Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam se živí jako autor rozhlasových pořadů, žije spokojeně v Seattlu a má přítelkyni, malířku Rachael. Nedělá nic, co by potenciálně ohrožovalo jeho život, tedy nekouří, nepije, ani nebere drogy. Když ale navštíví lékaře kvůli chronickým bolestem v zádech, dozvídá se nepříjemnou diagnózu. Má velmi specifický zhoubný nádor a jeho naděje na přežití je zhruba poloviční. Počáteční šok vystřídá odhodlání se s nemocí poprat, i když jeho vztah k Rachael povážlivě ochladne. Pomáhat se mu snaží nejlepší přítel Kyle, jenž v jeho stavu vidí jedinečnou příležitost, jak balit ženské, přespříliš úzkostlivá matka, starající se už o nemocného otce, a čerstvá absolventka psychologie Katherine, která mu byla přidělena jako terapeutka. (Televize Seznam)

(více)

Recenze (1 073)

ni.na29 

všechny recenze uživatele

Za ten klišoidní závěr dávám hvězdu dolů, ale jinak příjemný humor v ne příliš příjemném životním okamžiku. Co si budeme povídat, udělat komedii z rakoviny není lehký úkol, zvláště pak, když se může dotýkat nás všech. Nicméně herecké představení Gordon-Lewitta skutečně funguje, o to víc, když je podpořeno Rogenovou nádherně uvolněnou a bezprostřední energií. Podtrženo, sečteno, podle mě šance 90/10, že si 50/50 užijete. ()

KERUOCOK 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek, dojemný příběh plný humoru... jediné co mě zklamalo je (podle mého) odfláknutý, nijak nezajímavý konec. Ano je hezké, když věci dopadají dobře, a tak to přeci vždycky není... Jinak určitě stojí za schlédnutí i za 4 hvezdy. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Krásný, dojímavý a hlavně vtipný film, který není klasickým nudným dramatem o rakovině, co jen hraje na city. Osazenstvo je perfektní, stejně jako režie. 50/50 je prostě trefa do černého a u mě má 90%. Ale plnou palbu mu nedám prostě proto, že se nemůžu zbavit pocitu "je to úžasné, ale jednou stačilo". Třeba někdy změním názor a tu pátou hvězdu přihodím. ()

smilownik 

všechny recenze uživatele

Dobře, asi by to měly být hvězdičky tři, ale na hollywood je téma i kvalita snímku nadprůměrné. (Viděno v autobuse, slečně přes rameno na jejím notebooku, možná kdybych to viděl se zvukem nebo nedej bože v kině, změnil bych názor:) Ale asi to nebudu riskovat a zachovám si dobrý pocit z tohoto snímku:) ()

hejcoze 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se Setha Rogena, ale Joseph Gordon-Levitt a Anna Kendrick tento film zachránili. Nějaký hlubší smysl bych nehledal. Je to happy-ending bez otázek typu "co by jste dělali kdyby jste věděli že máte x týdnů života". ()

ejmyto 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé. Vždy sa pri takýchto filmoch prichytím ako mi zviera hrdlo pri pohľade na taký osud , no pri tomto filme som to nezažila. Tento film bol skôr o skutočnom priateľstve o tom, že ľudia ktorým naozaj dôverujete v okamihu , keď ich potrebujete, vás zradia a tí čo stoja pri vás od začiatku , si všimnete až keď ide vážne do tuhého. Seth Rogem mi ako vždy vniesol do filmu chvíľe pri ktorých som sa smiala a tým to celé spríjemnil. Myslím , že divák tu môže nájsť zmes všetkých pocitov a nielen tých smutných a dojemných. 4 * dávam , pretože koniec filmu mohol byť oveľa lepšie zavŕšený ako bol. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Najväčším zabijakom úspechu sú očakávania. Tie zapôsobili i pri tomto filme, ktorý je sám o sebe naozaj výborný- len som čakala ešte niečo viac. Štyria mladí herci všetci sadli do svojej postavy ako uliati, konverzačný humor pôsobil nevtieravo a úsmevne, dramatická stránka to držala pri zemi. Slzám som sa nevyhla, 99 minút ubehlo ako epizóda 20-minutového seriálu... Dvojka Levitt/Rogen bola skvelá, Anna Kendrick na plátne pôsobí neskutočne prirodzene a chúďa Bryse je opäť za mrchu. Niektoré hlášky sa mi nadosmrti zapísali do pamäte. Ale i tak to nebolo na 100%, neviem prečo. Ale to nevadí, aj 85% je skvelé. ()

situs 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k námětu, kdy jsem očekával typické čtyř až pěti hvězdičkové drama, jsem byl nakonec celkem mile překvapen. Obsahově sice vše jede přesně podle šablony daného žánru, čím se ale film od zbytku "konkurence" odlišuje, je ubrání dramatičnosti na úkor odlehčení směsí Rogenova humoru a Levittovi sympatické neprůbojnosti, čímž se daří vážnost situace držet většinu filmu spíše implicitně, ale o to působivěji pod povrchem a snáze lze pak uvěřit i otevřeně dojemnému konci. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Ojedinělé dílo svého druhu, každopádně je potřebné nahlédnout do života lidí bojujících s rakovinou. Chvílemi se mi některé vtípky zdály nemístné, ale přece jenom člověk by měl některé životní situace řešit humorem, který je nejlepším doktorem. Zajímavosti: * Film je inspirovaný skutečnou událostí, a to onemocněním jednoho z přátel Setha Rogena rakovinou. Když se uzdravil, se všichni shodli, že není film, který by správně reflektoval období, kterým si tenkrát prošli * Scéna oholení hlavy je dílem improvizace a původně nebyla ve scénáři. Moje hodnocení: 75 % ()

queckelberghe 

všechny recenze uživatele

Ten film mi až nechutne presne oživil pocity, ktorý má človek čakajúci, ako dopadne operácia a liečba jeho blízkeho s touto kure*skou chorobou. A tak to asi malo byť. Takže štyri hviezdičky. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Toto drama, které využívá emociálně silného motivu, při nímž jde i o život, chválím. Herci na jedničku, scénář také dobrý a nesmím zapomenout ani na citlivý soundtrack. To vše tento film nabízí. Ze začátku se divák i zasměje, ale později vše přituhne a čas na vtípky prostě není. Musím se přiznat, že při scéně, kdy jde Adam na operaci jsem uronil i slzu, ač nejsem typ, který každou romantiku nebo vážnou scénu obrečí. Tuto část Jonathan Levine urobil neskutečně skutečnou a lidskou. Konec se mi samozřejmě líbil, stejně jako zpráva, že Adam bude v pořádku. Tomuto snímku, který nenechá nikoho chladným, dávám 80% - zasloužené čtyři hvězdičky. ()

sataneek 

všechny recenze uživatele

J. Gordon-Levitta mám ráda, protože mi připomíná H. Ledgera...Bohužel výkony se mu moc nevyrovnává. Film mi přišel trošku nemastný - neslaný, na drama málo dramatický, na komedii málo komický ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Tady budu asi těžce zaujatej osobní zkušeností, ale nejlepší film roku 2011. Nemocnej změní pohled na svět a hodnoty, potřebuje vědět, že má lidi, na který se může spolehnout, ale taky mu nedělá dobře, když se kolem něj chodí po špičkách, "jen kvůli tomu" že si s nim život takhle zahrál. Naopak lidi kolem něj musej najít způsob, jak mu dávat najevo podporu tak, aby věděl, že ty lidi má, ale aby se zas necítil jako socka dobrá leda k politování. Moc mě bavilo, jak se s timhle faktem vypořádali v případě dvou mladejch chlapů, který si těžko budou vylejvat srdce jeden druhýmu. A po Lítám v tom další film, kde Anna Kendrick bravurně vystřihla roli nervózní začátečnice bez praxe v danym řemesle. ()

suertuda 

všechny recenze uživatele

Film který nenadchne, nicméně ani neurazí. Možná jsem již viděla tolik filmů s podobnou tematikou, že jsem vůči nim otupělá, ale opravdu mi to (až na scénu převezu na operační sál) nepřišlo smutné... Komediální už vůbec ne. Nemastné neslané. Zábavné snad byly jen katastrofální výkony slečny terapeutky :) ()

erapo 

všechny recenze uživatele

V skutku nekonvenčné podanie takejto tažkej témy ako je rakovina. Napriek tomu, že Seth Rogen je príznakom neviazanej takmer fekálnej zábavy, tento film je skôr baladou s veľmi jemnými prvkami americkej romantiky a komédie. Scénar je dosť jasne ovplyvnený skutočnou udalosťou a Seth Rogen urobil dobre, keď presvedčil Willa Reisera, aby napísal takýto scenár. Ten patrí určite medzi nadpriemer vo svojej kategórií. Aj keď začiatok nebol taký zaujímavý, neskôr sa to stupňuje a výsledkom je naozaj zaujímavý snímok s dobrým hereckým výkonom najmä hlavnej postavy Josepha Gordon-Levitta. ()

Jupii 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na skĺbenie komédie a drámy, no celkovo musím povedať, že na drámu mi to prišlo málo emocionálne a zasmiať sa tiež nebolo veľmi na čom. Navyše som od prvej návštevy psychologičky tušil, ako to asi skončí a tvorcovia filmu ma nesklamali. Pre mňa šedý priemer . ()

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Seth Rogen svolává B-Team

Seth Rogen svolává B-Team

28.12.2011

Má za sebou rušný a opravdu pestrý rok. Byl komiksový v Green Hornetovi, digitálně animovaný v Paulovi a Kung Fu Pandě 2 a nakonec dojemný v 50/50. A jede dál. U studia Walt Disney Pictures zahájil… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama