Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve vtahující romanci mladičké, po vzdělání bažící (skoro)sufražetky se krásná Alicia cítila jako ryba ve vodě a nešlo si ji nezamilovat. Taktéž mi přišlo fascinující sledovat bláhové studenty, dychtivě dobrovolně rukující kvůli nějaké pochybné vidině cti, hrdinství a podobných nesmyslů. To trvalo zhruba do poloviny snímku, ten pak toho jakoby musel stihnout hrozně moc, takže emoční zápřah se přes záplavu silných událostí téměř vytratil, až zmizel při zcela nefunkčním pacifistickém projevu na závěr - kvůli kterému jsem definitivně sundal 4. hvězdičku, přestože zajímavých ženských pohledů na válečné běsy zpoza fronty, z ošetřoven a lazaretů, mnoho nemáme. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander. Jestli se kvůli něčemu či někomu vyplatí Testament of Youth vidět, tak je to právě ona, protože její výkon byl dechberoucí a nejspíš je to nejtalentovanější mladá herečka vůbec. Postavit film na ní byla šťastná volba a absolutorium zaslouží i kamera. Bohužel téma samo o sobě není tak úplně mým šálkem kávy, takže jsem se chtě nechtě občas nudil a nebýt dvou výše zmíněných důvodů, nejspíš bych hodnotil mnohem hůř. 65% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je autobiografický román vydaný roku 1933 (do češtiny zatím nebyl přeložen). Autorka Vera Brittain v knize líčí především dopad první světové války na život své rodiny. Román se již dočkal zpracování v podobě televizního seriálu (1979) i rozhlasové hry (1998). Roku 2009 byl oznámen vznik filmu pod záštitou producenta Davida Heymana (pracoval na Harry Potter sérii). Režie se ujal James Kent, pracující doposud jen pro televizi.  Náš příběh začíná roku 1914. Mladá dívka Vera (Alicia Vikander) a její bratr Edward (Taron Egerton) si užívají léto s přáteli Rolandem (Kit Harington) a Victorem (Colin Morgan). Vera je velmi emancipovaná a touží po studiu na Oxfordské univerzitě. Otec jí po dlouhém přemlouvání dovolí zúčastnit se přijímací zkoušky a dívka je skutečně přijata. Pod dozorem gardedámy se začne scházet s Rolandem, ve kterém našla zalíbení. Vypukne ale první světová válka a Roland s Edwardem odchází na frontu. Vera se nedokáže soustředit na studium, stane se tedy dobrovolnou sestrou. Roland požádá Veru o ruku, jejich svatbu ale překazí tragická událost. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno