Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (652)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Nejzábavnější na celým filmu byl výstup místního ožraly kterej se chtěl patrně v letním kině vyspat a my se mu tam nasrali s nějakým filmovým fesťákem. Ne teď vážně ke zde uvedeným žánrům navrhuji přidat komedie, protože tohle se prostě ani minutu nedá brát vážně. Občas to funguje občas ne a není třeba z toho dělat vědu prostě to je trash s kino rozpočtem ve kterým se nějakou náhodou ocitnul Statham kterej je, ale nutno uznat naprosto přesnej a svý vystupování v týhle taškařici si nepokrytě užívá. Bez něj by to možná nebylo ani na ten průměr. Efekty Mega dobrý, ale na scéně byl dost málo. Všechno prostě drtí ten vykleštěný dětský rating a na jinou dravou rybku (Piranha3D) kde byl vydatný gore fest se to nechytá ani náhodou. Tohle je holt takovej film se žralokem pro celou rodinu. Průměr jo, ale víc ani náhodou.55% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Jak už sem psal v diskuzi, tohle je prostě něco, co vám zlepší náladu po nepodařené Mission: Impossible - Fallout. A jak už sem psal, film má tři části, první připomíná Čelisti, žraloček se schovává a dělá fóry, v druhé části, začne žraloček už pořádně blbnout, aby se pak ve finále nasral a zkoušel Statham sežrat. To že tohle, neni Příběh žraloka, vám dojde hned v úvodu, žralok je totiž mazaný, lstivý a má slušný apetit, takže ta úmrtnost je tady překvapivě velká. Gore mi tady ani nijak nechybělo, jelikož to celé dobře zpracované a navíc když žralok kousne, tak žádné gore ani neni zapotřebí. Navíc je to celé dobře nahláškované, je tu dost napínavých scén, a i Stathamovi jde docela o kejhák. Ale to už se opravdu opakuji, v diskuzi sem všechno vykecal a do komentu mi zbyla, jenom tahle žraločí polívka. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oba palce na horu!!! Knihu jsem nečetl tak netuším jak moc se drželi předlohy. Ale jako film, vynikající. V prvé polovině sází na napětí a postavy, což atmosféru opravdu vybudují, pak přichází akce. Jsem i rád, že to neudělali jak asi jsme všichni doufali, že žralok bude hltat lidi v desítkách, byť upoutávky to jasně naznačovali. Statham je tu fakt boží a hlášky a vtipy jsou vynikající. Nemůžu si pomoc, pro mě rozhodně nejlepší film roku a žralocích ten nejlepší. Jo tím myslím lepší jak Čelisti. Jen se z nich všichni neposerte, pro mě je stejně nejlepší díl Čelistí právě třetí díl. Meg vede!!! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že vôbec takýto béčkovy film šiel do kín, ale nevadí, rad som si ho kukol. A ešte niečomu som sa divil v kine, len teraz si neviem spomenúť. Čo sa týka samotného filmu, tak je to taká klasika, že nájdu veľkého prehistorického žraloka, ktorého skratka treba utratiť, pretože je príliš besný. Zo začiatku ma to celkom bavilo, pretože sa to bralo celkom vážne a dokonca to malo akú takú záhadnú atmosféru. Druha polka s akciou už ma bavila trošku menej, kedže každú chvíľu niekto padal cez palubu, černoši začali hláškovať suchými vtipmi a celkom kazili atmosféru, alebo bola akcia až extra úsmevná a pritiahnutá za vlasy, ale dobre je to Statham povedzme, že by tomu žralokovi utiekol, kedže okrem toho, že je herec je aj potápač. Ale nebudem až taký kritický, pretože všetci vieme, že nemožne od toho očakávať ďalšie Čeľuste. Páčila sa mi ako bola spravená podmorská základňa a aj hudba od Harryho tiež bola dobrá a pokiaľ to neberiete vážne je to vlastne aj celkom sranda, hlavne preto, že je tam Statham, ktorý to proste vie utiahnuť. No a už som si spomenul, že čomu som sa divil. Kam vlastne zmizol rozpočet ? Pretože tých 130 miliónov tam moc nevidno. Sú len dve možnosti. Buď ich dali Jasonovi na novú Corvetu alebo ich zožral Meg. Obľúbený soundtrack: Mana One. 70% - 3* ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Názov megalodon pochádza z gréčtiny a znamená „veľký zub“. Tento názov je výstižný, lebo jeho zuby mohli byť dlhšie než 18 centimetrov. (ČSFD)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama