Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice silná trojka, ale pořád trojka. Na první díl to nemá (to by čekal jen blázen), ale s dvojkou je to skoro srovnatelné. Whannell používá tytéž postupy, co Wan (ten se tu mimochodem mihne v malé cameo roli), tudíž tu režisérskou výměnu možná ani nepocítíte. Alespoň ne znatelně. Whannell svýho kámoše okoukal s chirurgickou precizností, takže i tentokrát dokáže překvapit připraveného. Ten v momentu, kdy se kamera soustředí na tmavý kout místnosti a místo hudby se v sále rozezní hluboké ticho, tuší, že přijde jasná infarktovka. Ale ona nepřijde. A pokud ano, tak po delší době, než by čekal. Tohle rozhodně oceňuju, jelikož v hororu je tenhle faktor "napínání" důležitější, než levné lekačky. Avšak bohužel, i na ty dojde, a není jich zrovna málo. Naštěstí se v několika případech dostaví kýžený efekt "Baf - lek!" Ale abych se tu moc nevykecával... Vizuálně hodně fajn, i když celkově už ne tolik děsivé. Herecky sympatické, masky duchů správně hnusné (obzvlášť děda s dýchacím přístrojem) a překvapivě dojde i na férovku mezi Elise a starou známou "ženou v černém". Zúčtovací finále však nenabídne očekávanou adrenalinovou jízdu. Spíš jen průměrně děsivou vycházku po Dálavě. (60%) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož nechci být přehnaně kritický, což i tak zcela jistě z následujícího vyplyne, budu maximálně stručný. Whannelovi jsem plně důvěřoval, no vyšel z toho jako Koloběžka první. V rámci daných možností (vysoká laťka po Wanovi, režijní prvotina) obstává po technické stránce, i když jsem přeci jen očekával vedle nekopromisních jump scares o dost hutnější atmosféru, za to bohužel paradoxně selhává jako scénárista, což je pro mě velkým zklamáním. V tomto smyslu jsem dost překvapený doposavadním červeným hodnocením, protože pokud byl spin off Annabelle označen za film zbytečný, pak ani nevím, jak pojmenovat tento "Počátek", o v tomto smyslu dementním českém názvu ani nemluvě. Holt, značka asi v tomto případě píše písmem řádně potučněným. A abych dokázal, že jsem se (bohužel) v kině i nahlas rozesmál, dovolil jsem si tady střihnout malou parodii na Lin Shaye a The Further. Celkově zhodnotím stejně jako spin off, který byl řemeslně slabší, ale dle mýho měl ve výsledku větší smysl než Insidious 3. Stačilo, je čas jít o dům dál.....a včera bylo pozdě. 70% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejslabší část velmi průměrné série, která měla skončit už po jedničce. Dvě třetiny filmu se nic strašidelného neděje a navíc jsou k uzoufání nudné. Jediným světlým bodem téhle ptákoviny je skvělá Lin Shayeová. Nebaví mě se pořád opakovat, že duchařiny posledních let nestojí za nic - a stále je zkouším v domnění, že se nějaká pěkná najde. Bez nápadu, atmosféry....a naprosto nestrašidelné (což by měl horror ze své podstaty být). Jestli se u tohohle někdo bojí, tak klobouk dolů. Ani nápad s okem v krku není nic nového - podobných obrázků, vzniklých dávno před sérií Insidous, najdete na internetu spousty... Film, který rozhodně nedoporučuji. p.s. červený čertík Jack ve mně vyvolal nekontrolovatelný výbuch smíchu... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $52,218,558Tržby Celosvetovo $112,983,889 Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,673,943Tržby za predaj DVD v USA $2,822,076║ aj keď takýchto duchárskych hororov je už nespočet a je len ťažko niečo nové v tomto smere ponúknuť, tak tento má slušnú temnú atmosféru a lakačiek aj nad mieru, veru v kine to každú chvíľu zahučalo strachom, podarené publikum, pár krát som sa veru aj ja mykol /videl v kine: 60%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem slabota. Opravdu je vidět, že už to nedělal James Wan, docela zbytečný prequel. Většina postav je tam jiných. Nepřináší to nic nového a jen to recykluje staré nápady. Atmosféra je taky dost mizerná. Ta babka se akorát snaží zachránit mladou Quinn, kterou posedl zlý démon. Opět narážíme na nevěstu v černém. Takže se zase sice podíváme do temné dimenze, ale to je tak všechno. Lekačky taky nefungují. Aspoň víme, kde vzala ten svůj tým. "Já nechci umřít." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama