Reklama

Reklama

Laře Croft (Alicia Vikander) je 21 let a právě zdědila obrovské obchodní impérium. Její otec, bohatý šlechtic a známý dobrodruh, Lord Richard Croft (Dominic West), zmizel beze stopy před sedmi lety, když byla ještě dítě. Od té doby se marně snaží najít nějaký smysl svého života. Když si přečte záhadný vzkaz, který jí otec zanechal, rozhodne se opustit Londýn a vyrazit do neznáma, aby přišla na to, co se jejímu otci doopravdy stalo. Vydá se po jeho stopách hledat legendární hrobku na mýtickém ostrově někde poblíž japonského pobřeží. Tato mise ale nebude jednoduchá – už jen dostat se na záhadný ostrov stojí Laru velké úsilí. Loď, která ji měla dopravit na pevninu ztroskotá v silné bouři a Lara se ocitá sama uprostřed neznáma, vybavená jen ostrým nožem, pevnou vírou a vlastní tvrdohlavostí. Pokud se jí podaří překonat své vlastní limity a přežít toto nebezpečné dobrodružství, stane se z ní skutečný Tomb Raider. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (920)

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se podle hodnocení, ale mě to zas tak moc neoslovilo. Herečka super, začátek pro další díly v pohodě, ale co se mi sakra nelíbilo byla ta nereálnost (jasně vím,že je to podle hry..) výkonu Lary a scény na zeleném plátně šly hrozně vidět a to mě velmi iritovalo. Stejně tak zápletka dcera otec, kdy po letech najde ztraceného otce, aby ho viděla samozřejmě umřít to je spíš už k smíchu (kolikrát tady už tohle bylo??). I když hru tak i postavu mám rád tohle max 60% a radši si počkám na dalšího Indyho. ()

Vestor 

všechny recenze uživatele

Hodnocení na pomezí 3-4 hvězdiček, ta čtvrtá je spíš za vizuál. Je to hezky natočená pohádka, akce střídá akci a příběh odsejpá bez větších hluchých míst. Jak už tu někdo zmiňoval, chvílemi to občas připomíná spíš Indiana Jonese. ()

ValioN 

všechny recenze uživatele

Film má několik super momentů, ale naproti tomu mě v hodně ohledech zklamal. Dobré uvedení do děje, celé ta doba než se dostanou ke hrobce je dlouhý oproti tomu jak je finále divně krátké a upřímně si myslím, že mohlo být více napínavé. Úplně mi nesedlo zasazení Alicii, ikdyž určitá podoba s herní předlohou Lary tam je. Podle mého se film dal natáhnout ještě o půl hodinu a zasadit tam více z již zmíněné herní předlohy. Možná jsem měl akorát vysoká očekávání poté co jsem pár hodin před zhlédnutím zjistil, že má film předlohu v herním zpracování Tomb Raider, který podle mě byl velmi podařený kousek. A jelikož jsem ji nedávno hrál asi zvedla mi očekávání velice vysoko. Určitě bych tam nedával jejího otce, ty retrospektivní chvíle se mi líbili, ale ten zbytek... Za mě 68% bohužel ()

neskvik 

všechny recenze uživatele

Nebyt prvych 15 minut pridam jednu * navyse. Zaver filmu v jaskyni tomu tiez vela nepridava, iked stale mi to pride ako najlepsia sfilmovana verzia TR serie - do teraz. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Solidní,slušná,dobrá dobrodružná podívaná s Alicii Vikander. Záporák je též fajn ! Vizuál,akce ,triky ´= dost dobré,ale scénář,dialogy jsou horší ?! PS: závěrečné titulky jsou celkem hustýýýýýýýý PSS:Jestli dojde na pokračování,tak by mohlo být dost zajímavé ! ()

Sorafay 

všechny recenze uživatele

Chcela by som konečne vidieť film, ktorý, keď sa už robí podľa nejakej predlohy, tak sa toho snaží aspoň dajako držať. A nie mixovať všetko možné dohromady a veď ono to snáď nejako dopadne. Hlavná postava sa mi do tejto role vôbec nehodí. Je nesympatická, nevie sa poriadne tváriť. Ťažko povedať, či je to tým prihlúplym scenárom alebo len ňou alebo obojím, no tento film som dokázala zhliadnuť s veľkými obtiažami. Snáď sa niekedy dočkám niečoho, čo bude naozaj Tomb Raider a nie je zlátanina či vykrádačka a obsadené naozaj dobrou herečkou. ()

WazzapKal 

všechny recenze uživatele

Trvalo celkem dlouho než jsem se odhodlal kouknout na novýho Tomb Raidera. Ale musím říct že s Alicií Vikander se mi líbil asi víc něž s Anjelinou Jolie. Na těhlech hrách jsem vyrůstal a tohle mi přišlo o hodně věrněji zpracovaný než původní Tomb Raidery. Žádnej blockbuster to neni, ale nudit se nebudete. ()

skipik12 odpad!

všechny recenze uživatele

Uplna kokotina!!! Jako kdo vymejslel scenar??? Asi bambilion nesmyslu. Uz jen to jak to zacina- frajerka je v ringu tak to zacina, a zjistime ze nema ani na jablko. Pak ze detitsvi dostane po otci az kdyz podepise,ze je po smrti- to jako dcera, ktere zmizi multimiliardar nemuze bydlet v jeho dome, a nema ani pridelene penize? no to bych chtel vedet. Pak se dostane do Japonska a tvrda frajerka ktera trenuje MMA se necha obrat asi od 14ti letejch typku. A graduje to do nesmyslu a dalsich nesmyslu. Jako ze se v brutalni bouri vyrakvej mezi kamenama s lodi, a frajerku ani jedna vlna nerozmazne o sutry,ktere jsou vsude kolem- zkuste nekdo vylest pri pulmetrovejch vlnach na kamenitej brej, a garantuju vam, ze budete radi, kdyz budete jen hooodne sedreni. Nema smysl se poustet dal- proste je to tragedie,tragedie..... Uplne ztracene dve hodiny meho zivota.... aspon kdyby ty sceny akcni byly co k cemu, ten dej bych polk, ale takhle....ach jo ()

Sekyn 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tenhle film vzniknul a Tomb Raider má konečně solidní film a ne jen tu hromadu filmového odpadu, u kterého si někdo myslel, že stačí obsadit Angelínu a její předloze podobné vnady. Ale bohužel, čekal jsem víc. Alicia Vikander zde předvedla výborný výkon a pokud někdo kritizuje právě ji, je to nesmysl. Bohužel ale ani ona (stejně jako Angelína) nedokázala převáhnout pomyslnou misku vah a dostat tak film mezi výborné. Miska obsahující špatný scénář a množsví zbytečných a nic neříkajících scén byla prostě těžší. Uznejte: představte si, že jste chlap, který opustí svůj život, svůj majetek a co víc svou malou dceru a obětuje se pro svou vizi záchrany světa. Prosedí 7 let na ostrově, kde vlastně neudělá vůbec nic. A pak jen stojí a kouká jak jeho dcera otevírá dveře, kvůli kterým aby zůstali zavřené to všechno vlastně podniknul. A ona je zas ochotná je otevřít a riskovat zamoření světa kvůli tatíkovi, který jí vlastně opustil, aby ty dveře zůstaly zavřený. A to hlavně proto, aby ho nezabili. A když už tam uvnitř zjistěj, že je to fakt průser a svět by na to umřel, tak si tatík stejně natáhne brka a celá ta estráda u který jste strávili čas byla úplně k ničemu. A nebo ta tupost skopnou žebřík natažený přes propast, když jste přes něj ještě nepřešli zpátky. Chápu, že bylo třeba zastavit záporáka, ale dle situace nebyl problém přeběhnou na druhou stranu a shodit žebřík - nebo ještě lepší - shodit žebřík i s tím hajzlíkem. Tomu prostě nejde dát víc jak 3 * . Pokračování se nebráním, ale doufám, že se toho ujme někdo více kreativní. Protože mohla to být pecka a byla to spíš nuda. ()

teekanee 

všechny recenze uživatele

Zábavná akční jízda, která určitě neurazí a po celou dobu se budete dobře bavit. Akční scény jsou opravdu dobře natočené a herecké výkony jsou taky na vysoké úrovni. Bohužel samotnej scénář je nic moc a film mi přišel v prostřední části takovej moc uspěchanej. Taky bych filmu vytkl jistou předvídatelnost. Zklamanej, ale určitě nejsem, takže slušných 73% ()

pvt.Davids 

všechny recenze uživatele

Pro lidi co nehráli hru to bude dobrej, odpočinkovej, (myšleno nepřemýšlet nad tím kam zmizela místnost bez podlahy při útěku z Hrobky) film s nádechem Indiana Jonese. Gamer který hrál hru, bude zklamaný co všechno tvůrci vynechali, ať už prvotní uvítání Lary na ostrově (útěk z jeskyně) dále Epická scéna o vyslání nouzového signálu z věže a poté podle mě ten nejdůležitější moment, zodpovězení otázky - Proč vlastně nelze opustit ostrov? Člověk si pak říká, proč love story jako TITANIC má 3 hodiny a Tomb Rider který, má co do děje a charakterů také hodně nabídnout, má pouze 120 min. Pro mne zklamání. ()

Fibonacci 

všechny recenze uživatele

štandardný, dobrý pozeratelný dobrodružný pribeh so sympatickou larou (celkom slušná náhrada za angelinu) a jasnou pointou už v prvých minútach. ale o to tu neide. bolo to fajn a aj také filmy si potrebujeme pozrieť, takže ja som spoko. + mi to pripominalo hru uncharted, takže ako vravi danko: ,,ja si to uživam, ja sa citim dobre." ()

srotak 

všechny recenze uživatele

Na mladý, věčné upocený, v bahně se válející gymnastky se prostě kouká dobře. Fanda si k tomu přidá ještě trochu tý omáčky jako sektu impotentů snažící se zničit svět, znovunalezení dávno ztraceného otce a podobný klišé a ejhle jednoduchá zábava na nedělní odpoledne je na světě. ()

princeznaaur 

všechny recenze uživatele

teda čekala jsem víc, i když o akční scény nebyla nouze, přesto jsem se u nich nudila, neb by tyto nástrahy žádný smrtelník nepřežil.čeho je moc, toho je příliš. ()

zuzlon 

všechny recenze uživatele

Svižný a neangelinovský. Stejně tak hlavní představitelka. Intelekt převyšuje fyzično. Rozhodně doporučuji a těším se na pokračování. Vzhledem k závěru filmu na sebe nenechá dlouho čekat. ()

Bixbi 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu ano je to solidní zábava, ale na druhou stranu tam není absolutně žádná originalita tečka. Tři hvězdy za to, že jsem asi přehnaně heterosexuální maniak, toužící po každé nové tváři ve filmosvětě. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Hlavnej predstavitelke chybaju k pravej Lare neodmyslitelne "PREDNOSTi" (predloha z hry urcite nema taketo "pidi" (.)(.) , takze hviezda dole, ale inak pozriet sa to dalo. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Všetky mýty majú skutočné korene." Keď v roku 2013 začal reštart hernej série Lary Croft, pod názvom Tomb Raider, bolo to to pravé, čo už mŕtva herná séria potrebovala. Začiatky Lary ako mladučkej archeologičky, či skôr vykrádačky hrobov, ktorá je bez prípravy hodená do víru udalostí a násilia na ceste za bájnou japonskou kráľovnou Himiko. Prvotriedna akcia, atmosféra, utrpenie - to všetko stálo za znovuzrodením legendy, ktorá má už čoskoro na svedomí tretí diel. Bolo len otázkou času, kedy sa to niekto bude snažiť priviesť aj na strieborné plátno. Bol som pripravený na základe reakcií z môjho okolia tento "herný" film zakopať pod zem, ale to úplne nemôžem. Veľmi mi to pripomína Prince of Persia: The Sands of Time, kde bol tiež veľký potenciál len nie zvládnutý do dokonalosti. Oceňujem, že sa autori snažili previesť známy herný námet s novým scenárom, ktorý však ku koncu strácal kreativitu a nápad (zabitie záporáka ala The Rock). Útek z tábora bola skoro ako vystrihnutá z hry - čo bolo príjemný pomrknutím. A čo Alicia v úlohe Lary? Bolo to celkom príjemné prekvapenie. Bolo na nej vidieť, že tréning absolvovala skutočne poriadny a v podstate tiahla celý snímok sama. Hodnotenie je tak na tri a pol hviezdy, ale keďže som sa nenudil po celý čas, tak štvorka je zaslúžená. ()

Shakal4972 

všechny recenze uživatele

Naozaj sa mi to páčilo. Dnes viem, že Alica zvládla úlohu na výbornú a do role Lary Croft sa jednoducho hodila. Moju doterajšiu favoritku (Angelinu) tak odsunula na druhú koľaj. Príbeh bol nápadite podobný s hernou predlohou. Poviem, tiež OK. Opäť to ale bolo veľa povedaného na malom časovom priestore. Do necelých 2 hodín tak bolo silou mocou nastrkané všetko čo robí Tomb Raidera - Tomb Raiderom. Záver príbehu pre mňa trošku sklamaním. Ale nechcem prezrádzať viac. Za mňa ale 4 hviezdy určite. Bolo to pekné. ()

Související novinky

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

Vary přivítají Alicii Vikander a Ewana McGregora

13.06.2023

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech už nám klepe na dveře, vše vypukne na přelomu června a července, kdy lázeňské město opět zaplní davy nadšených filmových fanoušků i… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Druhý Tomb Raider je mrtvý

Druhý Tomb Raider je mrtvý

29.07.2022

Adaptace herní série Tomb Raider se bude oficiálně znovu rebootovat. Chystané pokračování s Aliciou Vikander (Jason Bourne) se tak bohužel ruší, jelikož studio MGM, které bylo nedávno koupeno… (více)

Reklama

Reklama