Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele LachtanShows k tomuto seriálu (24)

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Pořád tomu nemůžu věřit, že se v teprve rozjíždějícím Disney+ dokázalo nejen po scénáristické, ale i vizuální stránce stvořit mnooohem kvalitnější kousek, než jsou poslední vysokonákladové blockbustery posílané do kin. Mandalorian je jedním z nejlepších překvapení seriálového roku 2019! ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Nebudu lhát, že mě jako ortodoxního nefanouška SW k tomuto seriálu nenakákala sláva kolem malého Baby Yody, ale i bez něj se jedná o nádherný sci-fi seriál, jemuž nechybí vůbec nic. A za tu půlhoďku se toho stihne stát tolik, že nad tím přemýšlíte ještě následující den. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Už teď mi mrzí, jak rychle se dá oněch 8 epizod sjet a jak dlouho budeme muset čekat na další várku. V časech GOT bych do Pedra Pascala neřekl, jak skvěle bude jednou hrát. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Asi nejslaběji hodnocená epizoda si zrovna mě získala všemi doušky. Z celé éry Star Wars je pro mě Mandalorian na jejím zaslouženém vrcholu. I nad mou snad jedinou oblíbenou filmovou částí, kterou zastupuje Pomsta Sithů. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Chvilku mi trvalo si rozmyslet, kolik procent si zrovna tenhle díl zaslouží, za to obecné potěšení se zprávou o tom, že se pořád dá z Hvězdných válek dělat povedený obsah, nemůžu ve finále hodnotit jinak. ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Každá nová postava v další Mandově špinavé práci mi pořádně iritovala, tudíž mě na úkor toho potom už ani tolik nezajímala celá epizoda. I tak se mi ale seriál zamlouvá čím dál tím víc. ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Před velkým finále se samozřejmě musel dostavit nabitý příběh a já nemám jediné výtky. V osmém díle bude mít nejen Mando hodně práce. Je super po letech od Once Upon a Time zase někde nečekaně spatřit Giancarla Esposita. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Nejlepší projekt celé éry Star Wars univerza mám konečně skompletovaný a už teď mi mrzí, že si kvůli momentálnímu globálnímu kolapsu budeme muset počkat asi déle než jen do letošního podzimu. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Navzdory mé nechuti vůči celému Star Wars univerzu jsem byl z celé první sezóny Mandaloriana dost unešený a přesně v takovém duchu se snad ponese i druhá řada. Její první část o tom dost nasvědčuje. ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Co tak nízké hodnocení oproti klasickému průměru Mandalorianových epizod?! Mě tahle arachnofobická půlhodinka bavila extrémně. ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Akce i vizuál jsou super, jen příběh trochu mate od epizody k epizodě. I tak jsem ale vysoce spokojený. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Asi není příliš vhodné zrovna u tohoto typu seriálu vytvářet mezi sledováním epizod až čtvrtletní mezery, jelikož si i přes ukázky z minulého dění na začátku epizody příliš mnoho z prvních tří dílů nepamatuju. Teď snad ale sezónu dokončím v co nejkratším čase. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Cením konečné zapojení rytířů Jedi, o těch jako nefanoušek SW vesmíru alespoň něco málo vím. Rosario Dawson skvěle pasující do této velmi očekávané role, k pětikvaltu ale stále něco postrádám. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Jakmile jsem se k Mandovi vrátil po pár dnech a ne měsících, mi příběh už dává mnohem větší smysl a jsem díky tomu vhozen zpátky do té euforie, která zasáhla všechny, co tenhle seriál adorují stejně jako já. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Billa Burra mám dost rád po hlase z mnou oblíbeného animáku F is For Family, proto tady tolik potěšil, byť jen v epizodní roli. Akce opět špičková, kam se berou drahé vysokorozpočtové filmy. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Těžko říct, čím se přesně naváže ve třetí sérii, i tak lze ale finále druhé řady považovat za excelentní díl jednoho excelentního seriálu, který mě dokázal přesvědčit, abych nad Star Wars ještě úplně nelámal hůl. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Mando je zpátky jakožto vůbec jediný SW projekt (ani Andor mě zas tak nechytnul), co mi fakt baví sledovat a přestože mě, jako většinu světa, totálně zmátl časový skok, tak jsem rád, že můžu být teď každý týden u jeho nových dobrodružství. ()

Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (S03E02) 

Mando je prostě úsvitem naděje současné seriálové tvorby Disney+. Jinak si tu službu udržuju jen vlivwm starších kousků, co musím dohnat. ()

Kapitola 19: Obraceni (2023) (S03E03) 

Možná půjdu trochu proti proudu nebo možná budu vlastně ovce, ale mě většina času vůbec nejdelší epky Manda absolutně neoslovila. Chce se mi to hodit na tvůrce a absenci snahy nás jakkoli ukotvit do najednou zcela nové linky, snad se vše vysvětlí v dílech následujících. ()

Kapitola 20: Nalezenec (2023) (S03E04) 

Nehrnu se do toho s přílišnou vervou, ale třeba uznat, že tenhle nepříliš přijatý díl mě na poli adekvátní půlhodinky bavil po celou dobu a to ke spokojenosti bohatě stačí. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama