Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Určitě půjdu proti davu, ale jedničku i dvojku považuju za průměrný horor a rozhodně se neztotožňuju s tak vysokým hodnocením. V případě tohoto pokračování Leigh Whannell (alias Adam ze Saw) udělal asi něco trochu jinak, protože se mu povedlo atmosféru opravdu těžce zahustit a musím říct, že místy jsem se fakt bál. Podle mě nejlepší Insidious, ale nebudu se zlobit, když se mnou nebudete souhlasit. :-))) 75% ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak došlo i na opětovné pouštění třetího dílu. Ten jsem kdysi ohodnotil pouze třemi hvězdami, ale je to mnohem lepší, než si pamatuji. Nutno říci, že jsem na tento film neměl náladu ani dnes a stejně mi to nebránilo vylepšit hodnocení. Kvalitou se dá tento Insidious bezesporu přirovnat k předchozím dvěma filmům a v některých ohledech je dokonce oba strčí do kapsy. Stále velmi temné a strašidelné. Možná, v lepším rozpoložení bych zde viděl potenciál i na 5*. 78% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejslabší část velmi průměrné série, která měla skončit už po jedničce. Dvě třetiny filmu se nic strašidelného neděje a navíc jsou k uzoufání nudné. Jediným světlým bodem téhle ptákoviny je skvělá Lin Shayeová. Nebaví mě se pořád opakovat, že duchařiny posledních let nestojí za nic - a stále je zkouším v domnění, že se nějaká pěkná najde. Bez nápadu, atmosféry....a naprosto nestrašidelné (což by měl horror ze své podstaty být). Jestli se u tohohle někdo bojí, tak klobouk dolů. Ani nápad s okem v krku není nic nového - podobných obrázků, vzniklých dávno před sérií Insidous, najdete na internetu spousty... Film, který rozhodně nedoporučuji. p.s. červený čertík Jack ve mně vyvolal nekontrolovatelný výbuch smíchu... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Réžijný debut scenáristu a zároveň herca Leigha Whannella, ktorý si zahral v horrore SAW : Hra o prežitie pod taktovkou MENTORA Jamesa Wana, ktorého považujem za odborníka na tento žáner, nemá skrátka konkurenciu. Bohužiaľ, Leigh sa od neho nič nepriučil, nepôjde ani v jeho stopách, lebo tretí dieľ série Insidious je naozaj zlý príklad dobrého horroru, ktorý vystraší, síce niekoľko infarktových scén som zachytil, t.j zľakol som sa ako malé decko, ale okrem toho je tento film strašne stupidný, lebo herci sú o ničom, najmä Dermot Mulroney je extrémne suchý, toto je vôbec herecký výkon ? Jedine film zachraňuje Lin Shaye, ktorá podstupuje najťažšiu ťarchu na svojom pleci, potom sa film divne zvrtne do pátosu, skôr som sa smial, ako bál... Najslabší dieľ série, pričom už len venovať tomu čas, je zbytočné... Dá sa to v zdraví prežiť, ale málokto vie dnes nakrútiť horror, ktorý by nebol na smiech. Maximálne tak James Wan. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Když "Specs" sledují pohyb ducha v bytě Brennerových na obrazovce přístroje, můžeme si všimnout, že obrazovka je značky TESLA. Televizory a monitory TESLA se vyráběly v Československu (poté v České republice) v podnicích TESLA Strašnice (zánik 2007) a TESLA Pardubice (zánik 2011). (BrianStorker)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama