Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (966)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oproti iným marvelovkám Captain Marvel jednoducho chýba svižnosť a akcia. A i keď k nej na konci príde, Carol je jednoducho príliš OP. Ale inak sa prvý diel tejto superhrdinky viac-menej nevymyká zo štandardov MCU. Nie je to samozrejme žiadne Infinity War, ale to som ani nečakal. A Brie je ako Captain Marvel úplne o.k., nemám s ňou žiaden problém. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na dobu, kdy se začnou natáčet filmy dějově zasazené do 90. let a ta éra je možná konečně tady. Nevěřil bych, že tak učiní zrovna Marvel, ale byl to skvělý nápad, na chvíli zase nakouknout zpět (velké plus nejen za Nirvanu či No Doubt, ale i za odkazy na Pulp Fiction, Mlčení jehňátek aj.). Když přežijete trošku pomalejší úvodní půlhodinu, dostane se vám dobře natočené a vtipně podané zábavy, se sympatickou hlavní hrdinkou a vynikajícím Samuelem L. Jacksonem, zde posilněným digitálním elixírem mládí. Já jsem moc spokojen. Díky, Stane! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Páčila sa mi atmosféra zaspatej Californie v roku 1995, skvelá bublajúca elektro hudba, premisa filmu, kde "Vers" objavuje svoju identitu, ako aj pomerne vážne poňatie bez vyslovene trápneho humoru, či tendenčnej romantickej línie. Lenže nemá to žiadnu výraznejšiu scénu, ten mysteriózny potenciál príbehu je nevyužitý, naopak hlavne ku koncu je tu prebytok sentimentálnych až patetických scén a Brie Larson je drevená. To ale nie je ani tak chyba herectva ako skôr problémom povrchného scenáru, ktorého práca s postavami je na úrovni dekády, kde sa film odohráva. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fury by kupoval Whiskas. Teda ne jako špión za Studené války v Bělehradě, to by bylo podezřelé.. Brie Larson je sympatické stvoření i v tom kostýmu zlatohlávka, ale až v poslední třetině to začne být alespoň trochu atraktivní i pro ty, co si myslí, že Stan Lee je otec Bruce Leeho. Produkt marvelovské pásové výroby, který ani moc nezakrývá, že jeho maximální ambicí je vyplnit těch pár týdnů čekání před velkým finále.. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Carol Danvers sice před lety přišla o paměť, ale mimozemská rasa Kree z ní udělala dokonalou válečnici. Teď se však vrací na Zemi, kde se její minulost připomíná. A musí si ujasnit, kde je její domov a co je ochotná pro něj riskovat. Captain Marvel je klasický marvelovský origin se spoustu akce, trochou humoru a fajn hrdinkou v hlavní roli. Moc nového od téhle comicsovky nečekejte, pokud si však chcete užívat efektní vesmírné bitky a klasické marvelovské propriety, nešlápnete vedle. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • V komiksech se kocour Carol Danvers jmenuje Chewie, po Chewbaccovi (Peter Mayhew) ze série Star Wars. Ve filmu je však jeho jméno Goose, což odkazuje na Goose Bradshawa (Anthony Edwards), postavu z filmu Top Gun (1986). (NiWi)
  • Jude Law (Yon-Rogg) ztvárnil svou vůbec první komiksovou roli. (Ratemus)
  • V komiksu je postava Mar-Vell mužem, ve filmu ji však tvůrci změnili na ženu v podání Annette Bening. Ke změně pohlaví podal vysvětlení prezident Marvel Studios Kevin Feige: „Bylo to v pozdější fázi vývoje filmu. Upřímně, když jsme se začínali blížit k natáčení, hledali jsme muže. Hledali jsme mužského Mar-Vella a ve stejnou dobu pracovali na scénáři, tak jak to děláme často. Jednali jsme s pár lidmi, ale jak jste mohli vidět ve filmu, tak kvůli tomu, jak je příběh strukturovaný, jde o menší roli. Myslím, že to byla Anna Boden, která přišla během scenáristické schůze s nápadem, že by se Nejvyšší inteligence mohla Carol zjevovat jako Mar-Vell. Napadlo jí to chvíli před tím, než jsme obsadili Annette Bening. To už byl vývoj scénáře docela daleko a byla to jedna z posledních věcí, které jsme upravili. Když s tím nápadem Anna přišla, bylo to jako zjevení. Hned jsme si říkali 'No samozřejmě! To je perfektní!' a už jsme nemuseli hledat dalšího herce.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama