Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně v pořádku, ale nic víc. Kde jednička byla novátorská a dvojka příběhově zajímavá, tam je trojka rutinní a papouškovská. Whannell sice ctí Wanovu práci a daří se mu produkovat povedené lekačky v uspokojivém množství, ale ve finále to s tou ctí spíše přehnal a závěrečné vymítání ducha už je recyklát nejkřečovitějšího charakteru. Co pak sejde na tom, že se na to hezky kouká a kameraman, režisér i hudební skladatel se spokojeně plácají po ramenou, když se v konečném součtu podíleli na filmu, který už vzhledem k jeho předchůdcům nikdo vidět nepotřebuje.....? Víceméně za snahu a poctivost 65%. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem slabota. Opravdu je vidět, že už to nedělal James Wan, docela zbytečný prequel. Většina postav je tam jiných. Nepřináší to nic nového a jen to recykluje staré nápady. Atmosféra je taky dost mizerná. Ta babka se akorát snaží zachránit mladou Quinn, kterou posedl zlý démon. Opět narážíme na nevěstu v černém. Takže se zase sice podíváme do temné dimenze, ale to je tak všechno. Lekačky taky nefungují. Aspoň víme, kde vzala ten svůj tým. "Já nechci umřít." ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To fakt umí současné horory pouze James Wan? Po loňské velice průměrné Annabelle a letošním (prý vyloženě sračkoidním) Sinisteru 2 už bych tomu i věřil. Naštěstí je tady pravá ruka hororového mága a to Leigh Whannell , který umí vést postavy, vtáhnout do děje a přibližit se předchozím dílům. Ačkoliv je tato "trojka" prequel, z děje to méně vnímavý divák prakticky nepozná a nejdůležitější je, že tentorkát už bohužel není na scéně fantastický Patrick Wilson, ovšem hlavní dvojka v roli otce a dcery je taktéž důstojná náhrada. Ačkoliv je Počátek plný laciných lekaček, má hororovou a především v druhé polovině jsem měl občas slušně nahnáno. Do análů se tento kousek téměř jistě nezapíše, ale jako taková jednohubka postačí a důstojně zakončuje jednu skvělou trilogii, i když vlastně netrilogii...81% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Zklamání jak hovado. Asi jsem dítě štěstěny, alespoň v tom, že mi toto uniklo v kinech, stejně jako The Gunman, který mě podobně zklamal. Od tohoto třetího Insidiousu jsem očekával snad horor roku 2015. Tyhle podobné a moderní duchařiny mě prostě žerou. V zajetí démonů, Insidious 1,2 (Wanové pecky – u mě za 5*), Temné nebe a dokonce i Annabelle, Vzkříšení démonů a remake Poltegreistu (u mě slabší 4*) mě bavili. Spousta kritiků si stěžuje, jak je to už ohrané a tak dále. Mě to baví pořád, ale zde jsem teda tvrdě narazil. Jednak připouštím, že už tu jistá ohranost je, ale já bych tento snímek zkritizoval spíše jinak. Leigh Whannell si poprvé zkusil režii, a to zde. No a výsledek ? Dost mizerný. Rozhodně ho nechci nějak moc kritizovat, už není, asi co točit co se týče těhle duchařin. Přesto to mohl zvládnout lépe. Mohl si pohrát s kamerou, to Wan umí nejlíp. Mohl více vygradovat lekačky, kterých jednak moc nebylo a nebyly až tak intenzivní – párkrát jsem se lekl, ale nebylo to ono. Třeba 1/3 filmu (cca půl hodiny) – otřesná nuda, nic mě nezaujalo, ani hlavní herečka. Nudná nehoda a tak se to táhlo ještě hodně dlouho. Třeba, pak už mě zaujalo, jak ji neznámí démoni odhodili z postele, pochroumali krk,… - to bylo dobré. Atmosféra byla celkem zajímavá v pokoji mladé dívky – jinač, to za moc nestálo. Třeba odeklínačka démonů, která se 2x v tomto snímku objevila v temnotě mezi démony – tak ta mě bavila, bohužel v těhle dvou scénách mě opět nic moc nechytlo. Až závěr začal být teprve zajímavý, ale rychle skončil. Hudba od Bishara byla opět skvělá – alespoň to se zachovalo v dobré kvalitě. Herci zahráli tak nějak normálně. No, takže Whannell to natočil dost obyčejně, což je velká škoda. Jsem dost zklamaný, předchozí dva díly byly pětihvězdné pecky. Tohle uzavírá trilogii dost mizerně. Nezbývá mi než na tenhle brak zapomenout. Tot vše. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Séria Insidious bude za 30 rokov vnímaná tak, ako je dnes séria Amityville Horror z osemdesiatych rokov, pri ktorej sa dnes možno len čudovať, prečo si niečo také nudné a smiešne vyslúžilo toľko pokračovaní a pozornosť publika. Insidious je ľakačkovová lunaparková atrakcia, ktorá spojením šokov a hlasitých zvukových efektov dokáže v prítmí kina dodať adrenalín do krvi, no inak je to banálna klišé báchorka. A ja - fanúšik fenoménu hororových sérii - budem podobne ako pri Amityville Horror pozerať každý diel a vedome pri tom trpieť viac ako hlavní hrdinovia posadnutí démonmi. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)
  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama