Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

choze 

všechny recenze uživatele

Po cool plakátech a průměrných trajlerech připlul letní megavýplach, se kterým se ponoříte na nejhlubší místo na Zemi (respektive pod něj), pokocháte se obřím prehistorickým žralokem a na konec skoro uvidíte masivní masakr údajně nejlidnatější pláže na světě (Ajovy Piraně se shovívavě zubí). Prostě všechno je tu nej a mega, ale zároveň po tom filmu neštěkne pes, protože scénář, režie, herci, akční scény, triky, hudba i humor nepřesahují vyměklou blockbusterovou rutinu s notnou dávkou tuposti. Jasně, žádnou intelektuálštinu od toho nikdo nečekal ani nechtěl (byť je to podle knihy a jsou pod tím podepsaní tři scenáristé), ale to neznamená, že to musí být tak zapomenutelné. Ale jako divák, co má slabost pro žraločí, podmořské a námořní filmy a jako člověk milující moře, lodě, ponorky, vrtné plošiny, podmořské stanice a legendy o mořských obludách, jsem si to docela užil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím, že tu Jason Statham hraje. MEG je zrovna kvalitní béčko, které je blbé jen v případě, když v něm Jason nedrží pivo v ruce. Jason totiž s pivem vypadá jako největší bourák pod sluncem a myslím si, že by ho mohl držet i v momentě, kdy by v druhé ruce držel prut, na kterém by měl chyceného toho megalodona. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, žije zkurveně velká prehistorická paryba. Říkejme ji třeba Marcela. Paryba tak obrovská, že si plejtvákama vyšťourává zuby, do držky se jí vejdou dvě pětadvacetimetrové jachty a je dravější než nymfomanka před přechodem. Marcela by si za tou mlhou v klidu predátořila se svou nejlepší kámoškou megaolihní Ivetou až dosud, kdyby se nečekaně neobjevil správňácky zádumčivý záchranář Jasoň s hluboce vyvinutým morálním kodexem a nepodráždil ji svícením do xichtu reflektorama jaderné ponorky. To se pak iritovaný oligocénní mazlíček konečně rozhodne přestat hnít někde u dna Mariánské škvíry, po 3 miliónech let od vyhynutí proplave tím bílým bordelem nad hlavou a vydá se k Šangaji požrat bezstarostně koupající se stáda ťamanů, přičemž se šablonovitě chová dle nejlepších tradic nejtupější béčkové scenáristiky. Tedy selektivně žere výhradně slizáky a zmrdy, ubližovat lozkokošným ťamanským holšiškám, loztomilouškým jolkšílkům nebo urputně altruistickým klaďasům a jejich kundám, byť potencionálním, by ho ve snu nenapadlo. S kým by pak traumatizovaný Jasoň při závěrečných titulcích pajdal s přírodně amputovanou nohou k zapadajícímu slunci, až tu gigantickou svini opíchá harpunkou, ukope sérií předpisových potápěčských kungfu chvatů a vyjádří tak své jednoznačné „NE!“ k nutnosti přirozené regulace čínské populační exploze, že ano … Prostě takový nepatrně tupější a mnohem svižnější Stethem a moře či Mega-Dick pro všechny, kdo považují Hemingveje za užvaněného přeceňovaného nudila a Melvila za otravnou grafomanskou kudlanku. Naprosto nic nového, ani kdoví jak nápaditého, ale nějaká ta horší trojka se z toho dá s vypnutým indikátorem nevkusu jakž takž vykousat. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • V knize je zbarvení megalodonů bílé, takřka luminiscenční, avšak zpracování takovýchto digitálních efektů by bylo nejen náročné, ale i drahé, a proto se tvůrci rozhodli použít zbarvení šedé, které je shodné s odstínem žraloka bílého. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama