Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Pichanie nožom v uliciach malého mestečka už dávno vyšlo z módy, no jeden starecký maniak sa to snaží napraviť. Dej je načisto priehľadný, prekvapila ma jedine smrť šerifa. Inak úplne rovnaká schéma, v ktorej prežije len Jamie Lee. A prečo? Pretože sa ako jediná snažila braniť, utekať, skrátka robiť niečo proti tomu, aby ju ten starec opíchal nožom. Veľakrát si pri sledovaní poviete "bože, veď je to len dedo!" Ale zase vo filme nechýba napätie, pár sexí teen dievčat, hudba z prvého dielu a morbídne vraždy. Celkovo v pohode, ale snaď sa už prípadného pokračovania nedočkáme. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Kvůli fajn atmo a gore scénám bych dal 4 hvězdy, ALE za ty nelogický stupidity na konci je to o hvězdu míň. SPOILER! Tvl. když jsem v bunkru s celou zbrojnicí a nejsem schopnej po jedný z bouchaček ani sáhnout a vystřelit z ní, maj hlavní pipiny zařvat. A když mám Michaela před sebou a místo, abych mu prostě vystřelil mozek, vyhodím do povětří svůj vlastní barák, maj hlavní pipiny zařvat. Nic jinýho si v tomhle "zprasování" ani nezasloužej. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem se bavil. Krásně staromilský horor, který je okořeněn prvky moderní dynamiky. Pěkně se na to kouká a je to trochu dementní. I tak jsem překvapen, že návrat Michaela Myerse neskončil kolosálním průserem. Jen tedy k té Jamie nebyl čas příliš laskavý... ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Paródia na Halloween? Alebo toto už dnešnému divákovi stačí na to, aby sa úprimne zabával? Bez neuveriteľnej stupidity všetkých postáv by tento film ani nemohol vzniknúť. Takto vyzerá súboj na život a na smrť štvorciferného a dvojciferného IQ. ()

pryskuda 

všechny recenze uživatele

Modlila jsem se aby ho konečně zabila, ale ne proto aby byl mrtvý, ale aby už další pokračování nenatočili...miluji tě, taky tě miluji, miluji tě, taky tě miluji....blablabla ()

honzic 

všechny recenze uživatele

I přes zajímavé pasáže tento díl působí málo emočním dojmem, prostě ty postavy člověk dostatečně nevezme a jejich osud je mu naprosto ukradený, nehledě na slabé herecké výkony, kdy ti herci hráli jako amatéři. I závěr je celkem nuda a nepomůže ani kvalitní obraz a kamera, zvuk je starý dobrý ohraný ze starých dílů. Prostě podle mne díl skoro zbytečný, který nepřináší nic nového a už vůbec nic převratného, na co by chtěl člověk koukat znovu. Hodnocení: 60 % ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Od tohto v podstate remake pokračovania som čakal asi trochu viac. Gordon Green síce vyskladal slušnú partiu hercov a dosť sa aj drží povestnej ponurej atmosféry, avšak už samotný dej a aj samotné scény ako také mi už prišli ako prevarená kaša, ktorú sme už videli v množstve pokračovaní predtým. Potešil návrat Jamie Lee Curtis, ktorá tomu dodala tú nostalgickú nôtu, inak ale len lepší nadpriemer v rámci žánru. 60 % ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Již jedenáctý Halloween překvapivě dokáže dojmout, a vyděsit - a teď to jen typuji (fanoušci Michaela Myerse musely být úplně nadšení), pro mě zůstal jen velmi dobře provedený slasher. S hodně zapamatovatelnými scénami. Michael tu navíc funguje lépe než ve většině svých starších filmech. Fakt překvapení. Bohužel, jak je ale první polovina filmu skvělá, tak ta druhá už je jen obyčejný slasher. Ale jinak se mi to líbilo, jeden z nejlepších dílů. A má to vynikající závěr! ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Velmi povedenej rozjezd rebootu... Myers i v pokročilém věku zůstává stejným smrtícím strojem bez emocí. Škoda, že další díl šel kvalitou hodně dolů. ()

Kebabkony 

všechny recenze uživatele

Nový Halloween mi nepřišel tak děsivý jako z roku 1978, ale i tak nám toho přinesl hodně.V každém případě jsem si ho moc užil , nejen že byl skvěle napsanej scénář, ale také skvělá hudba od režiséra prvního Halloweenu Johna Carpentra. Plusy-líbí se mi že hlavní vrah (Michael Myers) nic neříká, nikdy neběží, a když dokončí svoje dílo tak se během sekundy vypaří přitom je to dvou metrovej týpek, kterej dokáže lámat vazy i holýma rukama.Celý film nemá žádné slabé místo.Není zdlouhavý a i přesto si tento film užijete. 8/10 ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Výsledek, jaký jsem si přál! Skvěle se daří skládat poctu originálu, což hodně stojí na budování napětí, retro feelingu a pomalému tempu. To si užije hlavně nefalšovaný fanoušek, avšak klasický konzumní divák bude znuděn. Co si ovšem užije každý, je práce s postavami, která se vymyká největším hororovým klišé. Postavy nepředstavují pouhou kořist, ale osobu s vlastním charakterem. Bojíte se o každého, i když tušíte, že skončí na jatkách. Nejvíce však vyčnívá postava Laurie, které se "nečekaně" dostává největší péče. Oproti originálu se jedná o třikrát působivější postavu, skvěle se s ní pracuje v příběhu a jako zasloužený bonus jsme se dočkali také výborného hereckého talentu Jamie Lee Curtis. Ta by navíc v klidu utáhla i nějakou tu oscarovku. Ale co hlavní bubák? Už první moment vás přesvědčí, že ani u této nejhlavnější položky filmu tvůrci znovu nezklamali. Vlastně ani nevím, co bych na tomto měl vůbec kritizovat, protože jsem dostal přesně to, v co jsem doufal. Důstojné pokračování, které dokáže pořádně zapůsobit. Avšak stále platí následující...čím větší fanoušek, tím větší nadšení. ()

RMN88 

všechny recenze uživatele

Poté co se tu objevilo Halloween Roba Zombieho, tak jsem přestal definitivně věřit v nové horory, ale teď se tu objevilo něco na co jsem už čekal dlouho. I když první 3 minuty jsem přestal věřit v tento Halloween, ale objevilo se tu Intro a soundtrack a to mě uklidnilo. Nejlepší film roku! Jeden z nejlepších hororů! V tomhle filmu je mnoho odkazů na původní Halloween. Jestli něco špatného na tomto filmu bylo, tak já jsem nic (kromě začátku) neviděl! Běžte na něj do kina, stáhněte si ho, kupte si ho, ale prostě ho musíte vidět! Je to typ hororů u kterého se budete bát, ale ne díky Jumpscarů, ale díky skvělé strašidelné atmosféře! Bojím se i říct, že tohle je o maličko lepší než originál z 78 (ale...udělejte si obrázek sami). ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Když pominu,tupost zdejších postav, která je ovšem pro žánr vyvražďovaček docela typická, tak to dopadlo docela dobře. Nejlepší na filmu je hudba, která je zdařilou variací té původní. Bohužel mi však nepřišel, moc děsivý, což je u hororu docela zásadní. Možná je to už otupělostí. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Prácu zvládli filmári solídne, hudba, strih, kamera. Ok. problém nastáva s odflaknutim scenaristickych detailov. Mohlo to byť o hviezdu lepšie, keby si nerobili srandu z Michala. On je pán a publikum sa ma báť a nie smiať. Je to celkom slušný návrat k legende, no čakal som viac. Viac psycho, temnoty. Niektoré pasaze dlhé a zbytočne. Videné v kine ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama