Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Recenze (908)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"SHOWING ME YOUR SHOE COLLECTION?" ---------- Samostatne stojace ako-tak obstojné, v rámci série meeehhh. Čistý prepal, popkornový exemplár lepšieho kalibru ako zasraní záchrancovia univerza. Príbeh Toretto proti všetkým osviežil zabehnutú rutinu predošlých štyroch filmov podobne ako prekvapivý návrat Deckarda Shawa z vyhnanstva, dynamika vzťahov medzi ním a Hobbsom bola zábavná na sledovanie a prišla mi o čosi lepšia než v spin-offe, hoci tu je ich podiel na obrazovke minimálny. Selekcie vozítok sa mi už zdajú bez srdca a osobnosti s výnimkou diabolského Plymouthu GTX z roku 1971, ktorý na piatej avenue rozpútal solídnu šarapatu. A tie udalosti, čo sa diali na ruskom nekonečnom ľade, je darmo komentovať. Nech už radšej príde číslo 9 s ich suprovým nápadom ísť do vesmíru, lebo keď už padnuté na hlavu, tak nech aspoň na maximum, čo to dá... ♪♫ ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Předchozí díly mě - navzdory jejich debilitě a obsahové bezcennosti - do jisté míry bavily. Osmička už definitivně kolonizovala území plytké komerční povinnosti, z níž si o týden později člověk pamatuje ledva mimino v letadle a honičku s ponorkou. Z čehož je zábavné jen to první. Nic moc, na 136 minut. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile je série, která dokázala vstát z mrtvých, dosud se do hrobu nevrátila, žije a očividně ještě žít bude. Od pátého dílu jde podobně jako v prvním opět o zdařilou akci, což je to, proč se na obdobné snímky díváme. Musím říct, že 8. pokračování je sice od roku 2011 nejslabší, protože samotný námět mě až tak moc neoslovil, navíc akce tu byla na můj vkus až přespříliš digitální, avšak stále je tu něco, co dokáže zabavit a nenudit. Jde zejména o povedené hlášky, dílčí akční sekvence, herecké obsazení a odkazy na zesnulého Paula Walkera. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak tahle série už dost ztrácí síly a podle mě už nemá co nabídnout, proto se značně uchyluje do bizardních scén, které mají film vyzdvihávat nad předešlými pokračováními, ale myslím že u pětky či u šestky už byl vrchol únosnosti a tohle je opravdu už moc. Neskonale nerealistické a tím pádem strašně rozčiluje a film si prostě neužijete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru máloktorá séria, ktorá má toľko dielov, alebo aspoň približne rovnaký počet, sa môže pochváliť neupadajúcou, ba práve naopak vyrovnanou či dokonca stúpajúcou tendenciou. The Fate of the Furious vie, čo jej fanúšikovia milujú a aj keď je stále viac neuveriteľná a prekračuje hranice reálnosti, stále väčšími krokmi proste baví. Je to jednoduchá ale pre tvorcov nákladná zábava, kde si namakaní chlapci a silné dievčatá hrajú s autíčkami a pištoľkami, hláškujú a vykrikujú okolo seba, že to najdôležitejšie na svete je rodina. A čo sa áut týka, tvorcovia sa naozaj pri zemi nedržali. Vyskytujú sa tu autá za rozumnú cenu, ale aj luxusné autá, napríklad jedinečný Nissan v hodnote 2 miliónov dolárov. Vo filme autá doslova pršia z neba. Vedľa neuveriteľnej akcie, naháňačiek a súbojov, stoja ďalšie dva dôležité prvky a to humor a dôležitosť rodinnej spolupatričnosti. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

A že sa táto séria už nemá kam posunúť. Keď prišiel na palubu Fast & Furious The Rock, pribudlo viac akcie, humoru, deštrukcie, hlášok, vystrielaných nábojov a zmenili sa aj fyzikálne zákony. Ale predovšetkým to bola neskutočná (aj keď príbehom viac menej detská blbinka, ale hodne cool a drahá) sranda. Po sedmičke padali reči, že keď to bude bez Paula "Briana" Walkera tak nech to ani nieje, lebo to už nebude ono. No opak je pravdou. Rodina sa zmenila, karty sa zamiešali a dobrý sa stavajú zlými, zlý dobrými a mŕtvi živými. Je to vtipne keď si to takto poviete, ale scenár vás až prekvapivo prekvapí. Výmena strán zaujme, upúta a pobaví a to je najväčší ťahák celého filmu. Navyše pod šikovným režisérskym dohľadom F. Gary Graya funguje nielen akcia a super hlášky (ktoré naozaj neviem kto vymýšľa, ale asi ma za to príplatky), ale funguje tu predovšetkým aj príbeh, ktorý je šikovne zamotaný a aj šikovne rozuzlení. Sexi Charlize Theron ako nova zaporáčka, ktorá síce nemá svaly ako mali predošlý záporaci série, dokáže najväčšieho alfa samca uzemniť tak, že to nečaká nikto a veľké plus je to, že nechýba ani pútavá atmosféra a emócie a vážne scény tu medzi tou kopou srandy výborne fungujú. A keď už sme pri tej srande Dwayne Johnson a hlavne Jason Statham si s prehľadom kradnú film pre seba a budete im želať vlastný spin-off. Rýchla a zbesilá séria stále ma čo ponúknuť a pokiaľ nechýbajú nápady stále je to vynikajúca sranda. 90% - 5* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jsou to už dva roky od Rychle a zběsile 7. Film který během natáčení přišel o Paula Walkera a proto se film opozdil. Rychle a zběsile 7 představilo nejenom neuvěřitelně skvělý propracovaný film ale také geniální rozlučku s Paulem u které jedno oko nezůstalo suché. Ani Paulova smrt ale nezastavila plány na další pokračování. A proto tu je Rychle a zběsile. Takže předně o Walkerovi. Ve filmu se neobjeví žádný jeho digitální dvojník a nikdo se nepokouší ho nahrazovat (Scott Eastwood hraje úplně jiný druh postavy). Proto film působí neuvěřitelně důstojně vůči Walkerovi a v poslední scéně filmu se Walkerova postava dočká neuvěřitelně krásné pocty. A nyní k celému filmu. Je to neuvěřitelně úžasná práce. Můžete udělat dvě věci: Buďto říct tvůrcům filmu jaký jsou magoři nebo jim skočit na jejich hru a hrát jí s nimi. A pokud udělá tu druhou věc uděláte tu nejlepší věc kterou můžete udělat a dostanete neuvěřitelný zážitek. O filmu se vám dost řekne první scéna ve které na Kubě Vin Diesel závodí v autě bez kapoty, později pozpátku a k tomu ještě začne hořet. A dočkáme se tak nejlepší závodní scény celé série která srší neuvěřitelným elánem a nápady. Motivace Toretta k zradě jeho ´´rodiny´´ je neuvěřitelně lidská a dává divákovi skvělé souznění. Budete s ním souznit, bude vám ho líto a budete mu přát dobrý konec. Záporačka v podání Charlize Theron je neuvěřitelná mrcha a i přesto vám bude bavit každá scéna s ní protože je tak zkažená až je to dokonalé. K týmu se přidá Deckard Shaw s tváří Jasona Stathama a to vede k interakcí s Lukem Hobbsem v podání Dwaynea Johnsona. A každá jejich společná scéna je neuvěřitelně zábavná a srší z ní hrozně moc testosteronu. A to ani nemusí jít o akční scénu, stačí už když se držkujou nebo se baví o tom jak jeden druhého navzájem zabije. Kurt Rusell si jinak jako v sedmičce krade každou scénu pro sebe ale je tam zoufale málo protože více času na plátně stráví jeho mladší verze v podání Scotta Eastwooda. Scott Eastwood tu hraje takového otloukánka (pořád se mu říká Little Nobody) ale postavu hraje s neuvěřitelnou grácií. V podstatě každý herec a jeho postava je sympatická (I zrzavý lišák Kristofer Hifju z Game of Thrones) a ten kdo si krade každou scénu pro sebe je Helen´´Shaw Sr.´´Mirren kterou mrchu není radno podceňovat. Neuvěřitelně skvělá akční práce. Ať se jdou Stahelski, Leitch a jejich John Wick bodnout. Tohleto je teprve správná akční práce která skvělá funguje i v pasážích kde není žádná akce. Prostě pecka, druhý nejlepší díl série (sedmička už kvůli rozloučení s Walkerem vládne) a geniální natěšení na devítku která bude v Řecku. A finále v letadle se Shawem a jeho malým parťákem- k nezaplacení. Viděno v kině:2x ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ultrabrutálně přepálený akčňák (občas až do takové míry, že jsem čekal, že terčem zlosynů se stane Hvězda smrti a The Rock vytáhne z garáže mustanga se zabudovaným R2-D2), který ale zvládl skoro nemožné - najít fungující balanc mezi nahláškovanou superhrdinskou skopičinou, kde je dovoleno naprosto vše, a vážnějším psychologickým konfliktem ústícím do seriózně motivované nesmyslné skopičiny. A prostředníkem je jednak návykově dávkovaný humor a ohromný nadhled, díky němuž film okamžitě dostane publikum přesně tam, kam chce, a každý sci-fi prvek působí zkrátka vtipně a tak nějak přirozeně, jednak ale také velice dobře vystavěný scénář, který pro změnu zručně pracuje s omezenou komunikativností a mnohem méně se uchyluje k viditelně improvizovaným a rádoby cool dialogům (a když už, tak to i docela šlape, viz delikátní slovní přestřelky mezi Johnsonem a Stathamem, které jsou steroidem první poloviny). Kromě toho, že je akce záměrně přemrštěná a efektní, je zároveň také opravdu královsky zábavná a intenzivní, zakončená dvojím finále, které patří k těm vůbec nejprďáčtějším v historii (Statham nyní aspiruje na chůvu století, jeho scéna s prckem je nejlepší sekvencí celé série). Charlize je skvělá záporačka, Gybson pořád ještě není otravný, Rodriguez pořád miluju a Grayovi upřímně přeji, aby ještě zůstal rychlý a zběsilý - po bídné sedmičce totiž vystřelil můj zájem o tuhle testosteronovou nadílku do značných výšin. 80% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Film na jednu noc - pobavit a zapomenout 8. Tady jde o zážitek, ne o logiku. Když si tohle vyjasníte už na baru, je těžké ráno něčeho litovat. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, FF8 mi sice nepřišla nějak výrazně slabší než předchozí díl, přesto mě bavila méně. Možná je na vině opakované vstupování do jedné řeky, nebo prostě stárnu. Nějak mi chybělo víc nadhledu a víc zapamatování-hodných akčních sekvencí (vybavuju si akorát ty dvě, co jsou profláklé z traileru). Místo hlavních/ původních postav baví spíše ty vedlejší, asi není nikdo kdo by nevychvaloval Stathama, s Rockem film táhnou (kdežto Vin mi přišel vyšumělý a Charlize oproti Mad Maxovi taky slabota). 65 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní sledovat hodnocení ostatních ať už těch co znám, nebo zcela neznámých uživatelů. Tam co jsem se nudil leckdo dával plný počet, zde, kde jsem byl spokojen někdo dává za dvě hvězdy. asi to tak má být. Vnímat všichni všechno stejně, byla by tu děsná nuda. Tady psal už Morgan scénář sám a fakt toho bere buď moc nebo málo, protože to co se začne před divákem dít na obrazovce to už nejsou pouliční honičky z jedničky. Tady to fakt lítá hlava nehlava a co se týče akce, může film směle konkurovat poslednímu Bondovi. Akce s třídá akci a je to vždy o level větší psycho čím více minut filmu uteklo. Opět tu máme Jasona a Dwayna a já si jejich hašteření fakt užíval. Opět je tu Kurt, tentokráte s posilou a i on opět bavil skvěle. A ke známé partičce hrdinů přibyla tentokráte opravdu krásná záporačka Charlize. Jasně, čas už jí vepsal do tváře nějakou tu vrásku, ale pořád je to moje CHarlize z Listopadové romance a Pravidel moštárny... A na staré lásky se nezapomíná! .-). Samozřejmě už snad od trojky nejde nad filmem přemýšlet, protože prostě to co se tam předvádí je nelogické, nereálné atd... Tady se třeba cizí letadla prohání nad Ruskem jak větroň Blaník nad Konopištěm... Myslím si, že to tvůrci sami dobře vědí. Jsou to známé tváře, exotické lokace, krásná auta a naprosto šílené akce, které tuhle filmovou řadu dělají tím čím je. A já jsem docela rád, že mně omladina donutila na to koukat také, protože zrovna tenhle díl bohužel už bez Paula jsem si dost užil. Dávám tedy za 4 torpéda! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Po fantastickej sedmičke opäť prepad do šedého priemeru. Paul Walker tu riadne chýba. Vin Diesel s jeho obmedzeným herectvom to sám neutiahne a zúfalo mu chýba parťák. Navyše i keď zápletka je celkom zaujímavá (Torreto musí spolupracovať so zlom), ten scenár je len sledom účelovo zlepených akčných scén, ktoré nedávajú žiaden zmysel. Pričom tie sú na horšej úrovni než hocičo v posledných troch filmoch. A hoc si nepotrpím na autá a nepovažujem sa ani za fanúšika série, akosi to stratilo tú atmosféru "všade samé autá" (a trademarky ako zadočky modeliek tancujúcich okolo áut) a ôsmy diel je zameniteľný s ľubovoľným akčným blockbustrom. Ostáva tak len skvelý casting, ktorý ale nie je úplne využitý (Charlize Theron nemá čo ukázať) a občas nejaký humor. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pár posledních dílů se série ubírá jedním směrem a nový díl není výjimkou. Tvůrci nového dílu očividně při hodinách fyziky chodili za školu, jinak si to nedokáži představit. Co tam vymysleli za šílenosti, ještě větší než minule, musím ale říct, že, když člověk akceptuje jejich hru, neskutečně se baví, nepamatuji si kdy mi film tak rychle uběhl. PS : Statham ještě nepatří do starého železa! [IMAX 2D] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Další akční naleštěná jízda, která nemá konce. Od pátého dílu se vše nese ve stejném duchu. Neříkám, že je to špatně, ale ta přehnanost je občas až děsivá. Rozhodně se na to dobře kouká a to občas stačí .. 6/10 = 62% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábava, byť především v detailech a díky Jasonu Stathamovi. V osmém díle si pozornost zcela právem pro sebe krade Charlize Theron, která mě ve své roli chladné a nelítostné teroristky doslova uhranula. Je absolutně přesvědčivá a z načrtnuté role vyždímala maximum. Výborný díl. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Posledné časti sú stále o tom istom, ale vždy sa pri nich dobre zabavím. Kvalitné hlášky, kvalitná akcia, kvalitná porcia zábavy. Čo viac si od podobného žánru vlastne priať? Z môjho pohľadu určite znova hlásim spokojnosť. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Další nadupaná akční jízda, která je tu s námi už neuvěřitelných 16 let a snad nikdy neskončí. A taky nemá proč. Všechno funguje, jak má, a série je rozjetá na x dalších dílů dopředu. Když 16 vydělíme 2, dostaneme 8. díl, a dvojka je přesně počet let, jaký mají jednotlivé díly mezi sebou rozestup - milé zjištění. Osmička je prostě další akční nálož se skvělými herci, kteří diváka prostě baví, a je potřeba si ji užít na maximum a neřešit (ne)logiku, ale to už jsme přeci dávno pochopili. Dwayne Johnson a Jason Statham ve svých rolích excelují a dodávají tomu ještě větší grády, což je jenom dobře, protože se pořád v rámci série jedná o novější tváře. Jedeme dál! ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před patnácti lety někdo řekl, že bude mít "Rychle a zběsile" osm dílů, počastovala bych ho svým ale to víš, že jo pohledem a přemýšlela, jestli není nebezpečný. A kdyby dodal, že osmý díl bude (spolu s prvním a pátým) nejlepší z celé série, hodila bych mu peněženku a zdrhla. Jinými slovy... Nechápu, ale i po sedmi (!!!) dílech má tahle zběsilá série stále co nabídnout, ba co víc, čím potěšit. Poprvé v historii "F&F" se tým potýká s opravdu inteligentním, nebezpečným a bezcitným záporákem, rychlá auta, která byla v posledních filmech odsunuta na vedlejší kolej na úkor střílení, se opět vracejí na výsluní, nulový vývoj postav z předešlých dvou dílů je zde z(samo)parodizován takovým způsobem, že se dá za vývoj považovat a astronomický rozpočet mluví sám za sebe. Nebo spíš září?:-) Brianův odchod sérii (překvapivě) vůbec nenarušil a budou-li další chystané díly alespoň z poloviny tak dobré jako "Fast 8", tak ať jich natočí klidně ještě deset.;-) A propos, zajímalo by mě, jaké VÍC věci se dají ještě vymyslet... Nejlepší postava? Shaw! EDIT: Marvel syndrom. Nevím, na co jsem to v kině koukala, ale na druhé zhlédnutí blbé a ještě navíc nuda. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nádherně nablblá zábava. A nebo taky ultimátně vymaštěná hovadina. Neexistuje tu už prakticky nic než akce, ať už ty jejich auťáky honí bourací koule, armáda, tisíce jiných auťáků, nebo ponorka(!!), pořád se něco děje a chcete to vidět (pokud aspoň málá část vaší dušičky je dvanáctiletý kluk). Smysl neřešit, jednička vedle toho musí působit jak od Bergmana, rule of cool level miliarda, a zpomalovaček víc než v třístovce. Což nevadí ani omylem, protože seriozní film od toho nikdo nechce, v komedianty se tu proměnili už úplně všichni včetně novorozeňat, a popcorn (nebo nachos) teče z uší Když jsme k tomu v kině přidali drinking game - hlt pokaždé když zazní "family", takže půl flašky vodky padlo - tak zábava byla královská. Očekávám že devátý díl už bude crossoverem s Transformers. Dieselovi by to za volantem Optima docela sedělo. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapení se nekonalo, ale zklamání také ne. Většinu mozkové kapacity jsem si nechal doma, ssebou jsem si vzal pouze nezbytné množství. Aby stačilo na to zvládnout cestu do kina, sám si dokázal koupit lístky a našel své sedadlo. A právě díky tomu, jsem si tohle akční výplachárnu užil. ()

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama