Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Othello 

všechny recenze uživatele

A tak končí naše komédie. Zlo prohrálo a dobro žije. Vám, paní, vidím, že se slza v oku blyští, že to v životě nechodí jak na jevišti. V životě našem opáčně to bývá. Tam dobrák úpí, vrch má duše křivá. Jak ale říkám na každičké štaci: svět bude lepší, dáme-li si práci. Je marné vzlykat, modliti se zdrávas, vše záleží jen na vás, na nás a hlavně teda tady vlevo na vás! ____A po letech útrap to konečně vypadá, že celá naše trudná společná cesta se sérií Insidious dospěla hořkého, nudného, hloupého konce, jak se nabízelo již od začátku. A já doufám, že slib bude dodržen. Poslední díl samozřejmě nepřináší prakticky nic nového, snad krom jednoho zajímavějšího twistu s povahou vidin, jež protagonistka měla v dospívání. Zbytek je opět estráda rozdělená na nějaké čtyři dny a pět nocí, kdy ve dne si máme odpočinout od toho jak v noci na nás pořád něco uřvaně skáče po tichých jízdách kamerou ve tmě. Aby byla zbourána iluze denního safe space, tak samozřejmě na nás vyexploduje naprosto zbytečná a ničím neodůvodněná lekačka ještě za bílého světla. Snažil jsem se alespoň užít si ty klasické hororové rekvizity či pěknou ošklivost hlavního bubáka, leč ono to prostě moc nejde, když musíte neustále počítat s tím, že najednou může kdykoli do filmového rámu vlítnout nějaká věc a hrozně zařvat. Pitomoučká ezoterická mytologie to nepodrží a přehrávající postavičky strašně připomínaj statické figury ze Strážné věže. Příslib toho, že bych již nikdy nemusel vidět Lin Shaye hrát za ten poslední díl ale docela stojí. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Příšerná trapárna. Obvykle se poseru i v prádelně za poledne, když za jednou z praček zapiští krysa, ale tady jsem byl ledově klidný. Co přijde příště? Rodinný drámo tu bylo teď, takže dál bude už jen telenovela. Řadový duch s lucerničkou porazí démona. Jasněěě, proč se nevysrat na veškerý logično a zásady, který si tahle série budovala.... Běžte už vážně do mekáče votáčet burgry. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, keď sa niečo donekonečna predlžuje, obsahová stránka už vážne nemá čo divákovi ponúknuť. Ale uznávam, to strašenie miestami nebolo vôbec zlé. Samozrejme, dosť záleží aj na atmosfére, akú si doma divák navodí. Ja som bol v noci sám a v tme, takže to malo nejaký ten účinok. No ale pozerať to cez deň alebo v prítomnosti nejakého rušivého elementu, tak idem ešte minimálne o hviezdu dole. Slabší priemer. 55/100 ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Táto séria je už definitívne vyčerpaná. Už predchádzajúci diel pôsobil dojmom, akoby do tohto univerza ani nepatril, ale aspoň sa stále jednalo o solídnu žánrovku, ktorá bez problémov fungovala samostatne, takže som s tým nemal problém, ale v tomto prípade už ani omylom. Možno sa snaží zase trochu viac zaradiť do tejto série, ale celé to padá na zúfalo nezaujímavom scenári. Akoby ho dostal na starosť nejaký netalentovaný debutant bez skúseností, nechápem, ako toto mohol napísať samotný Leigh Whannell, ktorý napísal aj predchádzajúce diely a viaceré iné kvalitné žánrovky. Jedine úvod z minulosti pôsobí ešte celkom nádejne a aj tie postavy mi za tých pár minút výborne sadli, takže keby sa film venoval im, asi by ma bavil, ale po prenesení deja do súčasnosti, kde už vlastne zostane až do konca sa to zhorší a už ma to vlastne vôbec nezaujímalo. Celkovo zase nemôžem povedať, že by to bol nejaký brak, predsa len stále sa jedná o áčkový horor zo slávnej série, takže určité parametre to spĺňa, ale čo z toho, keď som si tu nevedel nájsť vôbec nič, čo by ma zaujímalo. Filmu úplne chýba gradácia, kedy by sa mohol divák tešiť a zároveň obávať zo stretu s hlavným zlom, tu má hlavný démon nejaký rešpekt jedine v úvode, inak vôbec, celé je to len také vlažné, bez náboja a nejakej snahy zaujať, tvorcovia vedeli, že film zarobí už len kvôli menu a viac ich nezaujímalo. Inak ten jeden zvrat sa im celkom podaril, to som nečakal, aj keď tiež to už nie je nič originálne, ale to je tak všetko. Po hororovej stránke je to rovnako veľká bieda, nulová atmosféra, napätie zanedbateľné a samotné hororové sekvencie úplne nevýrazné. Dokonca ani démon samotný sa mi nepáčil. A zachrániť to už nemôžu ani postavy, lebo tie jediné zaujímavé sú len v minulosti. Lin Shaye je možno žánrová legenda, ktorá neodmysliteľne parí aj do tejto série, ale nemá na hlavnú postavu a tí dvaja asistenti sú omylom série, tí to len kazia. Aspoň tie dve mladé dievčatá sú celkom sympatické a aj to obstojne zahrali. Režijne môžem pochváliť len solídny vizuál, ale to je všetko, po hororovej stránke je to takmer nulové. Takže ďalší diel už radšej nie, séria je vyčerpaná viac, než dosť, tu už žiadny potenciál nie je. 45% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama