Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1
USA / Nový Zéland / Kanada, 2017, 136 min

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 091)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Správně. Nic jim neukradl. Nevím, proč nás sledují. Je to záhada." Tak ukradl Rocket anulaxové nebo harbulární baterie? Určitě harbulární. Já totiž věřím Draxovi, protože ten je ve své debilitě naprosto geniálně zábavný. Jenže z těch ostatních mě bavil už jen pidiGroot hledající číro, legendární Zardu Hasselfrau bez mluvícího auta a retro Pacmana. Ti ostatní dávkovali humor jen velmi dietně, digitální boj byl pro mne pouhou otázkou přežití, ale ty rodinné hodnoty se moc přežít nedaly. Příště by mi zkrátka stačilo Na stojáka s Draxem a jeho průhlednou kobercovkou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Strážců Galaxie se nese víceméně v podobném duchu jako jednička, ale nepřináší nic moc nového. Je to slušná zábava to bezesporu ( Nejvtipnější je opět Drax s mývalem) Starlord je zde trošku mdlý a nepřišlo mi, že má dostatek prostoru, Kurt Russel se mi příliš nelíbil a Stallone je zde snad jen 2 minuty, takže na něj se těšit nemá příliš cenu. Na můj vkus je film až příliš barevný a místy dost infantilní a velké finále je vlastně nejslabším článkem, protože se nejedná o nic jiného než masivní digitální bordel, který divák nestíhá pobírat a je mu vlastně i jedno jak to nakonec dopadne. Highlightem pro mne byla scéna v lese, kde mýval zneškodňuje protivníky díky vychytralým pastím. Vícekrát se na film nejspíš nepodívám a zařadil bych jej k průměrnějším Marvelovkám. DC s Wonder Woman tuším Marvelu nakope letos prdel. 75% ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jedinečná ukázka kocourkovského eklekticismu a k dokonalosti dovedené prostoduchosti. James Gunn vnáší do marvelovské pásové výroby prvky "originality", jelikož se rozhodl tisíckrát použitou superhrdinskou šablonu ozvláštnit o dosud nevídanou porci infantilnosti a stupidity. Guardians of the Galaxy Vol. 2 tak nabízí hloupoučkou zápletku na úrovni Toma a Jerryho, retardované dialogy jako vystřižené z Teletubbies či nucené hlášky, které svou trapností mohou konkurovat i Kameňákům Zdeňka Trošky. Povrchně načrtnutým, nepropracovaným a nerozvinutým postavám, jež jsou povětšinou vykradené z jiných filmů, vévodí otravný digitální křeček s kulometem. Kdybych byl strážcem galaxie a nikoliv zdejším hororovým expertem, tak po zhlédnutí této slabomyslné taškařice zničím Zemi jednou provždy. Odpad! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel to opět rozjel na plné koule! Už jsem si myslel, že ta formule, kterou před 9ti lety Kevin Feige sestavil, na mě nefunguje, trailery mě nijak zvlášť nebavily, očekával jsem pouze "more of the same" v tisíckrát viděné formě. Jenže James Gunn klame tělem opravdu neuvěřitelným způsobem, když mě nejprve vyloženě uzemnil úvodní scénou, která je naprosto vymazlená, prošpikovaná nápady a umně snímaná z neuvěřitelných kamerových úhlů, až by se jednomu zatočila hlava na jaký mišmaš to vlastně kouká. Jenže Gunn je v kramflecích naprosto suverénní a vůbec nezadá k pochybám k natáčení třetího dílu stejným tvůrčím týmem. Ať už se jedná o akční scény (respektive naprosto megalomanské finále, tenhle film má triků asi jako celá 3.fáze dohromady!) či rozmělnění příběhu cca od půlky do mnohem osobnějších rovin a nebo vyloženě momenty útočící na bezbranné emoční ústrojí, fungovalo to na mě prostě všecko. Jako obvykle až na momenty, které vyloženě zdecimují jakýkoliv náznak vážněji míněné scény nebo zkrátka veskrze ten nejjednodušší přiblbě dětský humor (ačkoliv tedy vtípků a natážek je neuvěřitelná kadence a veskrze jsem zíral, kolik jich na mě zapůsobilo), což je ale už takový marvelovský trademark. Co se ale týče těch tíživých momentů, ty prostě a jednoduše z člověka vydření emoce a pokud nejsem úplný pařez, tak to funguje. Ani jednička, ani žádný jiný film neměl takovou duši a poselství. Zejména, když tempo poleví a rozvíjí se příběh, tak právě tam jsem si to užíval nejvíc. A ten Chris Pratt už je tentokrát emocionálně trošku výše, což jen kvituji. PS : Co je na filmu úplně nejlepší? No samozřejmě Dave Bautista a onen funus (samozřejmě ne Draxův). PPS : Bradley Cooper je boží a Vin Diesel naopak ještě zaměnitelnější než minule. ...9,5/10 ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Rodinná komedie par excellence, která, i přes slabší dějovou konstrukci a scenáristickou berličku „Jak jsem zabil tvojí matku“ vedoucí k finální konfrontaci, dokáže úspěšně pobavit. Marvel Studios Standard© – neurazí, krátkodobě nadchne, ale druhé shlédnutí (nedej Bože v kině!) vůbec nehrozí. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama