Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Velká část diváků tak dlouho opakovala mantru, že bez Wana to nejde, až jí nakonec zcela uvěřila a odsoudila Insidious 3 do modrých čísel. Whannell při tom ve své režijní prvotině dokázal, že má mnohem větší potenciál než Wan a vytvořil horor, který je po všech stránkách kvalitnější než předchozí dva díly. Wan sází na kvalitní atmosféru s lekačkami a Whannell ji přivádí k dokonalosti. Insidious 3 je mnohem intenzivnější, nápaditější a má také o poznání děsivější look. Disponuje zkrátka potřebným atmosferickým drivem, který u Wanových hororů zcela chybí. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak jsme dovršily třetího dílu této trilogie a musím říct že je jen o malinko lepší než první díl. Druhý díl je asi nejlepší. Tohle nebylo špatný ale film trpí tím že není ani malinko strašidelný. Veškeré scény které by mohly zapůsobit jsou v traileru a zbytek není moc o co stát je to takový horor kterých se natočí za rok desítky a zapomene se na ně. Překvapivě mě hlavní herečka celkem překvapila a byla příjemná. Největší problém vidím v tom že film si hraje na něco co není. Stejné zklamání jako Annabele. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Po lehkém úvodě vás rozseká taková lekačka, že si uvědomíte s čím máte co odčinění. Agresivita stoupající do maxima s účesem Sama Raimiho! První INSIDIOUS gradoval postupně. z čistého neočekávání až do stoprocentního hororového transu, při kterém se zarážel dech i těm nejodvážnějším hororovým nadšencům. Dvojka navazuje na padesáti procentech maxima, bohužel. Wan dvojku uchopil pro komerční záležitost, a to měl klíč od zlaté brány kultovních hororů, ke kterým se budeme vždy vracet. INSIDIOUS 3 je ale uchopen na devadesát procent, tolik lekaček si nepamatuji dlouhé roky, bylo jich tolik, že jsem si řekl že to nemůže pořád fungovat, ale po dvou scénách jsem vyskočil z křesla (okno). Leigh Whannell perfektně zvládá atmosféru, napětí, správný okamžik úhlu kamery a nepředvídatelnost (až na závěr, ten snižuje dle mého velmi hodnocení). Horor nad kterým zbytečně nepřemýšlet, horor který se musí pořádně procítit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola duchárska lahôdka s perfektne vygradovaným finále, dvojka priniesla so sebou sklamanie a trojka je ešte o malý kúsok za ňou. Dvojke sa dalo vyčítať všeličo, ale divák si z nej odniesol aspoň priemernú porciu desu a strachu, tu je však toho ešte trocha menej, pričom všetky nešvary dvojky sú aj v trojke ako cez kopirák. Nemôžem ale uprieť pár vydarených ľakačiek, hlavne v úvode ma sem-tam myklo. Postupom času však celé to strašenie hlavnej hrdinky a boj s démonom začne nudiť a upadať do stereotypu, hlavne keď sa divák poriadne zamyslí nad tým, že čo vlastne tú nešťastnicu straší - vysušený, dýchavičný dedko s kyslíkovou maskou na tvári, no to sa teda tvorcovia opäť raz predviedli. Do toho sa samozrejme priplietli tí dvaja komici alias lovci duchov a bolo po atmosfére. Záver mi už preto vôbec neprišiel hororový, skôr komický a s nádychom ľútosti nad premárneným potenciálom, pretože technická stránka nebola vôbec zlá, páčila sa mi hlavne kamera. Rada na záver: keď vás bude prenasledovať niekto s maskou na tvári stačí, keď mu ju strhnete a poriadne kopnete do rozkroku. 60/100 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama