Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 2
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (1 416)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám radost z toho, že se o židovsko-bankovní Hydře natočil film a ukázal tak světu, kam spěje naše civilizace. Na druhou stranu jsem tradičně smutný z toho, že jakákoli zmínka o NWO již nyní bude zlehčená tím, že to říkali ve filmu nevalné historické věrnosti. Ať tak či onak, tak mne tedy druhý emerický kapitán pobavil dostatečně. Víkem od popelnice se oháněl naprosto světově a tak zbývá jen doufat, že příště vezme do ruky celou popelnici a snít o tom, že Hydra dostane po palici rovnou kontejnerem. To bych si snad takovou bublinovou omalovánku i přečetl, což jsem neučinil od raných dob Myšpulína s Fifinkou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Soudruhům v Marvelu se neustále daří nejen svůj komiksový svět superhrdinů rozšiřovat, ale také v jednotlivých adaptacích neustále přicházet s něčím alespoň trochu novým. Druhá rána amerického kapitána potěší svou lehce bondovsky laděnou špionážní zápletkou připomínající thrillery ze staré školy. Právě u toho bych ale ocenil prohloubení pocitu paranoie, kdy není jasné, kdo se účastní jakého spiknutí a komu věřit. Film poměrně snadno sklouzne k megalomanské akci, která je místy chaoticky sestříhaná. Rychlým střihem a třesavou kamerou se obvykle zakrývají nedokonalosti v choreografii či tricích, Kapitán Amerika však tohle určitě neměl za potřebí, a proto to trochu zamrzí. Přesto akce vypadá velmi dobře, střet superhrdinů má šťávu, nicméně nejsou mi moc jasná "fyzikální" pravidla, co se může a co ne, resp. co Kapitán ustojí a co jeho život naopak ohrožuje. Jako divák pak nevím, kdy se mám o něj strachovat a kdy si můžu bezstarostně hrát v přítmí kina kapesní kulečník... 7/10 ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Marvel je sekta, navenek přístupná všem a otevřená nekonvenčním duším, pro které se budování jejich vesmíru může stát vrcholnou štací, ale vevnitř je svázána tvrdou doktrínou o neomylnosti Kevina Feigeho a neochotě popustit uzdu alespoň u jediné značky. Cap do toho našlápne docela nekompromisně a dlouho se drží, kontaktní souboje jsou po dlouhé době zase cool, děj není pitomou omalovánkou tradičních klišé a hlavní záporák nastoupí s opravdu nevídanou razancí (skvěle podpořenou Jackmanovým hudebním motivem). Blbý je, že se musí ctít velkolepá destrukční pravidla a v závěru se tak vše sesype do tradičního bordelu 0 1 a thrillerová hra na starosvětskou notu zhořkne během pár okamžiků (navíc přestane být přehledná). Věřím, že Russovci měli hodně volnou tvůrčí ruku na place, ale tahle betonová dramaturgie na léta dopředu musí vést zákonitě do pekel. [Docela by mě zajímalo, jak Shane Black v IM3 prokličkoval, tady se to skoro 100 minut daří víceméně taky.] ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že zrovná já si oblíbím komiksovýho hrdinu, jehož hlavním popiskem je - slušňák. Sámo, že normálně radši šáhnu po nějakým drsňákovi typu Hellboye nebo Lokiho. Už první díl mě překvapil tím, že se mi líbil, hlavně ale zásluhou Chrise Evanse, kterej nějakým záhadným způsobem dokázal z tohohle americkýho Míry Dušína udělat sympatickou postavu, která nepostrádá vtip a který člověk fandí. Sice se mi mnohem víc zamlouvala retro atmosféra prvního dílu, protože to byl vítanej oddych od moderních komiksáren napěchovanejch futuro high-tech hračičkama, ale i v tý přítomnosti se to dalo. Co víc, normálně nemám ráda Scarlett Johansson, ale tady byla zcela boží. Vadila mi snad jen postava černocha s křídlama, nešel z něj respekt, spíš smích a hodil by se tak max. do nějakejch X-menů. Redford, Jackson i Stan na jedničku, taky hudba výborná. Tu jednu * sráží jen dojezd, jak se často říká - došel tomu trochu dech. I tak pro mě Kapitán Amerika zůstává sympaťákem, dobrá práce Chrisi, těším se na třetí díl! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný s propracovanou akcí i příběhem, vyzdvihl bych především scénu ve výtahu a to jak se snaží Samuel Jackson uniknout pronásledovatelům. Jediné co se mi fakt nelíbilo je, že do kapitána se pravidelně střílí a vše kolem něj vybuchuje a nikdy neměl ani škrábanec a pak na konci po něm Bucky 3x vystřelí z normální pistolky pravděpodobně i slabé ráže a způsobí kapitánovi téměř fatální zranění. Následně pak koráb i s kapitánem uvnitř spadne z nebes a vybouchne, ale to už kapitán nemá problém přežít. Na konec to alespoň trochu zachránili, ale vždy si všímám této nevyváženosti síly a nelíbí se mi to, stejně jako na začátku kapitána málem zmlátil jeden normální člověk a pak v infinity war si to kapitán rozdá s polobohem a dokáže zastavit jeho pěst a udržet několik sekund. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Chris Evans se musel před začátkem natáčení naučit moderní styl kombinovaných bojových umění, vycházející z parkouru, jiu-jitsu, karate a boxu, jelikož si režiséři práli, aby se Steve Rogers už přizpůsobil modernějšímu boji. (Terva)
  • Zápisník Steva Rogerse (Chris Evans) obsahuje fenomény, které během svého zmrazení "prošvihl". V seznamu je doslova uvedeno "Moon Landing, Berlin Wall (up+down), Steve Jobs (Apple), Disco, Thai Food, Star Wars/Trek, Nirvana (band), Rocky (Rocky II?)." V některých zemích se tento seznam liší. (aniabo)
  • Za Chrise Evanse (Steve Rogers/Captain America) zaskakovali při příliš nebezpečných scénách tři kaskadéři. Byli jimi Chris Brewster (uveden jako Christopher Brewster), Sam Hargrave (uveden jako Samuel Hargrave) a Daniel Hargrave. (Rominator)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama