Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele jjjerry k tomuto seriálu (24)

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Příjemné překvapení. Konečně to není "Disneyovka" pro děti. Správná temná atmosféra. Cítím epizodu IV. Lehký nádech westernu "Firefly". Chci jen delší díly, více temnoty a více všeho =) Hudba mě zatím zklamala. PS: viděno na torrentu :-) P pro zdejší "3D grafiky": Co bylo na té grafice béčkové? a levné? Mně přišly efekty velmi dobrý. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Kdyby nešlo o SW universe, tak hodnotím asi podprůměrně. Hlavní hrdina mně k srdci zatím vůbec nepřirostl. Hudba jeelké zklamání, dokonce mě místy irituje. Plusy (spoiler) vibročepel =) konečně, na tohle jsem od KOTOR čekal dlouho. Líbí se mně jak kopírují staré špinavé Hvězdné války, berou inspiraci i z her. "splň misi, dostaneš tamto, vyměníš za tohle, vylepšíš si zbroj". Těším se kam se to bude ubírat. Nevadilo by mě rozvláčnější temto, natáhnout seriál na "klasických 50 minut" by se stejnou zápletkou vůbec neškodilo. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

díky=) Takhle nějak jsem si naivně představoval "epizodu VII". Ještě bych trošku ubral "disney" a přidal více surovosti jako v prvním dílu. Doplnit trochu instrumentální hudby "z původních SW". Konečně tu máme témata z herního světa SW, mandaloriany jak se patří. V té nové zbroji mu to fakt sekne. A konečně už známe jméno;-) Baby Yoda není uplně můj idol, ale stále lepší než JarJar Binks. A facebook je toho plný, více diváků, více $$$, více dílů, atd... těším se co bude dále =) ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Velké zklamání. Ta režie a příběh je hodně slabý. SPOILER: Na co má Mandalorian "bojovou loď s kanony" než aby zničil At ST? ENDSPOILER Absolutně jsem se zatím nezžil s žádnou postavou, neponořil do děje. Teď svitla naděje, že by měl Mando společnici, ale hned zase uhasla. Vyhlášený nájemný lovec "v parseku" (ano ta věta mě stále irituje), a stále má nějaké problémy? Nzlvádne ex-military holku, apod. Díly jsou moc krátké. Děj je heslovitý. Něco mezi trailerem a krátkým animákem pro děti aby udrželi pozornost maximálně 30 minut. Líbí se mně prostřední, odkazy na starou trilogii, ale to je bohužel vše. Baby yoda, ok chvíli je vtipný a roztomilý, ale nic se nemá přehánět. Disney asi už v číně šije "plyšáky" a mně si ruce jak mu vydělají prachy a bohužel to je pro ně to hlavní :/ ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Má to skoro vše, ale jako celek to nefunguje. Hudba je slabá. Hlavní hrdina skoro nemluví, žádné vtipy, žádná zápletka. Stále čekáte, až přijde "děj" a epizoda skončí a ono nic. Bez emocí. ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Stavbou "příběhu" je to katastrofa. Kdyby seriál měl jakékoliv jiné "téma" tak by to všichni vypli po 5 minutách. Některé postavy otravné a zbytečné. Na jednu stranu Mando zvládne bandu droidů a pak mu udělá problém jeden "Hellboy". Ale za ty x-wings na konci jsem šťastný. Jen stále čekám na příběh, propojení a ono nic a bojím se, že v této sezoně to lepší nebude. ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Lepší průměr. Bohužel stále nevyužívá svůj potenciál. Chválím, jak se postavy začli rozvíjet, děj konečně trochu navazuje. Jen ta nelogičnost mě vadí. SPOILER od kdy se drodi musí "učit"? ti byli ve SW vždy programováni. Proč jdou pěšky? to nemá šéf cechu žádný speeder nebo tvora? a běžné je nocovat venku, kde žijí predátoři schopní útočit? Než začnu akci, tak se ujistím, že "dítě" je v bezpečí, to je přece základ ENDSPOILER. Té hudbě jsem stále nepřišel an chuť. Stále mám pocit, že to jsou zfilmované herní epizody. "tady máš misi, potřebuješ partáky, vyzvedni tam a tam". To vysvětluje i ten bohužel plochý scénáře a špatnou logiku jen aby "vznikla mise" ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Asi nejlepší díl série. Příběh má konečně nějaký smysl a odvíjí se dál. Seznámení s postavami mohlo být klidně delší. Bohužel scénář a logika děje má stále hrozné díry. To si v Disney myslí, že diváci mají v průměru 6 let nebo jsou tak hloupí scénáristi? :( SPOILER: proč jim dávají čas na útěk? proč se vykecávají při útěku? jednu umírá a za 10s je zazračně uzdraven? a držet se stíhačky bez inerciálních tlumičů je najednou pohoda ENDSPOILER Sundání helmy jsem fakt nečekal. Vibročepel na konci super. zase je to jako Pejsek a Kočika (vařili dort, dali tam plno dobrých věcí, ale celek se moc nedá konzumovat) ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Jsem opravdový fanoušek SW. Viděl jsem všechny "anime clone wars". Hrál KOTOR, hrál Jedi Knight. Možná právě proto je pro mě ten příběh takový mdlý. Je daleko zajímavějších zápletek. Efekty super. Hudba sice orginální, ale místy bych raději "klasickou star wars" melodii. Místy mně ta hudba přišla nehodící se až iritující. Fandím propojení se starou serií. Ale ten příběh je bohužel slabý (ve SW Universu je tisíce planet, nemusíme se stále vracet na Tatooine. SPOILER: myslíte, že by pravý Mandalorian ztrácel čas své hlavní mise "ukolem"? ten by tu zbroj bez řečí sundal a šel dál. Stejně jako nemilosrdný začátek, "I will not kill you by my hand"ENDSPOILER". bohužel si nemyslím, že se to rozjede... ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Přestává mě to bohužel bavit. Líbí se mně navazující děj. Graficky perfektní. Bohužel ten děj a logika je největší problém. To nezachrání ani babyyoda. SPOILERS (prostoduché scény, někdo vymyslí, že mandalorian půjde pěšky obtěžkán zavazadli, ale jak se dostali "banditi" k léčce nikdo neřeší? jak by někdo byl schopen bez droitů sám opravit destruovanou lod? a jak x-wingy najdou díru v ledu ? je tam hrozně hluchýchc míst) ENDSPOILER ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Akce, lasery, Stormtroopeři vše super. Jen příběh je takový nijaký. Spíše je to jako hra. Přistaneš, dostaneš ukol, splníš, letíš dál. Pobavila mě chobotnička facehugger. Ale padá to na slabém scénáři a moc náhodách. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Vizuálně super, scénář stále stejné klišé. Další vedlejší mise, aby se splnila ta hlavní. A stále je to hrozně děravé. Gina Carano má nejen hezká prsa, ale bohužel i trošku bříško a do kostýmu se nějak nevešla. Ale stejně sem ji rád viděl ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Konečně Ashoka a double light saber =) Ocenil bych mladší herečku s více "teen" vzhled jako v anime Clone wars, ale chápu, že už je starší.  Nesedla mně. Zase scénaristické mezery. Jedi neutočí první, je to ochránce. Akce super, ale působí to vše laciným dojmem. A hlavně chybí vysvětlení, kdo to byl? jaktože zkušenost Ashoku dorovnala v souboji? Přežila? kdo je jeji šéf? ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Název dílu odpovídá epizodě". Je to tragedie. Jako fanoušek SW jsem zklamaný. Rozpočet super, kostýmy super, efekty super. Jen scénář a režie je hrůza. Je to jen takový delší trailer. Nelogický děj a rychlý střih. Nevtrhne vás to do děje. Nežijete s žádnou postavou. SPOILER: jediný artefakt a BabyYoda na něm, byl trochu emotivní. Co to bylo s tím polystyrenovým kamenem jakože skálou? a rakety použije při odletu? proč nezničili lodě při přistání? A proč se letěl podívat "přímo" na křižník, když ho viděl přetím v "hledáčku".  ENDSPOILER. proč? proboha proč?:/ Nechápu tak vysoké hodnoceí. Vzpomente na starý dobrý SW, jak Luke naskočí do speedru a jede pouští Tatoine, to je atmosféra, citíte žár sluncí, písek...to je film...to je děj..to je emoce...zážitek... ne tehle seriál pro děti ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Konečně příjemná epizoda. Smířil jsem se s Boba Fett. Příjemně to plyne, dej zajímavý, nová planeta. Trochu to celé (jako ostatně celou serii) kazí krátká stopáž, kdy není prostor na emoce a prožití děje.  Ale víceméně tomu nemám co vytknout. Skvělý nálože ve finále, vzpomněl jsem si na Epizodu II. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

vau, emoční maximum. Tohle jsem opravdu nečekal. Skoro dokonalý závěr. Cítil jsem tam starou dobrou trilogii a zároveň i nádech "první epizodoy- Skrýté hrozby". Mělo to všechno a ještě něco navíc. Snad nebude třetí serie mít stejně nudný a nelogický začátek a začne tam kde tento díl skončil. PS: vyčktejte na konec titulků ;-) ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Pro děti asi dobré. Pro fanoušky SW zklamání.  Herzní epizoda stylu "leť na planetu A, zjisti jméno města, vrať se pod město a splň misi". Jinak žádný příběh, žádná logika. Odmyslete si kostým a Grogu a zjistíte, že to nemá hlavu ani patu. A ten úvod byl teda trapárna, každý na zádech trysky, raketomet ale musí přiletět Mando. Jako proč? A pirát kapitán "černý perly" to bylo zase co? :( Ukázka, jak dobrý byl Andor vedle téhle dětinské trapárny. ()

Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (S03E02) 

Mandalorian mně bohužel přijde pro méně rozumově náročné publikum. Ten scénář nemá hlavu ani patu. Navzájem si protiřečí. Potřebuji bojového droida, sháním ho, nevadí vezmu astrobota, hele ono vlastně droida vůbec nepotřebuju. Grogu mně přijde trapný, stejně tak divná paní opravářka. Zlatý JarJar. Je to bohužel polestivé. Nestačí mně koukat na zboj Mandaloriana když je to totální nesmysl :/ ()

Kapitola 19: Obraceni (2023) (S03E03) 

Corusant perfektně zobrazen. Cítil jsem ale až přilišnou inspiraci Andorem. Tady tomu ale stále schází logika. Měl jsem pocit, že sleduji dva seriály. Dějovou linku Corusantu a poté Mandalore. Třeba se to propojí, ale pochybuji. ()

Kapitola 20: Nalezenec (2023) (S03E04) 

A máme tu další díl absolutně nezapadající do předešlého dílu. Logika opět pokulhává.  Postavy dělají nesmyslná rozhodnutí a do toho flash back absolutně nesouvisejcící  ničím dříve ani v budoucnu. Ani víc "monster" to prostě nezachrání. Chybí příběh, a trochu inteligentní scénář. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama