Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když hospodářská krize zruinovala manžele Pollardovy, začal jejich šestnáctiletý syn John pracovat ve stájích zámožného rančera. Bohatý Charles Howard přišel o syna při autonehodě a manželka ho opustila, protože mu to dávala za vinu. Když Howard nabírá novou sílu k životu, rozhodne se koupit si koně. Tom Smith, starý kovboj, mu vybere Seabiscuita, dostihového koně, který je malý a zakřiknutý a jen on sám v něm vycítí touhu vítězit. Jako žokeje zvolí Johnnyho. Oba, chlapec i kůň, mají za sebou těžké roky, a přestože první závod nedopadne dobře, začne tato dvojice outsiderů brzy vítězit a přitahovat pozornost. Krátce nato si John vážně poraní nohu, z dostihů je vyřazen a dívá se na dostih jen v televizi. Seabiscuit se zraní hned v následujícím dostihu. Za normálních okolností by tato zranění jejich sportovní dráhu dávno ukončila, ale John i Seabiscuit zmobilizují své síly a znovu se vrátí na dostihovou dráhu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Povedený film o dvou outsiderech, kteří to nakonec zvládli. Režisér Gary Ross odvedl krásnou řemeslnou práci. Je moc dobře vidět, že Ross ví, co dělá a umí parádně prodávat jednotlivé scény a momenty. Dostihové závody vypadají skvěle a jsou napínavě natočené.  Dobře se na ně kouká díky výborné kameře Johna Schwartzmana. Film má krásnou vizuální stránku. Od kostýmu, lokacích až po výpravu. Ve filmu je hvězdné obsazení. Tobey Maguire svou polohu zvládl a ukazuje všem, že není jen Peter Parker. Kdyby si Jeff Bridges a Chris Cooper prohodili role, tak by to bylo mnohem lepší. Elizabeth Banks nemá tolik prostoru a je to celkem škoda. Co se týče tempa, tak to je ze začátku hodně pomalé a celý úvod je zdlouhavý a trochu nudný. Celé se to rozjede s příchodem titulního koně. Seabiscuit je dobrý film, ale kdyby měl o půl hodinu méně, tak by to bylo o dost lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Niekedy sú kôň a muž zranení - vtedy si rozumejú EŠTE viac." Niekedy je pre muža horšie zlomiť si srdce, ako kosť a niekedy stačí iba VERIŤ, že to má zmysel. Strhujúci príbeh o nádeji, príliš veľkom žokejovi, príliš malom koňovi, príliš starom trénerovi, príliš excentrickom majiteľovi a dobe, ktorá si žiadala hrdinov. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to moc roztomilá pohádka o nezdolnosti a několikanásobném vzestupu po drtivém pádu, dokonce i s mírnou vzdělávací linkou o hospodářské krizi. Máme tu koně v běhu a vítězství outsidera, další provedení obíbené variace na Popelku. Příběh je jednoduchý a čistý, scenárista osekal četné podstatné odbočky a zjednodušil linii historky, která ve skutečném životě byla mnohem spletitější a mnohoznačnější a neměla zdaleka tolik pohádkových motivů. Právě proto tento starosvětský film působí hřejivě jako hrníček kakaa s mísou koláčků. SHRNUTÍ: Největší vítězství není vždy vyhrávat, ale prohrát, zvednout se a pak teprve zvítězit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na pohľad veľmi príjemná, pohodová športová dráma, ktorá ponúka aj bonus vo forme zaujímavého rozprávania a akéhosi historického prierezu udalostí tej doby. Je pravda, že dejová linka občas priniesla aj nejaké to hluché miesto, no športové scény boli celkom slušne spracované, škoda, že ich nebolo viac. Nadpriemer. 75/100 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Suhlasim s Golfistom, ze prva polhodinka bola trosku zdlhava a spravne tempo dostal film az ked sa dal vitazny tym dohromady. Preteky na konoch boli napinave, ale zaroven krasne aj vdaka hudbe skuseneho Randyho Newmana. Pacilo sa mi, ze v pribehu ukazovali aj zle casy hospodarskej krizy v USA a prave preteky dokazali ludom aspon trosku zlepsit naladu........ 30.06.2008 _______ Jeff Bridges - (Charles Howard) +++ Tobey Maguire - (Red Pollard) +++ Chris Cooper - (Tom Smith) +++ Elizabeth Banks - (Marcela Howard) +++ William H. Macy - (Reporter) +++ Hudba: Randy Newman +++ ()

Galerie (146)

Zajímavosti (25)

  • Některé z písní v trailerech jsou z počítačové hry Medal of Honor. (D3VIL)
  • Maguire se v rámci přípravy na roli učil jezdit na koni. (Geriel)
  • Seabiscuit a War Admiral byli pokrevní příbuzní. (D3VIL)

Reklama

Reklama