Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele BrMikes k tomuto seriálu (34)

Série 1 (2013) (S01) 

První série vykopává tuhle neuvěřitelnou seriálovou jízdu, jak jen může. Přichází se spoustou skvěle střelených konceptů, načrtává zde linky a postavy, které se stanou později klíčovými a zkrátka a dobře baví od začátku do konce. I přes pár slabších dílů. ()

Pilot (2013) (S01E01) 

Rick a Morty bezesporu nemají špatný pilot. Jen je to prostě pilot, takže už tady je naznačeno, jak skvělé to často bude, zároveň s tím to ale nedosahuje kvalit, které nastaví hned další díly. Navíc nevím, ale jak jsem teď na něj koukala, tak ani ta animace ještě není taková jaká bude. Nicméně pořád je to dobrá zábava, která umí navnadit na další díly. ()

Lawnmower Dog (2013) (S01E02) 

Až s tímhle dílem jsem se do tohoto seriálu naplno ponořil a zamiloval. Celé je to správně švihlé, šílenosti se vrství, krásně boří očekávání a do toho je to v podstatě geniální parodie se skvělou vedlejší linkou s roztomilými zvířátky na vrch. Tenhle díl je prostě srdcovka. ()

Anatomy Park (2013) (S01E03) 

Mám rád takovéhle šílenosti, které můžou napadnout jen tvůrce Ricka a Mortyho, kteří na ní při tom vlastně přirozeně dokážou navázat i druhou rodinnou a v podstatě absurdní a přesto realistickou vánoční linku. A celé je to totální jízda od začátku do konce. ()

M. Night Shaym-Aliens! (2014) (S01E04) 

Tedy, ne že by snad nebyl závod o to, kdo je chytřejší, zvraty ve stylu co je a co není simulace nebo Jerryho linka o tom, jak se žije v Matrixu nebyly zábava ale já vám nevím. Tak nějak mě to nebaví tolik jako jiné epizody. Nicméně je to pořád vysoko nad nějakýmj zavedenými standardy. ()

Meeseeks and Destroy (2014) (S01E05) 

Ano, toto je velmi zábavná epizoda, která obsahuje jednu z dost možná nejikoničtějších postav a hlášek celého seriálu, přičemž postupný rozklad Meeseksů je na pohled zábavný a při tom vlastně lehce nepříjemný. Stejně jako scéna na záchodech. A možná ona lehká nepříjemnost tomu seriálu dává zase další rozměr. Jinak celá linka s obry je opět skvělá a daří se jí skvěle převracet nějaká očekávání i budovat správně ujetej svět. Zkrátka je to super. ()

Rick Potion #9 (2014) (S01E06) 

Až teď když jsem se k seriálu zase po delší době vrátil mi došlo, jak zásadní tahle epizoda je. Protože pokud mu něco sluší úplně stejně jako šílené, originální nápady, bizarní postavičky a ztřeštěné situace, jsou to temnější momenty. A ty se poprvé objevují právě tady. Celé vyústění je tak nehorázně mrazivé, při tom epizoda před ním klasicky zábavná a uhozená. A tak mix všech těchto emocí ve finále tvoří dost možná nejsilnější epizodu první série. ()

Raising Gazorpazorp (2014) (S01E07) 

Ano, je to tak. Jedná se o první z opravdu slabších epizod tohoto seriálu, která trpí hlavně na to, že své skvělé koncepty nedokáže pořádně rozvést do tak zábavné podoby, jakou by mohly mít. Ačkoliv potitulková scéna je samozřejmě skvělá. ()

Rixty Minutes (2014) (S01E08) 

Díly s kabelovkou jsou vnímány jako jedny z nejrozporuplnějších. A je pravda, že pro mě jsou. Na jednu stranu je ta střelenost všech těch sketchů. Na druhou stranu nebaví úplně všechny. Navíc ty neustálé komentáře ústřední dvojice taky nejsou to pravé ořechové. Vedle toho však běží tak skvělá linka o rodinné krizi na základě alternativních realit, že se některé chyby podstaty kabelovky vyrovnávají. A celou tu záležitost s křečky zbožňuji. ()

Something Ricked This Way Comes (2014) (S01E09) 

Samotné skvostné nápady, tedy Rick vs Ďábel a Jerry stojící za Pluto je planeta táhnou epizodu nahoru. Celkově je pak epizoda slabší ale bezesporu zábavná. A Alfred Molina jako Ďábel je přesně ten typ obsazení, o kterém netušíte, že ho potřebujete, dokud ho nedostanete. ()

Close Rick-counters of the Rick Kind (2014) (S01E10) 

Dámy a pánové, citadela Ricků. Jeden z těch skvostných nápadů, který se posléze přetaví do ještě mnohem geniálnější podoby. A to jak se zde krásně naťukávají důležité otázky pro naše postavy a objevuje jen na malém prostoru jedna z nejzásadnějších figur celého seriálu. A ten konec. A linka s Jerrym a alternativním Rickem? Zkrátka a dobře, bomba. ()

Ricksy Business (2014) (S01E11) 

To co se odehraje ve finále první série je bezesporu šílenost. Spousty bizarních postaviček vedle sebe, nepotopení Titanicu, zkrátka a dobře je vidět, že Rick není jediný, kdo šňupe fialové krystaly. A o když podobně jako u kabelovky nevím, jestli to na mě už místy nepřestává fungovat. Ale jako kalba na uzavření série, jednoznačně skvělé. ()

Série 2 (2015) (S02) 

Stejně jako u dalšího mnou milovaného seriálu, tedy u HIMYM (ano, nemohl by být odlišnější), i zde platí, že je druhé série tou nejlepší v rámci celého seriálu. Tvůrci už se totiž líp najdou, jsou si jistější a zároveň se zatím neprojevuje nic jako únava materiálu( i když ta pro mě není u obou seriálu tak hrozná jak pro jiné). A zkrátka a dobře je to skvělá a zábavná jízda, která mezi těmi deseti epizodami skrývá ty nejsilnější, v rámci celého seriálu. ()

A Rickle in Time (2015) (S02E01) 

Druhá série začíná skvěle a naznačuje jakou jízdou celá řada bude. Máme tu šílenou roztříštěnost a práci s ní v rámci obrazu i postav, novou bizarní postavičku i zábavnou vedlejší linku o jelenovi. Ale nejvíc je prostě to neuvěřitelné množství detailů v průběhu celé epizody. A ta potitulkovka, která je bezesporu jednou z nejlepších v celém seriálu je jen taková třešnička na dortu. ()

Mortynight Run (2015) (S02E02) 

A pokračujeme v nastaveném trendu. I když tato epizoda pro mě není asi tak zábavná jako ta první, je pro mě pořád opravdu skvělá. Představuje zábavné figurky, vesmírnou hernu s Royem, školku pro Jerrye a je zkrátka a dobře najetou jízdou se skvělou písničkou. ()

Auto Erotic Assimilation (2015) (S02E03) 

Takových slabších pět hvězd, pokud něco takového existuje. Zajímavý nápad, který je skvěle zpracovaný, což platí pro obě dějové linky. A i když ta první v sobě má jisté díry a slabší místa, hrátky autorů s konceptem Unity jsou fantastické a pořád je to tedy velmi silná a zábavná epizoda. ()

Total Rickall (2015) (S02E04) 

Pro mě dost možná nejoblíbenější epizoda celého seriálu. A jedna z těch nejzábavnějších vůbec. Totálně ujetá a při tom vlastně geniálně vystavěná. Tolik zábavných postaviček a momentů, šílená akce a vlastně i zdravá porce deprese a rodinného rozkladu. Při tom se člověk nepřestává smát. Zkrátka a dobře dost možná jeden z vrcholů seriálu. ()

Get Schwifty (2015) (S02E05) 

No hádám, že nejvýstižnějším popisem této epizody je jednoduchá věta: Je to banger! ()

The Ricks Must Be Crazy (2015) (S02E06) 

Ano, Rickové musí být šílení. Ale ještě šílenější musí být tvůrci nebo nevím, kam na takovéhle nápady chodí. A teď nemám na mysli jen tu dokonalou linku s autobaterií ale taky úžasnou vedlejší linku o ochraně Summer. Zkrátka a dobře další skvost v rámci této série. ()

Big Trouble in Little Sanchez (2015) (S02E07) 

Tak toto opravdu není nejsilnější epizoda. Sice nabízí opět dva skvělé nápady, ovšem oba kvůli tomu jedou jen na půl plynu. A i když si je obě užívám, neužívám si je tolik jako jindy v seriálu. ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama