Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

kulyk 

všechny recenze uživatele

A komu tím prospějete, co? Druhé straně? Hele, takhle. I sebevětší kudlankoid a fráterův felátor by ucukl, když na něj hned po vlezu do klášterních vrat něco podobného místní abatyši bubne, a vzal roha. Tahle dvojka vykropenců se však chová asi stejně logicky, jako slepec s koncovkou hole zastrčenou v kyblíku. A ne, že by neměli po kokot šancí sebrat si svých pět švestek plus vesnického idiota a drandit dom. Ale to oni ne. Sice kvičejí co minutu, ale jinak se jedná o naprosté nebojsy. A i jinak to je vcelku slabota. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář může obsahovat bojler! Směs nelogického galimatyáše, ve kterém se pronášejí dost hrdinská moudra a nebojácně vchází na místa, kam bych nevlezl ani v davu za bílého dne, načež se tam v přímé návaznosti dost zbaběle řve. Tedy bych to pojal jako takový roztomilý příběh sadomasochisty, který se zkrátka rád týrá, ač má volbu odejít. Já osobně, kdyby mne někdo takhle při měsíčku zaživa zakopal na hřbitově a čirou náhodou bych to přežil, určitě bych se na vše okamžitě vysral, vzal nohy na ramena a táhl do patřičných míst. Nejsem fandou uměle a komerčně natahovaných flusů, za účelem výsměchu divákovi rovnou do xichtu. Žel, peníze jsou všude teprve až na prvním místě a tak vznikají rebooty, spinoffy, prequely, sequely a když je i pak jasné, že ti debilové na to stále čumí, ačkoliv už je to jen ubohá sračka, mrskneme jim tam třeba seriál, který už nemá s původním dílem nic společného. Nudil jsem se a ihned po zhlédnutí jsem usnul jako miminko. To by se u kvalitním horroru stávat nemělo. Tohle je však jen tupá lekačka s pěknými interiéry. Fujky fuj. 30% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Corin Hardy měl možnost vytvořit působivý gotický horor, ale jeho Sestra ve výsledku skutečně je jen pouhou jeptiškou na pružině. Veškeré strašení je veskrze primitivní, opírající se o mnohokrát viděné a poměrně laciné lekačky, které navíc trpí špatným načasováním. A ty, co by fungovat mohly, už bohužel známe z trailerů a všemožných promo videí. Nedočkáme se ani žádné důmyslné práce s prostorem a působivé kulisy nakonec nejsou ničím jiným než smutnou a nevyužitou ozdobou. Vyměnit historický klášter za jakýkoli dům někde na předměstí, Sestra by snadno zapadla mezi průměrnou americkou produkcí. Velká škoda je, že tvůrci nepokusili opřít ani o duchařské historky opředené kolem skutečného opatství Cârța a ve výsledku k nim odkázali jen v jedné zapadnuvší větě. Navíc pronesené podivnou postavou Francouze, která má sice poměrně důležitou úlohu, ale jinak si s ní scénárista očividně nevěděl rady a tak jí přiřadil tu nejotravnější možnou roli. Ale abych jenom nehanil, oproti Leonettiho Annabelle je Sestra minimálně o řadu a půl výš. Vzhledem ke krátké stopáži rozhodně nenudí a obsahuje minimálně půl tuctu opravdu působivých momentů. Navíc má Taissu Farmigu, která skutečně je mladší verzí své sestry (v tom nejlepším smyslu slova), a přímo dokonalou finální scénu, co film mrazivě spojí s počátkem celé série. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nijak nadšen ze všech těch legračních zajetí démony jsem očekával další trapnou duchařinu. A hle! Nakonec jsem byl příjemně překvapen. Ne že by mě nějak oslnil scénář, který u duchařiny asi originální už nikdy nebude, vše zde bylo. Jenže tvůrci naštěstí nasměrovali hlavní postavy do padesátých let minulého století a navíc do Rumunska. Úžasný hrad, klášter, hřbitov, les....prostě gotický horor! A gotiku já rád. Báječná kamera snímá všechny známé atributy gotického hororu - starý hrad - klášter uprostřed divočiny, hroby a kříže, mlha, bouře, svíčky, petrolejové lampy, lebky a hnáty. Jasně, čouhají z toho staré hammerovky, Fulci i Argento o Friedkinovi nemluvě. A to se mi právě líbilo. Jistě, trapné lekačky si mohli autoři odpustit, ale chápu je. Nu a sestra byla držka povedená, takže za mě tentokrát lepší než obě zajetí démony - 3,5* - po opětovném zhlédnutí zaokrouhluji nahoru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Ještě než vyšel oficiální trailer, vyšel krátký teaser, který měl sedm vteřin, ve kterých divák viděl černo, až na poslední 2 vteřiny, kdy nečekaně a velmi nahlas zakřičela démonická jeptiška (Valak). YouTube tento teaser krátce po vydání zablokoval z důvodu, že byl příliš děsivý. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama