Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh o populárním superhrdinovi ze stáje DC Comics odhaluje původ Arthura Curryho (Jason Momoa), napůl člověka, napůl obyvatele bájné Atlantidy, kterého jeho životní cesta přiměje čelit pravdě nejen o tom, kým ve skutečnosti je, ale zároveň prověří, zdali je hoden stát se tím, pro co byl zrozen… králem. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 217)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po všemožném konverzačním a filozofickém hnoji, kreré nám pravidelně blije warnerovská DC stáj, konečně pořádná komiksovka, u které se i navzdory přepálené stopáži divák nenudí. Wan je borec, který ví, co lidi od žánrových filmů očekávají ... a navíc si dokáže pohlídat i triky (zdravíme neumětely, kteří dělali na Black Pantherovi), takže je radost na ty jedničky a nuly koukat. Hodně doufám, že Wan s akčními filmy neskončil, koneckonců i jeho entry do série Fast & Furious mělo větší koule, než býk na tvrdolínu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli by se dal Eastwood označit Warnery rodinným zlatem, tak James Wan je minimálně rodinným stříbrem. Vzít si béčkovou komiksovou látku a dokázat z ní vytvořit z ní nejzajímavější Star Wars poslední dekády. To už není jen o štěstí. Aquaman ač se to tak před léty nejevilo uspěl na plné čáře. S druhým dílem rozhodně netřeba spěchat. Mám takový pocit že DC nakonec přecejen budou adekvátní konkurencí pro Marvel. Casting se rozhodně povedl. PS: Hraje v tom i Hodňák Akerman. 75% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Esence dobrodružství, jaká tu dlouho nebyla a jakou chodím do kina dodnes hledat, napsaná na míru neotesanému polohavajanovi s nejsympatičtější dávkou čirého testosteronu v kapse. V návalu nadšení nad parádními efekty, neutišitelným tempem i trefným obsazením rád zapomenu, jak moc se výpravou a kombinací komiksových námětů jde k marvelovským sousedům, konkrétně k Thorovi a Black Pantherovi. Pro jednou ale takové napodobování vychází dokonale, snad protože snadno ukazuje vlastní tvář a při každé větší atrakci (souboj bratrů, Sicílie, Hlubiny) ukazuje, kolik srdce a elánu do něj tvůrci v čele s Jamesem Wanem dali. Proto přeji hodně štěstí věčným reptalům, kteří nejhlasitěji brblali, že se adaptace komiksů od DC berou příliš vážně, aby teď stejně intenzivně namítali něco o bezstarostných omalovánkách. Já sám ale po Wonder Woman definitivně říkám, že cesta nekonečně provázaných světů a týmu je v tomhle vesmíru pasé a právě nápadité sólovky, do poslední minuty těžící svůj vděčný svět, jsou tou správnou cestou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že snímok "Aquaman" je určený prioritne čitateľom komixov. Pochopil som, že to nie je natočené pre bežného mainstreamového popcornového kino diváka. Je to film, ktorí dokážu plne oceniť iba ortodoxní obdivovatelia americkej komixovej tvorby. Ja medzi nich nepatrím, ale rád sa nechám unášať do sveta fantázie, kde je možné úplne všetko. Takže som sa ani pri jeho stoštyridsaťtri dlhej minutáži nenudil. Bolo to úžasné podmorské dobrodružstvo plné sýtych farieb, dychberúcich obrazov a s príbehom, ktorý skončí dobre. Zrejme preto, že mám v sebe stále hravosť a zostatky detskej duše, tak som nebol sklamaný. No podotknem tiež aj fakt, že kvôli mojej ignoráncii ku tvorbe takých komixových veličín ako DC Comics alebo Marvel, som z toho ani nepadol na zadok. Bol to skrátka dobrý akčný fantasy film, ktorý ma zaujal predovšetkým svojim bombastickým vizuálnym spracovaním. *** ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film z ranku vypni, nebo budeš vypnut. Vizuálně neskutečný achievement, který pravděpodobně nemá v současnosti řemeslnou konkurenci a hrdě zadupává předchozí DC věci i cokoli od Marvelu. Vypravěčsky už je to mnohem horší a Aquaman je víceméně funkčně nefunkční slátanina všeho možného, kde se buď mluví v rádoby hláškách nebo kýčovitých proklamacích (chudák Nicole). Amber samozřejmě zralá na porno tape, Momoa užívá kariérní highlight. Wan totálně nezná míru, což je při přebujelé stopáži skoro na sanitku. Každopádně něco, co se nevidí každý den. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (75)

  • Ve flashbacích má náctiletý Arthur jediné tetování na předloktí. Jde přitom o skutečné tetování herce Jasona Momoy (Aquaman). Podle jeho výkladu má symbolizovat žraločí zuby. (TaNya_)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney

04.06.2022

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Reklama

Reklama