Reklama

Reklama

Záměna

(seriál)
  • USA Switched at Birth
Drama / Rodinný / Romantický
USA, (2011–2017), 73 h 20 min (Minutáž: 41–63 min)

Tvůrci:

Lizzy Weiss

Hudba:

John Swihart

Hrají:

Katie Leclerc, Vanessa Marano, Constance Marie, D. W. Moffett, Lea Thompson, Lucas Grabeel, Ryan Lane, Sean Berdy, Jason Brooks, Blair Redford, Austin Butler (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(103)

Obsahy(1)

Když dvě dospívající dívky, Bay a Daphne, zjistí, že byly při narození vyměněny, obrátí to jejich životy vzhůru nohama. Bay žije s rodiči a bratrem v přepychové vile a neslyšící Daphne s matkou a babičkou v chudinské čtvrti. Přesto se však jejich rodiny dohodnou na společném bydlení, aby si tak všichni mohli vynahradit ztracený čas. (alyssa18)

(více)

Recenze (32)

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá u všeho, co není komedie: začátek dobrý, následuje vaření z vody. První série je zábavná, přichází se zajímavým námětem, nečekanými zvraty, napínavými a zajímavými zápletkami. V druhé série to všechno oslabuje, ve třetí ještě víc a 4. série už je v podstatě tragédie. Seriál se snaží strašně moralizovat. "Popularizuje" nejrůznější společenské, životní a zdravotní problémy a nemoci. Většina postav začíná mít absolutně nesmyslné uvažování a chování. Přehnaně vyhrocené situace, z mouchy se dělají velbloudi. Všichni se chovají jak ubrečená puberťačka. Každá prkotina, nad kterou normální člověk mávne rukou, je tu vyzdvihována a opěvována jako megadramatická událost mezinárodního významu. Když přihlédnu k hodně povedené první sérii a vše zprůměruju, tak to jsou plus mínus 3 hvězdičky. No, možná spíš 2,5. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Neustále se vracet do minulosti, říkat si, jak mohlo všechno být jinak, kdyby.., čelit nepřízni osudu, lpět na svých blízkých a kamarádech, pomoci někomu v obtížné situaci, jen si užívat života, věnovat se svým snům, vzdorovat autoritám. Ať už se dotyčný vymyká komukoli a čemukoli, neměla by to pro něj být žádná překážka. Více perspektiv na jedno a to samé, čímž divák lépe pochopí, co mu postavy chtěly sdělit, jaké si z toho vzít ponaučení. Zakládá se to na reálných problémech společnosti, nechybí tu humor a z toho plynoucí zábava, která to povznáší až na úroveň nesmírně neotřelého počinu. Nejdůležitější je ale bezesporu vztah obou matek a jejich dcer, okolo nichž se děj po většinu seriálu točí. Prostor dostávají i všichni ostatní, kteří se nějakou měrou podíleli na směřování ústřední dvojice mladých hrdinek. Charaktery zmíněných dívek podléhají momentálním emocím, nechávají se unášet děním. Skrze jednotlivé série tak vidíme dostatečnou hloubku celého vyprávění, navíc provázaného, jak jen to jde. Switched at Birth by v našich končinách prospěl kvalitní český dabing, dále doplněný o opravdu precizní titulky v momentech, kdy má hlavní slovo znaková řeč. Skvost neuvěřitelného kalibru, o němž jsem dlouhá léta neměl ani ponětí. ()

Reklama

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Pecka, vážně výborné! Nečekal jsem to, ale o to pro mě bylo větší překvapení, když jsem zhlédl prvních pár dílů a byl tak..no ano, opravdu unešen. Nejenom že mě dostalo to propojení dvou světů, slyšících a neslyšících, ale i jednotlivé postavy ať se vám zdají jakkoliv napsané, příběh, zápletky, hercké výkony, spolu tvoří velmi pěkný seriál...P.S. Předchozí slova popisují seriál do desátého dílu první série, poté nástává postupný obrat o 180 stupňů...škoda :/ ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem úplně fanynka teen seriálů, tento mě zaujal především tím, že se zabývá problematikou neslyšících. To je určitě něco, s čím jsem se v seriálech zatím nesetkala a co je zde zpracováno pro mě velice sympaticky a lidsky. Měla jsem tak možnost nahlédnout do úplně jiného světa, kde jsou důležitější jiné věci, než co kdo říká a skrze tyto odlišné hodnoty i reflektovat sebe a to, jak automatická mi přijde možnost vše vyjadřovat slovy. Nejvíc se mi líbily hádky pouze ve znakové řeči, to byla rychlost:) Pokud bych měla něco kritizovat, tak je to typicky neodpovídající věk herců. Vanesse Marano bylo v době natáčení 19, což ještě není tak zlé, ale Katie Leclerc 25 let, což je opravdu na roli šestnáctky poměrně znatelný rozdíl. A podobně i u dalších "teenagerů." To je vážně tak málo herců a hereček, že není možné vybrat někoho, kdo odpovídá údajnému věku v seriálu?? ()

michy9073 

všechny recenze uživatele

Na Switched at Birth se mi hrozně líbí, že není jako ostatní teen seriály. Polovina seriálu je ve znakovém jazyce, což mě nikdy nenapadlo, že by mě mohlo až tak zaujmout. Díky němu je možné vidět život i z perspektivy hluchých a to určitě stojí za to. Dokonce se něco z ASL dá pochytit, slova jako láska, máma, táta, ano, ne... Sice by tam mohlo být méně vztahových dramat, protože jich je tam více než požehnaně, ale už to k tomu zkrátka tak nějak patří. :D Kennishovi a Vasquezovi si prostě ani v jedné epizodě neodpočinou, tvůrci jsou až moc škodolibí. Jako celek to ale na mě působí moc dobře, velmi návykový seriál... :D Těším se na pátou sérii a pevně doufám, že Bay a Emmett skončí spolu... :D ()

Galerie (285)

Zajímavosti (7)

  • Kathryn Kennishová (Lea Thompsonová) v seriálu napsala knihu o výměně. V USA byla později kniha uvedena i ve skutečnosti. (Dlee)
  • Když seriál začal, mělo být Bay a Daphne 15 let. Ve skutečnosti představitelce Bay (Vanessa Marano) bylo 18 let a představitelce Daphne (Katie Leclerc) 24 let. (michy9073)

Reklama

Reklama