pozadí vírusovej pandémie. Žiadna veľká akcia, väčšinou ani prehnané emócie. Rozdiel medzi americkou a anglickou produkciou je okamžite jasný. Je škoda, že o ďalšom osude seriálu sa ešte nerozhodlo, každopádne tlieskam za konec druhej série, ak seriál skončí mal hlavu a pätu, ak sa odpáli ďalšia séria, nadviazať nebude problém. (8/10) ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Další věc ke které jsem se dostala zbytečně pozdě jenom proto, že mě odradily mé vlastní předsudky - i když v té záplavě seriálů se mi nikdo nemůže divit. Jakmile ale člověk jednou nasedne, už se v tom veze. Přes občasná příliš konverzační místa a snahy o hlubší oduševnělé dialogy a morální rozbory, je tu i plno napínavých momentů a docela dobré akce a celé se to tak nějak nese v duchu takové té surové reality, kterou mám ráda. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ seriálu, na který jsem čekal. Prakticky vzato jde o takový "Walking dead" bez zombíků. Lidstvo postihne epidemie smrtící chřipky a vyhladí celou populaci za pár dní. Pár lidí však přežije. Postupně na sebe narážejí a podnikají další kroky, aby přežili. Někdo má nápady, někdo se jen veze. Někdo je pěkný všivák, někdo zase dobrák. Pěkně se tady ukazují všechny možné povahy a vlastnosti lidí. Jak dokáží jednat ve svízelných situacích. Jak si dokážou nebo nedokážou pomoct. Někdo chce být sám a vzdát se kontaktu s ostatními lidmi. Někdo zase sám být nedokáže a vyhledává společnost v pocitu, že by tak mohl lépe přežít a řešit budoucnost. Opravdu dost zajímavý seriál. Něco takového tu ještě v takovém velkém měřítku nebylo. Na hlavní postavy se dá dobře zvyknout. Hodně seriálu pomáhá, že v něm nehrají žádné známé osobnosti. 85% ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Moc dobrý seriál. V tomto žánru něco nového, nepočítám-li filmy, takže bod k dobru. Čtyři hvězdy dávám proto, že mě cca první 3 díly moc nebavily a proto, že poslední díl je neukončený a já chci mít úplný konec. Jinak často jsem dost přemýšlela, jak bych se ve stejných situacích chovala já, takže psychologie seriálu fungovala na 100%. Další bod k mínusu má také dabing, za což seriál samozřejmě nemůže. Bohužel se mi to nepodařilo sehnat v originále. Do seriálů prostě dabing z mého pohledu nepatří, vadilo mi to.... Každopádně od 4. dílů až do konce jsem si to nesmírně užila, takže jsem se v podastatě dívala pořád a dala ho celý během pár dní. Překvapivě pro mě příjemná role byla postava "(ne)napraveného kriminálníka" Toma. Líbilo se mi sledovat jeho povahu a jedna scéna s ním mě nejvíc z celého seriálu dojala k slzám. Kdyby byla ještě třetí série, určitě bych dala 5 hvězd, takhle z výše uvedených důvodů prostě nemůžu. ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najlepší seriál z postapokalyptického prostredia, aký som videl. Jeremiah mal nízky rozpočet, Jericho stratil prirýchlo dych... Uvidíme, či dokážu tvorcovia udržať kvalitu, avšak po prvej sérii majú v rukách obrovský potenciál a zdá sa, že vedia ako ho využiť. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhltnul prvni serii a musim rici, ze jde o skvely serial plny zvratu a neuveritelnych situaci. Clovek se dokaze vzit do postav prezivsich a to upevnuje pocit z kazdeho dilu. Samotne dily jsou natoceny velice nezvyklym zpusobem ktery neni pro serialy uplne typicky, ale v celku vsechno vyzni realisticteji cimz jenom vice podkresli atmosferu. Co je ale opravdu vyborne jsou postavy. Je zdu cela sorta ruznych odlisnych lidi od naprostych srabu, kteri by pro sve dobro prodali i nejlepsiho pritele, az po chladnokrevne zabijaky. Postavy opravdu tvori cely serial jsou tak odlisne a precijenom nakonec vsichni chteji to same. Samotne charaktery jsou napsany velice dobre a povetsinou vyborne zahrany. Nelze rici kdo z hlavni party je mym oblibencem Greg, Tom, Al, Abby, Anya, Najid nebo Sarah (no ta oblibencem nebude tu prestanete mit radi hodne brzy). Nejlepe je ovsem ztvarnena postava Toma coz je sice opravdovy zlocinec a hlavne totalni magor, ale presto cloveka upouta pozornost protoze jeho charakter neni uplne jednoznacny. Podobne je to ovsem se vsema. Jeste bych zminil zaporaky at uz takovou polovicni Samanthu ktera evidentne nevi co chce a nebo opravdu odporneho Dextera ke kteremu si clovek vytvori negativni vztah uz velice zahy (opravdu odporny hajzlik). Pro me osobne velice dobry serial, ktery me prvni serii velice navnadil. Trosku mi vadi to pozadi tajne organizace bez ktere by se to taky obeslo, ale to je proste asi nutne pro stale udrzeni zajmu a touze rozlousknuti velkeho tajemstvi, ktere upouta divaky na vic nez jednu serii. Co bych snad jeste vyzdvihl jsou neuveritelne natocene lokace a pohledy do krajiny, ktere vyzni tak prazdne az to cloveka nejednou zamrazi na zadech. Je to me 1000 ohodnocene dilo na CSFD a jsem tomu rad, ze jubilejnim dilem je neco skvostneho. A ted jsem si jeste vsiml ze reziserem je i reziser Life On Mars takze uz vim proc tenhle serial zase vynika. EDIT: Tak i druha serie si udrzela svou kvalitu, smutne je ovsem to, ze serial byl zrusen, skoda. ()

Bardolin 

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč jen 1 hvězda? Víc si tento vyumělkovaný, kostrbatě napsaný seriál s postavami bez hlubšího vývoje či plastičnosti nezaslouží. První série doukoukaná jen z donucení a s největším sebevypětím. Od britů, kteří jsou experti na seriály bych takový seriál rozhodně nečekal. Vše je šito horkou jehlou. Dialogy nepřesvědčivé. Hlavní hrdinka Vám se svým "spasitelským" syndromem začne velmi brzy lézt na nervy. Ona ani ostatní postavy v seriálu nedostávají přiliš prostoru. Velmi odbytý seriál, který si tu jednu hvězdu zaslouží jen za skvělou kameru a úvodní melodii. Již nikdy víc přežít Přežít! ()

kukentipla 

všechny recenze uživatele

O čem to je? Lidstvo zdecimoval záhadný virus. Přežilo jen pár jedinců. Svět se změnil a lidé v něm také. Co já NATO? Jednotlivé postavy jsou poměrně sympatické a není problém si najít svého hrdinu (u mě zvítězil zbohatlický floutek Al). Díly na sebe plynule navazují i když jsou ohraničeny uceleným příběhem. Seriál přichází se zajímavými nápady (především skupina vedena bývalou ministryní, je nadmíru zajímavá) a nebojí se ukázat lidskou stránku z druhé "temnější" strany. Suma sumárum: nečekaně milé překvapení s pár mouchami. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát 5 hvězdiček..Sledoval jsem celý seriál (2 série) dvakrát a znovu jsem si ověřil že ve Velké Británii se prostě natáčí kvalitní věci. To i díky BBC která tento televizní seriál nakonec sice zrušila z důvodů snížení rozpočtu stanice, ale všm fandům post apo záležitostí i tak vřele doporučuji. Skvělí herci, až na pár nelogičností i velmi kvalitní scénář a v neposlední řadě i Anglický venkov:) Kdyby jen natočili i nějaké zakončení, diváci by si to zasloužili. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Ne! Ale potěšilo a zabavilo. Škoda, že to nebylo: jít odněkud někam, ale "motáme se dokola a navštěvujem ty samá místa". Triky? Ha, ha. Ale tady platí: i s malým kašpárkem se dá hrát velké divadlo. Postavy: vede Tom - takový terminátor, vzbuzuje respekt i lítost. Aby - taková matka všech. Taky bych jí poslouchal. Al - takový floutek o ničem. Sarah - fakt se mi nelíbila, byla to kráva, ale ke konci mi jí bylo naopak líto a líbila se mi trochu více. Hezká proměna charakteru. Anya - od té bych se nechal ošetřovat pořád. Nažid - ten prcek mi občas lez na nervy, ale do party se skvěle hodil. Greg - takový pragmatik, co občas ztratí nervy a je to psychotik. Celá ta parta byla skvěle sestavená. Taková zvláštně stmelená rodinka za ještě zvláštnějších okolností. Neubráním se srovnání s Resident Evil. Vir, co unikne a málem vyhladí lidstvo? A ta společnost, co to spáchala? To se přímo nabízí. závěrem: Krásně strávený čas u obrazovky. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

První série je jako Walking Dead bez zombies. Tedy jde hlavně o vztahy mezi lidmi v hlavní skupině přeživších, plus vztahy s dalšími skupinami. Britové to dokázali IMHO trochu líp zachytit než WD, ale na druhou stranu se zase postavy chovají o něco méně logicky, skoro jako v nějaké béčkové hororové vyvražďovačce :-) Takže zůstanu na stejných 3* Druhá série o něco lepší, konečně vlastní témata, konec logických nesmyslů a chvíli je to dokonce napínavé - fakt škoda, že seriál po druhé sezóně utnuli, ještě kousek a mohlo to být na 4* ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Celkem se to dobře sleduje, když se necháte tvůrci vést, ale hlavní postavy jsou až moc mírumilovné (až na Toma, ale ten je zas druhý extrém, i když potřebný). První, co bych sháněl já by byly zbraně, pak bych vybrakoval nějaké lékárny a zásobil se konzervami. Ale tady se řeší "důležitější" věci a nechybí tajemná nadnárodní korporace, která má ve všem prsty. Je to sice neukončené, ale dvě britské řady stačí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Nedokončený seriál. Podobné téma jako na Coolu v souběžně dávaném Živí mrtví, který mne ale zaujal víc. Spousta postav a také spousta řečí. A působilo to na mne dost televizně. ()

Kessler 

všechny recenze uživatele

Seriál BBC "Survivors" vychází z novely Terryho Nationa (autor seriálu "Doctor Who") a také z kultovního seriálu ze sedmdesátých let, jehož je vlastně remakem. Vypráví příběh lidí, kteří přežili novodobý mor, tzv. evropskou chřipku. Zbytky lidstva zastupuje opravdu pestrá směsice lidí (2 muslimové, černoch, fiflena, atd), ale nakonec ví, že musí spojit své síly, aby přežili. Protože ostatní lidé nejsou zdaleka tak hodní. K tomu připočtěte organizaci, která někde v podzemí provádí výzkum... "Survivors" vypadají skvěle, od výbuchu benzinové pumpy až po projížďku vymřelým Londýnem, jež nepokrytě odkazuje na loňský film "Já, legenda". Zajímavá zápletka, ne právě laciné provedení a dobří herci jsou zárukou kvalitní podívané. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Po prvom diely 3/5-zatial celkom pozeratelný seriál pozrem další diel a uvidíme, či to vyletí hore alebo prestávam pozerať. Druhý diel 3/5 a ja to vzdávam. ()

Reklama

Reklama