Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je autobiografický román vydaný roku 1933 (do češtiny zatím nebyl přeložen). Autorka Vera Brittain v knize líčí především dopad první světové války na život své rodiny. Román se již dočkal zpracování v podobě televizního seriálu (1979) i rozhlasové hry (1998). Roku 2009 byl oznámen vznik filmu pod záštitou producenta Davida Heymana (pracoval na Harry Potter sérii). Režie se ujal James Kent, pracující doposud jen pro televizi.  Náš příběh začíná roku 1914. Mladá dívka Vera (Alicia Vikander) a její bratr Edward (Taron Egerton) si užívají léto s přáteli Rolandem (Kit Harington) a Victorem (Colin Morgan). Vera je velmi emancipovaná a touží po studiu na Oxfordské univerzitě. Otec jí po dlouhém přemlouvání dovolí zúčastnit se přijímací zkoušky a dívka je skutečně přijata. Pod dozorem gardedámy se začne scházet s Rolandem, ve kterém našla zalíbení. Vypukne ale první světová válka a Roland s Edwardem odchází na frontu. Vera se nedokáže soustředit na studium, stane se tedy dobrovolnou sestrou. Roland požádá Veru o ruku, jejich svatbu ale překazí tragická událost. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy vnímám dvěma způsoby. Buď mě film naprosto zaujme a jsem jím nadšen. Anebo je to hrozná nuda. A u Testamentu mládí se jedná o druhý případ. Nelze upřít snahu, protože podobné snímky dokážou být úspěšné, ale tady to bohužel nevyšlo. Nezaujalo mě to, nedokázalo mě to vtáhnout do příběhu a bylo mi fuk, co se jednotlivým postavám stane. Přiznám se, že jsem nevydržel koukat do konce, vypnul jsem to už někde v polovině filmu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama