Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze uživatele DAPDO k tomuto seriálu (3)

Mordparta (2016) 

Těšil jsem se, že díky Bebjakovi, kterej režíroval Případy 1.oddělení, uvidím konečně i na komerční stanici dobrej českej kriminální seriál. Po sračkách typu VIP vražd, nebo Modravy na jiné TV je to určitě o něco výš, ale pořád je tam takový velký ALE. Co se týká samotnýho vyšetřování a případů, k tomu bych neměl až takový připomínky. Je sice z některejch scén vidět, že se to tak trochu snaží kopírovat 1.oddělení, ale proč ne ? Co je pro mě ale nepřijatelný, to je pořád dokola řešení soukromejch problémů vyšetřovatelů.Jeden hledá matku, druhej dceru, třetí má problém s manželem, čtvrtej s milenkou, prostě takový rodinný pouta. Tohle můžeme vidět pořád dokola, v každým díle se víc a víc řeší soukromí, než vyšetřování, až mám strach, že poslední díl bude jenom o tomhle. Zajímalo by mě taky, proč je v těchle seriálech na komerčních televizích v mordpartě vždycky ženská jako jedna z nejdůležitějších postav. At' se feministky třeba poserou, ženská na vraždy patří jen jako tisková mluvčí, nebo jako podržtaška, co nosí kafe. Výběr herců do hlavních postav taky není zrovna nejšt'astnější, až občas na Bartošku mám někdy pocit, že se řeší né vražda, ale ukradenej mobil v tramvaji.Podle mě by se hodil na jednu z rolí kriminalisty třeba Fiala, kterej má charisma policajta tak trochu v sobě, ale bohužel byl obsazenej do role manžela jedné z hlavních postav. A bohužel, kromě zatím jednoho dílu (Převýchova), kterej byl jednoznačně nejlepší, jsem uhodl vraha skoro ze startu. Ono totiž i tady platí, že pachatele hraje někdo, kdo už má něco v natáčení za sebou a je jasný, že takovýho herce neobsadíte jenom do role, aby si střihnul minutu v nezajímavý roli, stejně jako to bylo třeba v Kriminálce Anděl. Každopádně super úvodní znělka. ()

Lom (2017) (S02E02) 

Možná by se chvilku dalo přemejšlet o třetí hvězdě, ale fakt jenom chvilku. Druhá série úspěšně navazuje na tu předchozí, kdy jsme mohli sledovat hlavně osobní problémy hlavních hrdinů víc než vyšetřování případů. A v tomhle díle mě rozsekalo, když soudní lékař konstatuje, že obět´ měla těsně před smrtí nechráněný pohlavní styk, přitom zavražděnej vyleze z postele po muchlovačce oblečenej. Mordparta se tak stala prvním seriálem, kde se šuká přes trenky. ()

Motivátor (2017) (S02E04) 

Ta zápletka s ruským mafiánem, která se táhne každým dílem je už otravná. Tady všechno předčilo vniknutí a špionáž do Radačínskýho kanceláře, to bylo žůžo. Tenhle díl za mě neměl moc daleko k odpadu. Hlavní postavy jsou tak naivní, že asi začnu fandit hlavnímu padouchovi. No ještě že už všichni dopředu víme, že dobro zvítězí nad zlem. Ale já budu koukat až do konce, třeba mě tenhle seriál ještě obohatí něčím, co jsem neviděl (myšleno ironicky). ()

Reklama

Reklama